Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AnimaleArta culturaDivertismentFilmJurnalismMuzicaPescuit
PicturaVersuri


Breakaway - unul dintre cele mai reusite albume semnate Kelly Clarkson

Muzica

+ Font mai mare | - Font mai mic"Breakaway," este unul dintre cele mai reusite albume semnate Kelly Clarkson. Melodia "Since U Been Gone", a devenit imediat No. 1 in Mainstream Top 40, cu un rol decisiv la succesul albumului.
Primul sau album, "Thankful", lansat in 2003, a debutat direct pe Locul 1 in Billboard Hot 100 si a inclus cele doua hituri "A Moment Like This" si "Miss Independent". Cu doua premii de platina, "Thankful" a reprezentat cartea de vizita perfecta pentru Clarkson.
"Am capatat mult mai multa experienta la acest al doilea album," spune Clarkson. "Am stiut exact ce vreau, dar si cu cine sa lucrez.."
Prima melodie a albumului este cea care da si titlul, "Breakaway," un adevarat mega-hit, ce a debutat imediat pe locul 1 la toate posturile de radio din SUA.
"Since U Been Gone," este a doua melodie de pe album. Clarkson descrie aceasta melodie ca fiind "un imn adevarat Este singura melodie ce nu a fost inregistrata la Los Angeles. "Am fost la studioul lui Max Martin din Suedia. Am inregistrat cu Max si cu cel care m-a ajutat la compunerea acestui cintec, Lukasz Gottwald.
Prima data cind am stat sa ascult ce a iesit, mi-am zis ca totul suna prea pop, asa ca am decis sa-I dau melodiei o nuanta rock. Am adaugat ghitara dar si percutie mai puternica. Acum suna cu adevarat exploziv.".
Clarkson a participat la compunerea a 6 din melodiile incluse pe album, printre care: "Behind These Hazel Eyes" impreuna cu Max Martin si Lukasz Gottwald, precum si "Because of You" alaturi de Ben Moody si David Hodges de la Evanescence.
Clarkson a mai inregistrat de asemenea 6 melodii compuse de Kara Dioguardi: "Gone," "Where Is Your Heart," si "You Found Me." "Kara este unul din compozitorii cei mai talentati pe care I-am intilnit in viata mea," spune Kelly. "E foarte pasionata de ceea ce face, dar e si extrem de emotiva".
Clarkson si Dioguardi au compus impreuna "Hear Me," alaturi de Clif Magness. " 'Hear Me' este de fapt mesajul pe care imi doresc ca oamenii sa-l perceapa atunci cind asculta acest album," spune Kelly. "Nu-mi pasa daca va plac parerile mele sau nu, nu trebuie decit sa ascultati. Faceti-mi aceasta favoare. Am compus aceasta melodie gindindu-ma ca ma aflu printre oameni, ca tip din rasputeri pentru a ma face auzita, dar nimeni nu ma aude. Ca si cind as fi total invizibila. Asa ma simnt eu uneori.
E o melodie terapeutica, as putea spune. O melodie in care fiecare dintre noi se poate regasi."
Albumul se incheie cu o veriune live a melodiei "Beautiful Disaster," compusa initial pentru primul sau album. "Versurile sunt atit de frumoase!" spune Kelly. " Am dorit sa fac impreuna cu compozitorul Matthew Wilder o versiune cu pian. Am reusit asta in timpul turneului iar reactia tuturor a fost uimitoare. M-am gindit ca ca ar fi minunat daca as putea include aceasta versiune pe un album, pentru ca toti cei care nu m-au ascultat live sa o poata auzi."
Producatorul albumului este nimieni altul decit legendarul Clive Davis.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 944
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2023 . All rights reserved