Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

ArhitecturaAutoCasa gradinaConstructiiInstalatiiPomiculturaSilvicultura


PROIECTARE COMPLEXA - ESEU VERIFICARE A UNUI PROIECT PROPRIU

Constructii

+ Font mai mare | - Font mai mic
PROIECTARE COMPLEXA - ESEU VERIFICARE A UNUI PROIECT PROPRIU
CERINTA B – SIGURANTA IN EXPLOATARE

B1. SIGURANTA CU PRIVIRE LA CIRCULATIA ORIZONTALA INTERIOARA SI EXTERIOARA

B1b. Impiedicari – traseele de evacuare nu prezinta nici un fel de denivelare de gen treapta sau rampa

B1e. Contact cu suprafete transparente – inchiderea scarilor de evacuare este compartimentare sticla – nu se va realiza perfect transparenta - copartimentarea de sticla a salii polivalente va fi opaca sau translucida pana la h 220cm

B1f. Siguranta cu privire la deschiderea usilor – datorita inaltimii mai mari a mezaninului se lungeste o arampa a scarilor de evacuare, acest lucru ducand la obturarea fluxului de evacuare prin deschiderea usilor de acces in casa scarii. – la etajul curent se recomanda schimbarea sensului de deschidere a usilor camerelor de cazare si evitarea deschiderii lor in holuri.

B1i. Separarea circulatiei pietonale de cea a vehicolelor – este necesara largirea trotuarelor de acces in hotel si in sala polivalenta

B2. SIGURANTA CU PRIVIRE LA SCHIMBARILE DE NIVEL

B2a. Balcoane, ferestre, galerii – sunt necesare unele adaugari de balustrade – conform planurilor

B2b. Denivelari – la iesirea in terasa de la mezanin se va adauga parapet sau balustrada conform planurilor

B3. SIGURANTA LA DEPLASAREA PE SCARI SI RAMPE

B3a. Oboseala excesiva – toate dimensionarile sunt corecte, dar trebuiesc reprezentate si in planuri (dimensionare trepte, panta rampe, podeste odihna)

B3c. Alunecare – poentru suprafata de calcare a tuturor cailor de acces si de evacuare se vor folosi materiale antiderapante; terasele neacoperite vor avea de asemenea supr. de calcare antiderapanta.

B9. ELIMINAREA BARIERELOR ARHITECTURALE (persoane cu handicap)

B9a. Rampe, ascensoare, culuare de circulatie, posibilitate de intoarcere, cotituri

ambele lifturi sunt dimensionate a.i. ele pot folosi la transportul persoanelor cu handicap locomotor

in planuri nu sunt reprezentate rampele de acces handicapati

B9b. Maini curente suplimentare – nu exista locuri unde acestea ar putea fi necesare. Diferenta de inaltime intre parter si trotuar este de 18 cm.

B9c. Cabine sanitare speciale – trebuiesc realizate la grupurile sanitare ce tin de sala polivalenta. Deasemenea trebuie sa existe camere de cazare cu facilitati pentru persoanele cu handicap – acestea nu apar in planul etajului curent.

CERINTA C - SIGURANTA (SECURITATEA) LA FOC

C2. INCADRAREA IN CATEGORIA DE PERICOL DE INCENDIU A PROCESELOR TEHNOLOGICE SAU FUNCTIUNILOR ADAPOSTITE

C2a. Apreciere privind riscul de incendiu in functie de destinatie si densitatea sarcinii termice pentru zona verificata – mai mult de 90% din zona verificata are risc mic de incendiu, sarcina termica nedepasind 420 MJ/mp, iar functiuniile nu implica risc mai mare de incendiu.

Zona verificata, facand parte dintr-un singur compartiment de incendiu are asadar risc mic de incendiu.

C3. GRADUL DE REZISTENTA LA FOC

C3a. propunere de incadrare Elementele de constructie utilizate la realizarea structurii portante a cladirii, la inchideri si compartimentari, au urmatoarele niveluri minime de performanta privind combustibilitatea si rezistenta la foc:

stalpi, diafragme: beton armat, clasa C0 (CA1), R.F. 2 ore – gradul II, stalpi metalici, tratati antifoc, R.F. 2 ore – gradul II.

pereti interiori neportanti: caramida, gips-carton, clasa C0 (CA1), R.F. minimum 30 minute – gradul I;

pereti exteriori neportanti: panouri sandwich cu termoizolatie clasa C1 (CA2a), pereti cortina metalici, clasa C0 (CA1), R.F. minimum 15 minute – gradul II;

grinzi, plansee, acoperis terasa: beton armat, clasa C0 (CA1), R.F. minimum 45 minute – gradul II;

termohidroizolatie combustibila de tip terasa peste planseu continuu din beton armat cu R.F. 45 minute (art. 2.1.11.2),

In conformitate cu tabelul 2.1.9 si art. 2.1.11 din Normativul de siguranta la foc a constructiilor, indicativ P 118-99, cladirea se incadreaza in GRADUL II DE REZISTENTA LA FOC.C3b. Verificarea, numarului etaje si a ariei construite pe nivel

Regim de inaltime: 2S+P+M+6E

Arie construita nivel curent: 720 mp

C4. MASURI LUATE IN VEDEREA LIMITARII PROPAGARII FOCULUI

C4b. Pereti cortina – anvelopanta este realizata cu pereti cortina acestia fiind insa configurati a.i. intre etaje exista o banda de latime min 120cm opaca, realizata din materiale C0 rezistente cel putin 30 min la foc – pentru limitarea propagarii incendiilor. Tamplaria este de asemenea de combustie 0.

C6. ASIGURAREA CAILOR DE EVACUARE SI DE SALVARE

C6a. Numar de cai de evacuare – 2 scari evacuare

C6b. Dimensiuni cai de evacuare – maxim 30 pers pe etaj, deci un singur flux de evacuat

distanta intre scarile de evacuare este de 28,5m, deci 14.25m distanta maxima intre camera de cazare si scara de avacuare. Latime culuar: 1,8m; latime rampa: 1,4m

C6d. Verificarea fluentei evacuarii – la etajul curent se va modifica sensul de deschidere al usilor de acces in camere, si configuratia lor astfel incat acestea sa nu se deschida in holul de evacuare

la mezanin se vor corecta sensurile de deschidere ale usilor a.i. acestea sa corespunda cu sensul de evacuare

C7. DOTAREA CU AUTOSPECIALE DE STINGERE A INCENDIULUI SI MIJLOACE DE PROTECTIE SI SALVARE

C7b. Locul de asezare a dotarilor pt. stingerea incendiului – acesta va fi cat mai accesibil de catre unitatea de pompieri, va fi semnalizat corespunzator, si va aparea marcat si in planuri.

C8. CAI DE ACCES INTERIOARE SI EXTERIOARE PENTRU INTERVENTIE IN CAZ DE INCENDIU

C8a. Accesul masinii de pompieri – pe toate laturile sitului exista posibilitate de acces a masinii de pompieri

C8b. Traseu acces pompieri in interiorul cladirii – traseul nu este sicanat, partiul permite circulatii logice, cu foarte putine schimbari de directie, golul dintre rampele scarilor permite accesul pompierilor cu furtun si echipamentul aferent pana la ultimul nivel si pe terasa.

C9. MASURI SPECIALE PENTRU CLADIRI INALTE SI/SAU CU SALI AGLOMERATE

C9a. Evidentierea caracteristicilor speciale adoptate in cazul acestor tipuri de cladiri nu este considerata cladire inalta, pardoseala ultimului nivel fiind la 23m fata de carosabil.

Sala polivalenta de 121 mp de la parterul cladirii nu beneficiaza de masuri speciale de protectie impotriva incendiilor, impunandu-se instalerea unor echipamente automate de stingere si prevenire a incendiilor. Evacuarea din aceasta sala este corespunzatoare cu conditia semnalizarii acesteia.

CERINTA D1 - IGIENA, SANATATEA, REFACEREA SI PROTECTIA MEDIULUI

(PARTEA 1 – PROTECTIA MEDIULUI)

CRITERII URBANISTICE

D3b. aliniere, retrageri, inaltime (numar etaje) – este respectata alinierea cu cladirea din vecinatatea estica nu si cu cea din vest, ele insele nefiind aliniate. Inaltimea este in conformitate cu datele temei.

In planul de situatie nu se specifica regimul de inaltime al cladirilor alaturate.

D3e. mod de executie (organizare santier), materiale ecologice – in proiect nu exista specificari in aceasta privinta. Modul de executie se vrea in conformitate cu normele in vigoare, impresmuirile vor respecta situl, circulatia pietonala va fi protejata, schele, anvelopa etc., se vor obtine autorizatii pentru toate acestea.

CRITERII DE PROTECTIE A MEDIULUI

D4c. acustic : sursa de zgomot, vibratii, socuri – prin functiunea ceruta in tema de proiectare, acestea sunt minime, chiar functionarea hotelului impunand acest lucru.

D4d. lumina si insorire: -protectie vecini (schita umbra). – cladirea poate umbri blocul din vecinatatea vestica, dimineata, cand unghiul de incidenta al razelor solara este mai muc de 43 grade, deci o foarte mica perioada din zi.

D7a-Mod de evacuare deseuri, gunoaie solide – exista spatii destinate depozitarii deseurilor pana la ridicarea acestora, in primul subsol al cladirii, accesibile vehiculelor speciale de colectare a deseurilor. Nu sunt afectate deci in nici un fel vecinatatiile.

CERINTA D2 - IGIENA, SANATATE, MEDIU INCONJURATOR PRIVIND MEDIUL INTERIOR

D9c- asigurare ventilatie naturala / naturala asistata / artificiala – toate incaperile accesibile clientilor au posibilitatea de ventilare naturala, sunt insa prevazute si sisteme centralizate de ventilare artificiala, traseele(la nivelul curent) trecand prin plafonul suspendat montat in holurile de acces/evacuare, cat si in holul fiecarei camere de cazare.

D11. Conditii de iluminat. -natural (raport supraf. ferestre/pard., iluminat zenital) – intregul proiect a fost insotit de studiu de insorire, si finalizat in conformitate cu acesta. toate incaperile accesibile

clientilor au lumina naturala controlata prin sistem de parasolare orizontale, dimensionate conform studiului de insorire.

D13a-echipare cu instalatii sanitare conform normativelor – cladirea duce lipsa de grupuri sanitare pentru handicapati, atat in patiile publice cat si in randul camerelor de cazare(sau unitatile destinate persoanelor cu handicap nu apar in planul prezentat)

CERINTA 'E” PROTECTIE TERMICA, HIDROFUGA SI ECONOMIA DE ENERGIE

E2 Asigurarea confortului higrotermic interior, iarnaE22.c -pereti exteriori – anvelopanta cladirii este un perete cortina, cu geam termopan in tamplarie aluminiu, tricamerala, cu rupere de punte termica, deci grad mare de protectie higrotermica, ce impune insa o buna ventilare a incaperilor. Parapetul este constituit din panouri opace hidroizolate.

E22.d -plansee separatoare interior – exterior – este cazul inchiderii cu terasa, a carei compozitie este prezentata in schita urmatoare.

E23.a –Evitare punti termice la plansee, grinzi, stalpi, balcoane – inchiderea cu perete cortina (cu tamplarie cu rupere de punte termica) si perete caramida exterior structurii, duce la anularea puntilor termice.

E3 Masuri de minimizare a consumului de energie in ansamblu

E3a. orientare corespunzatoare a spatiilor – organizarea in plan cu dublu tract face imposibila optimizarea din punct de vedere al orientarii. Totusi orientarea est-vest a camerelor de cazare este respectata.

E3c. spatii tampon, sere – nu sunt prevazute in proiect astfel de spatii, cu exceptia usilor rotative ce inlocuiesc la nivelul parterului windfangul aferent intrarilor.

E4 Masuri de asigurare a confortului in conditii de vara

E4c. controlul insoririi - toate incaperile accesibile clientilor au lumina naturala controlata prin sistem de parasolare orizontale fixe, dimensionate si pozitionate conform studiului de insorire.

E5 Masuri de evitare a aparitiei condensului

E5c. in spatele unor eventuale finisaje exterioare etanse – etanseitatea anvelopei perete cortina poate duce la aparitia condensului pe suprafata interioara a acestuia, de aceea se impune o buna ventilare a spatiilor, atat naturala cat si artificiala/permanenta.

E6 Sistemul de echipare

E6a. motivatie – cerintele de echipare a hotelurilor , conform normativelor hoteliere in vigoare inpun ventilarea camerelor de cazare si tratarea aerului in aceste camere. De aceea s-a adoptat un sistem centralizat de ventilare si tratare a aerului. Incalzirea camerelor va fi facuta prin centrala termica proprie, si sistem de incalzire in pardoseala.

E6c. tipul si pozitia echipamentelor de climatizare – grilele de introducere aer proaspat si evecuare aer uzat vor trebui pozitionate in camerele de cazare conform schemei de mai jos:

CERINTA 'F' PROTECTIA LA ZGOMOT

F2 -MASURI DE PROTECTIE fata de zgomotul din EXTERIORUL CLADIRII

F21. masuri generale (orientarea spatiilor) – apropierea de bulevard constituie un inconvenient, insa camerele de cazare nu sunt orientate catre acesta, ci catre vecinatatile laterale ale sitului.

F22. ferestre/usi, spatii tampon (sere) – geamul folosit trebuie sa aiba un grad mare de reflexie a zgomotului aerian exterior si de atenuare a vibratiilor. Se recomanda geam tip termopan cu grosimile foilor de sticla diferite.

F33. precizarea spatiilor propuse pentru insonorizare si indicarea solutiei de principiu (tavane, pereti, pardoseli, corpuri suspendate) – toate camerele de cazare trebuiesc protejate impotriva zgomotului aerian exterior, dar si impotriva zgomotului din incaperile alaturate. Se recomanda folosirea dalelor flotante ca suport pentru finisajul de pardoseala care la randul lui trebuie sa aiba grad mare de absorbtie fonica. In compozitia peretilor de compartimentare din gips-carton trebuie sa existe materiale fonoabsorbante, iar la intersectia acestora suprafetele orizontale-placi B.A. se vor lua masuri speciale de atenuare a vibratiilor,


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1489
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site