Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE
loading...ArhitecturaAutoCasa gradinaConstructiiInstalatiiPomiculturaSilvicultura


Cazane cu abur: functionare (principalele circuite)

Instalatii

+ Font mai mare | - Font mai mic
Cazane cu abur: functionare (principalele circuite)

Se disting trei circuite: circuitul combustibilului si al cenusei, circuitul aerului si al gazelor de ardere si circuitul apei si al aburului.

Circiutul combust. si al cenusei. Combust. este introdus in arzator(focar) stratificat, pulverizat sau in stare gazoasa.
Circuitul aerului Aerul din atmosfera trece prin preincalzitorul 8 unde este preincalzit si trimis in arzatorul 1 unde se combina cu combustibilul. Ca urmare a arderii combustibilului, rezulta gazele de ardere la temperatura inalta (15002000oC) care trec peste suprafetele schimbatoare de caldura ale cazanului: vaporizatorul 5, supraincalzitorul 6, economizorul 7, tamburul 4 si preincalzitorul de aer 8.

Circuitul apei si a aburului Apa de alimentare este introdusa la presiunea de functionare a cazanului in economizorul 7, de unde este trimisa in tamburul 4. Apa incalzita intra in tubulatura din peretele radiant 3, de unde trece in vaporizatorul 5, unde prin fierbere se transforma in abur. La unele cazane, aburul trece in supraincalzitor unde i se ridica temperatura pana la valoarea ceruta de consumator.O instalatie de cazan mai are in componenta pompe pentru alimentarea cu apa a cazanului, ventilatoare sau suflante pentru alimentarea cu aer a arzatoarelor, suflatoare de funingine, separatoare, transportoare, elemente pentru evacuarea zgurii sau a cenusii.Cazanele moderne se caracterizeaza prin debite specifice mari, presiuni si temperaturi ridicate si un inalt grad de automatizare.loading...


Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 696
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2020 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site