Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Verificarea ortografica

word

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
ARANJAREA TEXTULUI RELATIV LA IMAGINI
Facilitati Word in raport cu Word Perfect
Alinierea si formatarea
MODIFICAREA FORMATELOR UTILIZIND COMBINATII DE TASTE
Formatarea unui document
Alte comenzi referitoare la spatiere, chenare, fundaluri, efecte speciale
GRAFICE
Determinarea dimensiunii si a orientarii paginii
TABELE PENTRU INFORMATII DISPUSE IN COLOANE ALATURATE
Editarea


Verificarea ortografica

Nimic nu depreciaza mai mult calitatea unui document decat o eroare de scriere. Acum, cand este la indemana functia de verificare ortografica din cadrul procesorului de texte, cititorii sunt mai putin ingaduitori cu greselile de ortografie ocazionale.

De aceea e bine venita verificarea ortografica a tuturor documentelor dumneavoastra, in special inainte de a distribui copii tiparite.
Word semnaleaza un cuvant gresit in momentul in care se greseste, subliniindu-l cu o linie rosie ondulata.

Word semnalizeaza un cuvant chiar daca e scris corect atunci cand acesta nu apare in dictionarul ortografic al programului.

Chiar daca e utilizata aplicatia Spell Check trebuie facuta si o corectare atenta a textului.

Word ofera posibilitatea de verificare din punct de vedere ortografic al documentului urmarind pasii:

Se apasa Ctrl+Home pentru a muta cursorul la inceputul documentului si se executa clic pe butonul Spelling and Grammar de pe bara de instrumente si Word va verifica fiecare cuvant.

Cand semnaleaza o greseala va aparea caseta Spelling Grammar unde trebuie validata caseta Check Grammar (verificarea gramaticala).

In caseta Suggestions apare o lista a formelor corecte si dupa ce se alege forma corecta se selecteaza Change pentru a fi inlocuit in document. Pentru a fi inlocuita greseala in tot textul se selecteaza Change All.

In caseta de dialog Auto Correct din meniul Tools exista mai multe optiuni referitoare la erorile de scriere frecvente. Word poate corecta folosirea a doua majuscule intr-un cuvant, propozitiile care nu incep cu majuscule, poate sa corecteze folosirea eronata a tastei Caps Lock.

Word mai pune la dispozitie utilizatorilor si un dictionar pentru a alege forma corecta a cuvintelor. Dictionarul cuprinde sinonime si antonime pentru cuvintele din documentul disponibil; se numeste Thesaurus si se gaseste in meniul Tools Languages Thesaurus, dupa ce este plasat cursorul pe cuvantul caruia i se cauta forma corecta.

Auto Text, denumit Glossary in versiunile mai vechi de word, pastreaza la fel ca si Auto Correct text si grafica frecvent utilizate, dar le insereaza atunci cand i se spune, nu automat.

Adresele sau paragrafele standardizate frecvent utilizate pot fi stocate ca intrare Auto Text si inserate atunci cand se apasa combinatia corespunzatoare de taste.

O intrare Auto Text se face simplu: se selecteaza textul dorit a fi inclus in intrarea Auto Text, se alege meniul Insert Auto Text New. Apare o caseta Create Auto Text, unde se introduce numele dorit si se alege OK.Se poate folosi butonul All Entries din bara de instrumente Auto Text la introducerea anumitor parti de mici scrisori, formule de incheiere, care la executia unui clic va afisa sapte categorii de formulari, iar alegand una Word o va adauga automat in documentul dumneavoastra economisind timp si oferindu-va mai multe alternative.

Auto Complete, pe langa cuvintele din lista Auto Text mai completeaza datele calendaristice, zilele saptamanii, lunile si numele dumneavoastra. Pentru aparitia casetei Auto Complete se selecteaza meniul Tools Auto Correct Auto Text Show Auto Complete Tips for Auto Text and Dates si se executa clic pe OK.

Atunci cand se doreste gasirea unui cuvant intr-un text si schimbarea formei lui se face mai simplu cu ajutorul unui instrument Find and Replace, ce poate inlocui text, formatare, caractere speciale, stiluri.

Pentru a activa Fiind se efectueaza una din optiunile: se deschide meniul Edit Find; se apasa combinatia Ctrl+F; se executa clic pe pictograma Select Browse Object din bara verticala de derulare, iar din meniu se alege pictograma Find.

Cuvantul dorit se introduce in caseta Find What, iar pentru inlocuire se activeaza optiunea Replace din aceeasi caseta si se tasteaza cuvantul.

Tot astfel procedam pentru inlocuirea unui font (aldin), se face clic pe butonul Formatting Font Font Style Bold, iar in caseta Replace With se face clic pe Format, apoi Font si se alege forma dorita.[7]


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 808
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site