Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

ArhitecturaAutoCasa gradinaConstructiiInstalatiiPomiculturaSilvicultura


Pereti de compartimentare - Instalatii / Racorduri

Constructii

+ Font mai mare | - Font mai mic
Pereti de compartimentare - Instalatii / Racorduri

Pentru a putea demonstra cel mai bine caracteristicile fizice ale peretilor prefabricati Rigips va trebui sa tinem seama de unele amanunte, cum ar fi urmatoarele:

Cerintele fonice
Cel care se afla in incapere fac diferite zgomote in miscare, vorbire. Zgomotul pasilor sau al vorbirii se propaga si dincolo, prin peretii despartitori, si, actioneaza asupra celor aflati in alte incaperi. Dat fiind faptul ca cele mai multe zgomote care sunt deranjante, sunt cele cauzate de pasi, aceste zgomote trebuie impiedicate sa se propage. Prin asamblarea unor elemente solide aceste zgomote se propaga mai bine. Deci vom avea nevoie de includerea unor elemente de izolatie mai moi, maleabile.

Trecerea instalatiilor
Instalatiile se monteaza in golul peretilor de montaj Rigips, dupa ce s-a executat panotarea fete de structuri de sustinere. In baghetele profilelor - montanti CW sunt stantate zone de forma H, care pot fi rupte in vederea trecerii instalatiilor. Cu clestele pot fi realizate goluri rotunde suplimentare, care pot fi prevazute cu garnituri de material plastic pentru protejarea instalatiilor electrice.

Racordul cu pardoseala
In cazul unei sape flotante continue de ciment si al cerintei unor Dn,T,w >35dB, trebuie prevazut un rost in zona legaturii sapei cu peretele. Pentru ca profilul de racordare sa poata fi pozitionat in axul peretelui, acest rost trebuie realizat in afara acestui ax. Rostul tebuie protejat de praf si resturi de materiale de constructii.

Dozele
Dozele montate in golul interior al peretilor capata stabilitate prin conlucrarea marginii zonei cu aripile metalice aplatizate din interior. Se monteaza intai doza in peretele de montaj Rigips, apoi intrerupatorul sau priza.

Racordul cu planseul
In cazul unui finisaj ud continuu sau a unui planseu de beton aparent, fasia de protectie se prelucreaza cu spaclul spre interior. In acest fel se realizeaza o separare rectilinie intre diferite materiale. Daca din motive optice - de exemplu un finisaj de vopsitorie - aceasta separare nu trebuie sa se vada, trebuie prevazut un rost chituit cu chit permanent elastic si posibil de vopsit. Racordul cu peretii adiacenti urmeaza aceeasi procedura.

Racordul cu pardoseala
Din punct de vedere fonic, cea mai buna racordare cu pardoseala se obtine atunci cand sapa de pardoseala se opreste in peretele de compartimentare. In acest fel se elimina orice posibilitate de propagare a sunetului.

Racordul cu planseul
Racordul cu un planseu la rosu, ce urmeaza sa fie tencuit, se face fara fasie de protectie. De aceea, panourile trebuie acoperite cu un straif autocolant de vopsitorie. Partea vizibila a acestui straif va fi inlaturata dupa tencuire. Se poate opta pentru un nut. Suplimentar poate fi prevazut un rost chituit cu chit permanent elastic si posibil de fi vopsit.

Transmiteri laterale (elemente de constructie adiacente)
Capacitatea de izolare fonica a unui element de constructie depinde si de influentele pe care elementele alaturate le exercita asupra lui - peretele coridorului, fatada pardoseala, planseul. Acestia sunt factori, care, independent de peretele de montaj Rigips, pot actiona pozotiv sau negativ. In detaliile de racordari care urmeaza, acesti factori sunt luati in considerare in mare masura. Pentru executii speciale, serviciul tehnic de consulting al RIGIPS va sta la dispozitie.Racorduri
Pentru protectia fonica sunt necesare racorduri etanse.
Este deci strict necesara prevederea unui benzi de etansare pentru racorduri Rigips, ca si umplerea rosturilor de la racorduri cu substanta speciala Rigips, respectiv cu chit permanent elastic. Daca trebuie indeplinite conditii privind protectia impotriva incendiului, trebuie folosite benzi de etansare pentru racorduri din clasa de materiale A (fibre minerale din fibra de piatra sau de zgura). Benzile de etansare pentru racorduri Rigips pot fi folosite daca sunt realizate in grosimea panourilor, deci dacasunt complet acoperite de acestea. Daca din calcul reiese o incovoiere a planseului superior mai mare de 10 mm, in zona racordului perete-planseu, intre panotajul OK si planseul UK trebuie prevazut un rost de tasare (racord glisant la planseu). Muchiile libere ale panourilor trebuie protejate cu un profil de protectie din aluminiu, chituit.

Racord glisant cu planseul
Din motive de protectie fonica si fata de incendii, in cazul unui rost glisant, se prind de planseu fasii de panouri Rigips. Profilele CW si panourile trebuie scurtate cu cat prevad calculele de incovoiere. Pentru a permite o glisare libera a profilului de racordare UW, panourile se prind numai de profilele - montanti CW, Pastrand fata de profilul UW distanta rezultata din calculele de incovoiere.

Pereti adiacenti
Din punct de vedere acustic, cel mai bine se comporta un racord realizat cu profile LW, caci astfel se intrerupe transmiterea in lung a sunetelor. La prelucrarea racordului, straiful de protectie se aplica peste colt.

Pereti adiacenti
Ca o alternativa fata de figura 8, se poate opta si penntru o separare completa a peretilor.

Pereti adiacenti
Panotarea continua intr-un singur strat se recomanda numai in cazul unor cerinte reduse de izolare fonica.

Coltul
In zona exterioara a coltului, profilele montanti CW se monteaza conform figurii

Coltul
In cazul peretilor cu doua randuri de montanti, trebuie acordata o atentie deosebita procesului de executie a izolarii golului din grosimea peretilor.Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1155
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site