Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

AnimaleArta culturaDivertismentFilmJurnalismMuzica
PescuitPicturaVersuri

Zgomot si vibratii

diverse

+ Font mai mare | - Font mai mic
DOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
MOBILA
Ecranul Atribute Produs SO
Imagini ale cotdianului
Evaluarea practicii studentilor facuta de catre reprezentantul firmei / unitatii de practica
Despre o estetica a reconstructiei
STRATEGIA FORMARII INITIALE IN INM 2009 - 2012
Imagini cu Michael Jackson
Nebunie in Dubai
ISLAMISMUL:DOCTRINA SI LEGEA ISLAMICA
RELATIA FILOSOFIE - STIINTAZgomot si vibratii

In ceea ce priveste zgomotul, expresia “dauneaza sanatatii umane” poate fi analizata in mod normal prin probabilitatea reclamatiilor. In anumite cazuri poate fi posibila reducerea emisiilor sonore pana la valori rezonabile reglementate prin normativele in vigoare.

Evaluarea si monitorizarea principalelor surse de zgomot si vibratii se face prin:

1. tehnicile si masurile propuse pentru controlul zgomotului;

2. identificarea celei mai apropiate si sensibile localizari a zgomotului, precum si cea mai importanta supraveghere a mediului care a fost realizata.

Trebuie sa se asigure informatii despre:

1. principalele surse de zgomot si vibratii, indicandu-se pentru fiecare sursa daca este continua sau intermitenta, orele de functionare, tipul si contributia sa la emisia generala de zgomot;

2. sursele discontinue de zgomot si vibratii – se refera la activitatile inter- mitente sezonale;

3. cele mai apropiate zone sensibile la zgomot (locuinte, parcuri, spatii deschise, scolile, spitalele, zonele comerciale locale), in functie de activitatea desfasurata acolo, mentionandu-se relatia cu mediul local (pentru aceasta relatie se vor prezenta harti, care redau zona respectiva, distanta care cuprinde zona respectiva, distanta si directia si se refera la reglementari impuse de autoritatile locale si se mai refera la relatia zgomot-mediu (nivelul zgomotului de fond, a zgomotului specific, zgomotul din mediu si date despre vibratii);

4. detalii despre orice masuratori de control al zgomotului, orice activitate de modelare a zgomotului prin care se identifica scopul, localizarea unde au fost facute masuratorile, sursele investigate sau identificate.

Etapele parcurse in cazul incetarii activitatii

Se vor descrie masurile ce vor fi propuse la incetarea definitiva a activitatii pentru evitarea oricaror riscuri de poluare si readucerea zonei de functionare la o stare satisfacatoare.

Etape

Incetarea activitatii trebuie luata in considerare din faza de proiect a oricarei noi dezvoltari pentru a asigura securitatea la incetarea activitatii.

Pentru instalatiile existente, unde problemele esentiale sunt identificate, trebuie pus in aplicare un program de imbunatatiri. Se impune o atentie deosebita pentru a garanta ca:

1. sunt evitate rezervoarele in conductele subterane;

2. sunt prevazute in proiect operatiile de scurgere completa si curatare a vaselor si conductelor inainte de demontare;

3. exista proiectul haldelor cu referire asupra eventualelor curatiri finale sau predari;

4. sunt prevazute izolatii care sa fie usor de demontat, fara praf sau pericole;

5. sunt utilizate materiale care sa fie usor reciclabile.

Planul de inchidere a zonei

Trebuie sa se dispuna de un plan de inchidere a zonei care sa demonstreze ca instalatia este capabila sa-si inceteze activitatea in siguranta.

Planul de inchidere trebuie sa cuprinda:

1. scurgerea si spalarea conductelor si vaselor;

2. depunerea la autorizatia competenta de mediu a planurilor tuturor conduc- telor si vaselor subterane si metoda prin care acestea vor fi mentinute;

3. metode si resurse ca orice halda poate indeplini conditiile de predare;

4. indepartarea azbestului si a altor materiale potential periculoase;

5. metode de demontare a constuctiilor si a altor structuri care ofera indrumari pentru protectia apelor de suprafata si a apelor subterane;6. testarea solului pentru a constata gradul de poluare cauzat de activitati si necesitatea oricarei remedieri in vederea redarii zonei intr-o stare satisfacatoare;

7. utilizarea sau dezafectarea surselor radioactive se realizeaza in conformi- tate cu prevederile legislatiei specifice in domeniu;

8. unde exista mai multe autorizatii de mediu pentru instalatie, operatorul trebuie sa identifice problemele generale ale instalatiei prin care performanta intregii instalatii trebuie sa fie imbunatatita.

Actiunile, atat pentru sectorul de activitate, cat si pentru zona de amplasament, pot include economii la tarife pentru a justifica instalarea unei termocentrale, amestecarea deseurilor combustibile pentru a justifica utilizarea lor la obtinerea energiei, un deseu de la o activitate poate fi considerat materie prima pentru alta, un efluent tratat poate sa aiba calitatea adecvata pentru a fi materie prima pentru alta, complexitatea efluentilor poate justifica perfectionarea instalatiei de tratare, evitarea accidentelor dintr-o activitate care poate avea un efect daunator asupra activitatii din vecinatate si contaminarea terenului, datorita unei activitati putand afecta alta activitate.

Evaluarea impactului emisiilor asupra mediului

Trebuie sa se aprecieze ca valorile de emisii care rezulta din proiectele pentru activitati vor asigura un inalt nivel de protectie a mediului.

Etapele de evaluare sunt:

1. descrierea mediului;

2. identificarea receptorilor importanti care cuprind zone cu populatie, flora, fauna, sol, apa subterana, cursuri cu apa, aer, atmosfera superioara, peisaj, bunuri materiale, mostenire culturala;

identificarea cailor prin care pot fi expusi receptorilor;

4. evaluarea impactului potential al emisiilor asupra acestor receptori (nivelele, standardele comunitare calitate a mediului, obligatii statuate, nivelul actiunilor de mediu, alte reglementari)

Acolo unde poluantii emisi sunt din mai multe activitati decat din acea activitate a instalatiei care are Autorizatie Integrata de Mediu, operatorul trebuie sa ruleze modelul de dispersie atat cu emisiile vecine, cat si fara ele.

Reglementarile de Autorizare Integrata de Mediu privind managemenetul deseurilor se refera la explicatia modului cum ca informatia furnizata in alte parti respecta cerintele prestabilite privind unele obiective reprezentative.

Vor fi supuse atentiei numai aceia care implica in activitatea lor recuperarea sau depozitarea deseurilor, asigurandu-se ca deseul este recuperat sau depozitat fara periclitarea sanatatii umane si fara utilizarea unor procese sau metode care pot dauna mediului si in particular fara risc pentru apa, aer, sol, plante, animale sau sa cauzeze probleme prin zgomot sau mirosuri sau efecte adverse regiunilor invecinate sau locurilor de interes public.

Aplicatia celor mai bune tehnici disponibile trebuie sa abordeze problema impactului potential al instalatiei asupra zonelor europene si aplicarea de

Trebuie sa se prevada o descriere a felului in care evaluarea celor mai bune tehnici disponibile a tinut seama in mod specific de aceste probleme avand in vedere conservarea biodiversitatii din orice astfel de zona.

Intocmirea unui raport de amplasament

Raportul de amplasament reprezinta parte a solicitarii pentru emiterea Autorizatiei Integrate de Mediu, de aceea este necesara includerea privind principalele activitati de culegere si evaluare a datelor.

Obligatia solicitantului de a depune un raport de amplasament la solicitarea Autorizatie Integrate de Mediu este stipulata in documentele legislative in vigoare.

Acest raport este necesar pentru evidentierea starii amplasamentului, inclusiv situatia poluarii existente inainte de intrarea in functiune a instalatiei.

Raportul de amplasament la incetarea activitatii permite titularului sa stabileasca daca s-a produs impact major asupra mediului in timpul functionarii instalatiei si daca sunt necesare lucrari de remediere. El confirma de asemenea ca amplasamentul a fost readus la o stare satisfacatoare sau indica metoda de reabilitare a amplasamentului respectiv.Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 905
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2020 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site