Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


ArhitecturaAutoCasa gradinaConstructiiInstalatiiPomiculturaSilvicultura


Lindab FamilyLine

Constructii

+ Font mai mare | - Font mai micLindab FamilyLineIn timpul vietii, fiecare are datoria de a-si cladi o familie, de a sadi un pom si de a ridica o casa. Cand vine vorba despre casa, ea trebuie sa fie constriuta in stilul propriu, sa fie confortabia si prietenoasa, sa respecte toate standardele de siguranta, intr-un cuvant sa fie casa visurilor.

Locuintele pe structura metalica, realizate atat in tara, de catre Lindab Romania, cat si in afara, realizate de celelalte companii ale grupului Lindab, au dovedit o buna experienta in alegerea solutiilor tehnice si economice. Lindab dispune de o serie de proiecte standard care sa satisfaca cerintele de siguranta, confort si bun gust.

1+2. Regimul de inaltime al lucuintelor pe structura metalica Lindab este parter sau parter + etaj (mansarda).

Structura de rezistenta este realizata din profile cu pereti subtiri realizate din otel galvanizat FeE 350 G+Z cu protectie anticoroziva prin zincare la cald Z275 (g/mp.) .

Tipul de profil este U, C sau Z iar inaltimea acestuia este de 120 sau 150 mm. in componenta peretilor de compartimentare si a structurii de rezistenta si de 200 sau 250 mm. in componenta planseelor intermediare.

Toate componentele structurii de rezistenta sunt imbinate cu ajutorul suruburilor autofilenate si autoforante.

La perete, structura metalica de rezistenta este placata la exterior cu placi de ipsos armat sau OSB, peste care se monteaza termosistemul clasic si se tencuieste cu tencuiala decorativa. La interior stuctura casei este placata cu aceleasi placi de ipsos armat sau direct cu OSB si un strat de gips-carton.

3. Fundatia unei case pe structura metalica nu difera fata de o casa construita pe structura clasica (zidarie) si nici fata de una pe structura din lemn. Dimensionarea fundatiei se face in functie de terenul de fundare, de adancimea de inghet din zona in care se ridica constructia, de existenta sau nu a subsolului.

4. Eficienta termica a unei astfel de locuinte este mult superioara unei cladiri pe structura clasica. Peretii unei locuinte pe structura metalica, cu izolarea standard Lindab asigura un confort termic si fonic ridicat, echivalent cu cel asigurat de un perete de zidarie cu caramida plina, cu grosime de 1 - 1,3 m.

Sistemul de izolare termica este realizat la perete printr-un strat de 200 mm. de vata minerala (sau vata de sticla) in interiorul peretelui si 50 mm. polistiren expandat la exterior (termosistemul clasic). Acesta grad de izolare termica ne conduce la un coeficient de transfer termic K = 0.13 W/mpK. La acoperis izolarea termica se face printr-un strat de 200 mm. de vata minerala (sau vata de sticla).Montajul facil si rapid al tuturor elementelor cladirii - locuinta la cheie in maxim 3 luni. de la data inceperii sapaturilor pentru fundatii

  • O foarte buna izolare termica si acustica atat a peretilor si acoperisului, cat si a planseului intermediar
  • Fundatii reduse datorita greutatii mici a structurii de rezistenta (15-25 kg/mp.)
  • Mare libertate arhitecturala atat a aspectului exterior al cladirii cat si a compartimentarilor interioare   
  • Buna rezistenta si rigiditate in timp a cladirii; Inalta stabilitate seismica
  • Reducerea pierderilor din materiale in timpul constructiei datorita acuratetii detaliilor si a asamblarii elementelor cladirii cu suruburi autofiletante si autoforante
  • Proiectare integrata, integrala si suport tehnic
  • Datorita tehnologiei de constructie, modificarile ulterioare sunt facil de realizat
  • Prestanta si eleganta

8. Din a doua jumatate a anului vor putea fi achizitionate kituri standard de case, care vor fi livrate direct clientilor. Pe situl Lindab, se vor putea gasi proiecte standard de case pe structura metalica . Acestea pot fi comandate exact asa cum se gasesc pe site sau arhitectura poate fi stabilita de catre oricare din clienti. Ce trebuie retinut este faptul ca pretul final al unei case pe structura metalica Lindab sae va stabili in functie de extrasul de materiale rezultat in urma proiectarii. Pretul astfel stabilit nu se va mai modifica in decursul constuirii casei, asa cum se intampla pe o structura clasica. Nu va mai aparea deviz suplimentar de lucrari decat in situatia in care , de comun acord cu beneficiarul, se fac modificari la proiectul initial.

Pretul final al unei case pe structura metalica depinde de finisaje. In general, cu materiale obisnuite, pretul calculat pe metru patrat nu trebuia sa depaseasca 450 Euro. Se poate face astfel o economie de 20% pe metru patrat, la o casa fara pretentii arhitectonice. Cu cat planul casei este mai complicat, cu atat pretul grinzilor care constituie structura de rezistenta este mai mare. Durata de viata a unei astfel de constructii este de 100 de ani, iar otelurile din care sunt executate grinzile respecta standardele europene.

9. O locuinta pe structura metalica Lindab se realizeaza in maxim 3 luni de la inceperea sapaturilor pentru fundatii, fata de o locuinta pe solutie clasica unde ridicarea acesteia dureaza aprox. 6 luni.

Tehnologia de montaj este una simpla. Peretii ajung pe "santier" premontati, sub forma de panouri de perete, si sunt asezati pe pozitie cu ajutorul unei macarale. Astfel, ridicarea casei, "la rosu" dureaza maxim 3 zile, restul timpului fiind ocupat cu partea de realizare a instalatiilor, placari interioare, finisaje exterioare, finisaje interioare. Astfel, dupa ridicarea casei, "la rosu", se poate lucra pe mai multe fronturi de lucru, cu mai multe echipe de montaj.

Pentru ridicarea casei este nevoie de echipe specializate, pentru fiecare etapa de lucru : constructori pentru structura metalica, instalatori, gips-cartonari, montatori de termosistem, montatori de finisaje. Este bine de stiut ca pentru fiecare etapa de lucru in parte nu este nevoie de mai mult de 4 muncitori/echipa.

Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1251
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2023 . All rights reserved