Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
ArhitecturaAutoCasa gradinaConstructiiInstalatiiPomiculturaSilvicultura


Parcarea laterala

Auto+ Font mai mare | - Font mai micParcarea laterala

Efectuand parcarea laterala, vom utiliza manevrabilitatea masinii, mai ridicata, in cazul mersului inapoi. Nu uitati sa va asigurati si sa semnalizati aceasta manevra. Nu uitati nici de traficul pietonal!Examinatorul se va astepta ca dumneavoastra sa:
- va asigurati in toate directiile inainte si in timpul manevrei;
- nu parcati prea aproape de masina stationata si nici de trotuar;
- nu parcati cu roata/rotile pe trotuar;
- fiti la o distanta rezonabila fata de trotuar;

Pentru aceasta am alcatuit urmatoarul algoritm:

A.     Opriti paralel cu masina parcata, la o distanta laterala de aproximativ un metru de

aceasta. Selectati 'Mers Inapoi'si porniti semnalizarea de avarie. Verificati oglinda retrovizoare! Miscati autovehiculul incet pana cand stopul din spate al masinii parcate va aparea in coltul din spate al ferestrei usii dreapta spate ;

B. Cand vedeti stopul spate al autovehiculului parcat, rotiti volanul maxim spre dreapta (de preferat sa fie chiar spre dreapta !). Continuati sa verificati traficul auto si pietonal! Daca totul este 'Ok', continuati manevra pana cand stopul spate al masinii parcate este acoperit de stalpul dintre usile de pe dreapta masinii dumneavoastra. In acest moment, rotiti volanul stanga doua ture.
C. Miscati usor masina catre inapoi pana ce observati stopul din spate al masinii parcate pe marginea din dreapta a parbrizului masinii dumneavoastra.
D. In acest moment veti vira total stanga si veti continua mersul inapoi pana masina dumneavoastra va ajunge paralel cu bordura.

E. Actionati frana de mana,treceti maneta schimbatorului in pozitia neutra si opriti semnalizarea de avarie. Daca nu sunteti pe mijlocul strazii sau cu doua roti pe trotuar, manevra a reusit!Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1574
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved