Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
ArhitecturaAutoCasa gradinaConstructiiInstalatiiPomiculturaSilvicultura


Gararea

Auto+ Font mai mare | - Font mai micGararea

 Gararea este una din manevrele mai 'cu probleme'. Nu datorita faptului ca este greu de realizat, ci deoarece se realizeaza cu spatele, comportamentul masinii este diferit, ceea ce poate surprinde un sofer incepator. Vom incerca mai jos sa o explicam pe indelete.Examinatorul se va astepta ca dumneavoastra sa:
- efectuati manevra de garare incet, calm, avand tot timpul autovehiculul sub control;
- sa folositi corespunzator frana, acceleratia, pedala de ambreiaj si volanul;
- sa nu incalcati marcajele despartitoare, in cazul in care acestea exista;
- mentinerea unei distante laterale suficiente pentru a deschide usile;

De aceea am alcatuit urmatorul algoritm:

1. Analizati liniile despartitoare si evaluati daca spatiul de care dispuneti este suficient;
2.Semnalizati intentia de a opri si chiar opriti cand ati ajuns sa depasiti putin vehiculul langa care se presupune ca veti gara;
3. Priviti coltul spate al ferestrei usii din dreapta spate a masinii dumneavoastra.Daca vedeti aproximativ 14 din vehiculul langa care vom gara este ok  In caz contrar actionati semnalizarea de avarie si manevrati catre inapoi pana veti ajunge in pozitia indicata. In tot timpul efectuarii acestei manevre, verificati ce se intampla in jurul dumneavoastra.
5. Rotiti volanul maxim dreapta(repet-dreapta !!!) dupa care mergeti incet catre inapoi pana ajungeti intr-o pozitie perpendiculara pe axul drumului.Cand efectuati aceasta manevra, nu va grabiti, mergeti incet inapoi, tot timpul avand autovehiculul sub control. Nu va bazati exclusiv pe oglinzi; ele sunt utile dar nu va pot oferi o perspectiva exacta asupra a ceea ce se intampla in jurul dumneavoastra.

6. In acest moment puteti vira doua ture catre stanga si sa va continuati deplasarea catre inapoi pana cand ajungeti in acelasi plan cu vehiculul ce l-ati luat reper.

7.Actionati frana de mana,treceti maneta schimbatorului in pozitia neutra,opriti semnalizarea de avarie si considerati manevra reusita daca sunteti in plan perpendicular pe axul drumului si nu aveti rotile din spate pe bordura.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2159
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved