Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

ArhitecturaAutoCasa gradinaConstructiiInstalatiiPomiculturaSilvicultura


Manevra la intersectie

Auto

+ Font mai mare | - Font mai mic
Manevra la intersectie

 Cum trebuie procedat intr-o intersectie, care sunt pasii care trebuiesc urmati pentru a schimba directia de mers, cand semnalizez si cand incep sa schimb directia?
Vom incerca sa va explicam ce asteapta examinatorul de la dumneavoastra in timpul probei de oras.
Examinatorul se va astepta ca dumneavoastra sa:
- va asigurati, sa semnalizati si sa efectuati manevra de schimbare a directiei in timp util;
- reduceti progresiv viteza autovehiculului, din timp si fara franari bruste;
- sa va pozitionati corect pentru manevra pe care doriti sa o efectuati; cat mai aproape de marcajul longitudinal;
- observarea de catre dumneavoastra a traficului de masini si pietoni;

Pentru a va usura invatarea acestor reguli elementare care in timp vor deveni instinctive, am alcatuit urmatorul algoritm:

1. Asigurati-va: Observati tipul de intersectie,indicatoarele,semafoarele daca acestea exista,sau daca este dirijata de agent de circulatie.Nu uitati sa va asigurati ca in acel moment nu se apropie de intersectie vreun vehicul care are regim de circulatie prioritar cu semnalele luminoase si sonore in functiune. 
2. Oglinzile: Folositi-le pentru a vedea ce se intampla in spatele dumneavoastra. Estimati viteza de deplasare a celorlalte vehicule, pentru a vedea daca manevra poate fi facuta in siguranta si pentru ei. Nu ignorati 'unghiul mort'.
3. Semnalizati: Cand considerati ca totul este 'Ok', semnalizati-va din timp manevra(50m in localitati si 100m in afara localitatilor). Nimic nu este mai deranjant pentru ceilalti participanti la trafic decat a vedea ca un vehicul isi schimba directia de mers si apoi franeaza pe mijlocul drumului fara semnalizare!
4. Pozitionati-va cat mai mult posibil spre axul drumului, fara a-l depasi daca doriti sa virati stanga sau cat mai aproape de bordura din dreapta daca doriti sa virati dreapta;
5. Actionati pedala de frana din timp schimband in acelasi timp treapta de viteze(de obicei treapta 2,la nevoie treapta 1). La incheierea manevrei, viteza autovehicului va fi mult mai mica;
6. O ultima asigurare. Observati traficul de pe sensul opus! Observati pietonii! Inainte de a incepe manevra, mai aruncati o ultima privire in oglinda; sunt destui nebuni care vor ignora semnalul dumneavoastra 'de stanga'! Nu este nici o problema daca va trebui sa opriti in dreptul punctului de intoarcere! (Acest punct se afla la intersectia imaginara intre axele longitudinale ale celor doua drumuri).
7. Nu taiati curbele! Astfel nu-i mai dati nici o sansa autovehiculului care se apropie de intersectie!
Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 732
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site