Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

ArhitecturaAutoCasa gradinaConstructiiInstalatiiPomiculturaSilvicultura


Plecarea de pe loc. Unghiul mort

Auto

+ Font mai mare | - Font mai mic
Plecarea de pe loc. Unghiul mort
In mod normal manevra de plecare de pe loc se executa in treapta I-a a cutiei de viteze, cu exceptia cazului cand se coboara, cand este o idee buna sa folositi treapta a II-a.

Examinatorul se va astepta ca dumneavoastra sa:
- puteti pleca de pe loc in siguranta, din spatele unui vehicul parcat si/sau in cazul in care vehiculul are o oarecare inclinare;
- va asigurati, semnalizati si apoi efectuati manevra;
- verificati cu atentie unghiul mort;
- folositi corespunzator acceleratia, ambreiajul, frana si directia.

Gata de plecare: Asigurati-va in fata,lateral si spate ca puteti face manevra in siguranta. Verificati in oglinzile retrovizoare traficul de masini, biciclete si pietoni. Daca totul este 'ok', apasati pedala de ambreiaj la maxim si introduceti shimbatorul de viteze in treapta I-a a cutiei de viteze.
Accelerati: Apasati pedala de acceleratie usor pentru a obtine puterea necesara plecarii de pe loc; ascultati sunetul motorului, daca acesta 'urla' este un semn ca ati apasat o idee prea mult! Concomitent, ridicati piciorul de pe pedala de ambreiaj. La un anumit moment turatia motorului va scadea si masina va incepe usor sa se miste spre inainte. 

Asigurati-va: Verificati inca o data oglinzile retrovizoare laterale si pe cea interioara! De asemenea inspectati si 'unghiul mort' (vezi figura alaturata). Semnalizati-va intentia de a va inscrie in trafic! 
Plecarea de pe loc: Este 'ok'! Puteti pleca! Sunteti 100% sigur? Asigurati-va privind peste umarul din stanga asupra unghiului mort. Daca totul este 'liber', lasati frana de mana. Masina va incepe sa se miste usor in fata! Daca asta nu se intampla, eliberati mai mult pedala de ambreiaj. Daca masina tinde sa se opreasca, apasati mai mult acceleratia! In curand, dupa inscrierea in trafic, va trebui sa schimbati in treapta a ll-a. unghi_mort.gif
Sunteti in trafic: tineti cat mai mult posibil partea dreapta a drumului cu exceptia cazului cand indicatoarele rutiere prevad altfel sau cand doriti sa virati la stanga in prima intersectie.
Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 841
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site