Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


ArhitecturaAutoCasa gradinaConstructiiInstalatiiPomiculturaSilvicultura


Cum montam peretii de gips carton

Constructii

+ Font mai mare | - Font mai micCum montam peretii de gips carton
Materiale necesare

1. Placi de gips carton 2. Glet pentru finisare 3. Profile metalice 4. Suruburi autoforante pentru gips carton 5. Vata minerala de sticla 6. Banda adeziva din fibra de sticla.

Materiale necesare

Unelte necesare

1. Nivela cu bula de aer 2. Surubelnita sau masina de gaurit electrica 3. Ruleta Drisca si spaclu 5. Banda abraziva 6. Foarfeca de taiat tabla


Unelte mecesare

Beneficiile folosirii peretilor din placi de gips carton
- montare rapida, costuri scazute, efi cienta izolatiei termice si fonice.
- usor de folosit in realizarea de pereti despartitori si pentru dublarea peretilor la interior.

Izolare fonica
Placile de gips carton si vata minerala dintre cele doua fete, formeaza un spatiu care in termeni de specialitate este denumit masa-resort-masa, eficient in special pentru izolarea fonica.

Izolare fonica

Izolare termica
Grosimea stratului de vata minerala folosita, determina eficienta izolatiei termice.
Este important sa alegeti un model de vata minerala care are o fata acoperita de o folie antivapori. Asezati aceasta parte spre interiorul camerei, spre fata cea mai calda. Rolul acestei folii este sa formeze o bariera pentru vaporii de apa existenti in aer astfel incat acestia sa patrunda in materialul izolator si nici in perete. Acest lucru este important deoarece materialul izolator umed devine conductor si nu mai are aceeasi eficienta.

Izolare termica

Montarea placilor de gips carton

1. Fixarea cadrului metalic Fixati profi lele metalice pe laturile peretelui care doriti sa il dublati cu rigips.

image

2. Trasarea verticalelor Insemnati in partea de jos a cadrului, la fiecare 60 cm, locul in care se vor fixa profilele verticale. Placa de gips carton, avand 120 cm latime, va avea astfel sine verticale la imbinarea dintre doua placi si pe mijlocul fiecareia.image

3. Taierea profilelor verticale Masurati distanta dintre profilul montat pe podea si cel montat pe plafon. Taiati apoi profilele verticale la dimensiunea corecta. Folositi o foarfeca de taiat tabla.

image

4. Montarea profilelor verticale Asezati profilele verticale in interiorul profilelor orizontale ale cadrului. Plasati-le in dreptul semnelor trasate anterior pe sina de pe podea si apoi, folosind o nivela cu bula de aer, corectati verticalitatea. Profilul se fixeaza in partea de jos si apoi in partea de sus.

image

5. Izolarea cu vata minerala de sticla Taiati fasiile de vata minerala la dimensiunea exitenta intre doua profile metalice verticale. Nu uitati sa lasati la vedere firele instalatiei electrice sau sa trageti unele noi daca este necesar.

image

6. Montarea placilor de gips carton Placile se vor fixa in profilele metalice. Observati ca placile de gips carton au semne in zona de mijloc pentru a le putea fixa in profilul vertical montat in dreptul mijlocului placii (60 cm). Nu uitati sa decupati locurile unde aveti prize sau intrerupatoare.

image

7. Rigidizarea imbinarilor Folosind o banda adeziva din fibra de sticla, acoperiti imbinarile dintre doua placi. Presati bine cu degetele pentru a va asigura ca banda a aderat corect la suprafata placilor de gips carton.

image

8. Finisarea peretelui Chituiti imbinarile placilor, folosind o drisca sau un spaclu. Dupa uscare, finisati cu o banda abraziva. La final montati plintele si cornisele.

image


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2695
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2022 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site