Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

Gradinita

Diversitate culturala in domeniul gastronomiei

didactica pedagogie

+ Font mai mare | - Font mai mic
Diversitate culturala in domeniul gastronomiei

Tipul activitatii: Activitate extracurriculara
Data: 26 septembrie 2008

Locul desfasurarii: Colegiul Dobrogea Castelu

Numarul de participanti pentru fiecare categorie:

-40 de elevi ai Colegiului Dobrogea Castelu

- doi profesori de Limba si literatura romana; un  profesor de Alimentatie publica; un inginer; psihologul scolii.

Responsabili: prof. Olariu Elena si Radu Dana

Beneficiari:

40 elevi;

-70 de parinti ai elevilor;

20 membrii ai comunitatilor din care provin elevii;

Mijloace de realizare:- prezentari Power Point cu retetele specifice fiecarei tari, un meniu, explicarea semnificatiei Zilei Europene a limbilor straine,   fise de lucru.

Modalitati de evaluare: raportul responsabilului de activitate, fotografii relevante din timpul activitatii, diplome, portofoliu expus in Cabinetul de Limbi straine.Descrieti pe scurt activitatea:

Data de 26 Septembrie a fost proclamata Ziua Europeana a limbilor straine si marcheaza anul acesta cea de a zecea aniversare a intrarii in vigoare a Cartei Europene pentru Limbi Regionale si Minoritare. Li s-a explicat copiilor ca aceasta a fost adoptata pentru a mentine si dezvolta traditiile si mostenirea culturala a Europei si pentru a asigura respectarea drepturilor inalienabile, mutual recunoscute, de utilizare a limbilor regionale si minoritare in viata publica si particulara. Avand in vedere ca in regiunea Dobrogea exista un mozaic de culturi si ca, Colegiul Dobrogea Castelu este recunoscut prin faptul ca numara in cadrul colectivelor de elevi si tineri apartinand minoritatilor locale ( turci, tatari, aromani, rromi), am organizat o activitate extracurriculara ce a avut ca obiectiv sensibilizarea elevilor catre limbile straine, oferindu-le acestora posibilitatea sa-si exprime sentimentele si gandurile cu privire la tema propusa.

Activitatea a avut ca tema diversitatea culturala in domeniul gastronomiei. Alegerea temei nu a fost una aleatoare intrucat elevii din clasele a XII a si a XIII a, participanti la activitate au specializarea Tehnician in gastronomie. Li s-a prezentat elevilor un meniu cu cinci deserturi specifice unor tari diferite: clatita Franta, cataif Turcia, budinca Anglia, biscuiti de ciocolata cu nuci- Spania, papanasi Romania, cu preturile aferente exprimate in moneda nationala a tarii respective. Elevii au raportat aceste preturi la euro. Retetele au fost prezentate in limba de provenienta a desertului. Activitatea a vizat intelegerea specificului national al fiecarei tari, fie si in domeniul gastronomiei si intelegerea globala a ingredientelor si a masurilor acestora exprimate in diverse limbi.. Aceasta intelegere a fost verifcata la sfarsitul activitatii prin fise de lucru, in rezolvarea carora copiii au lucrat pe grupe. Elevii au primit cu entuziasm derularea acestui tip de activitate si au facut aprecieri finale pozitive.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 994
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site