Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


ArhitecturaAutoCasa gradinaConstructiiInstalatiiPomiculturaSilvicultura


Cum montam gresia si faianta

Constructii

+ Font mai mare | - Font mai micCum montam gresia si faianta
Materiale necesare

1. Mortar-adeziv 2. Chit de rost 3. Placi ceramice

materiale.gif

Unelte necesare

1. Galeata plastic 2. Racleta 3. Bormasina 4. Drisca zimtata 5. Accesoriu pentru amestecat 6. Fir de trasat 7. Ciocan cauciuc 8. Burete 9. Aparat de taiat placi ceramice


image

PRODUSE PENTRU LIPIRE (MORTAR-ADEZIV)
Mortar-adeziv clasic:
- este un amestec de ciment, nisip si derivate celulozice, care, in combinatie cu apa formeaza o pasta gri, foarte usor de intins.

Mortar-adeziv imbunatatit
- are o putere marita, adaptata indeosebi montarii placilor pe o pardoseala incalzita.

Mortar-adeziv HP
- contine adjuvanti ce maresc timpul de montare - este folosit indeosebi pentru lipirea placilor mari.

CHITURI PENTRU ROSTURI

Chituri fine:
- contin ciment cenusiu sau alb, acestea fiind convenabile pentru majoritatea realizarilor clasice.

Chituri colorare
- compuse din ciment alb si din plastic hidrofug. Concepute pentru armonizarea rosturilor cu culoarea placilor.

Chituri tehnice
- compozitia lor contine substante specifice care contribuie la ranforsarea rezistentei rosturilor, pentru cazuri de curatari frecvente, jeturi sub presiune, solventi, temperaturi ridicate.

CALITATILE SUPORTULUI: Inainte de montarea gresiei sau faiantei, suportul pe care se monteaza trebuie sa prezinte urmatoarele calitati:

Planeitate - pentru evitarea defectelor de montaj care sunt inestetice si pot influenta comportarea in timp a acoperirii.

Duritate si rezistenta - pentru a evita fisurile sau dezlipirile, trebuie verificata suprafata, zgariind-o cu un instrument ascutit, cat si grosimea, mai ales pentru sapele vechi.

Porozitate normala - pentru pardoselile de ciment. In mod obisnuit, cimentul este absorbant si daca este prea poros va fi protejat cu un strat primar de aderenta.

Absenta umiditatii - pentru a permite aderenta adezivului sau mortarului, trebuie eliminate urme de ipsos, clei, lac, ceara sau vopsea. Suportul respectiv trebuie sa fie complet uscat inaintea montarii.

Montarea placilor ceramice

1. Trasarea liniilor Impartiti camera prin trasarea celor doua drepte, folosind firul de trasat sau o rigla, pentru a pozitiona corect placile in raport cu usa si fereastra. Verifi cati unghiul cu un echer.

image

2. Montarea placilor pe uscat Pentru a obtine o dispunere cat mai eficienta se pot monta placile pe uscat verifi cand astfel pozitonarea lor fata de peretii camerei.

image

3. Prepararea materialului Preparati mortar-adeziv amestecand apa cu pulberea pana obtineti o pasta omogena. Nu pregatiti prea mult material odata.image

4. Intinderea materialului Utilizati o drisca zimtata pentru a intinde mortarul. Tineti unealta putin inclinata pentru a obtine o pelicula regulata. Incercati sa brazdati mortarul in mod uniform.

image

5. Montarea placilor Apasati placile pe mortar-adezivul intins pentru a turti darele trasate cu malaua. Mortarul trebuie sa adere pe placa si pe pardoseala. Se poate calca pe gresie la 48 de ore de la montaj.

image

image
image

6. Ciocanirea suprafetei Folosind un ciocan de cauciuc si un batator de lemn unificati nivelul placarii.

image

7. Intinderea chitului de rosturi Incepeti chituirea dupa 48 de ore de la montarea placilor. Intindeti chitul, de o consistenta moale, folosind o racleta. Insistati pentru a intra bine in rosturi.

image

8. Curatarea rosturilor Curatati placarea cu un burete si apoi spalati cu apa. Asteptati 24 ore inainte de a calca pe placile proaspat rostuite.

image

Tipuri de montaj

DISPUNEREA PE USCAT Acest tip de dispunere va permite reglarea latimii placilor taiate de langa plinte.

image

MONTAREA DREAPTA Rigla trebuie deplasata spre usa cu latimea a doua placi si a doua rosturi. Plasati prima data rigla in lungimea liniei 'a-b'.

image

MONTAREA IN DIAGONALA Acest tip de montaj poate fi tratat ca o montare dreapta, urmand insa inclinarea diagonalelor. in functie de forma incaperii este posibil ca diagonalele sa nu treaca intotdeauna prin colturi.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1746
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site