Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AnimaleArta culturaDivertismentFilmJurnalismMuzicaPescuit
PicturaVersuri


Mihaela martin

Muzica+ Font mai mare | - Font mai micMIHAELA MARTIN


Violonista de origine romana Mihaela Martin a dobândit reputatia de a fi una dintre cele mai de seama si mai virtuze violoniste a generatiei sale. Doamna Martin a câstigat numeroase competitii internationale, începând cu Premiul ÎI la Concursul Tchaikovsky din Moscova când avea 19 ani, urmând premii de top la concursuri în Montreal, Sion, Brussels. Premiul I câstigat la First International Violin Competition în Indianapolis i-a asigurat cariera internationala.


Debutul sau la Carnegie Hall, New York, a fost descris de New York Times ca fiind 'unul din cele mai captivante concerte de debut ale anului', iar Washington Post a scris dupa recitalul sau de la Biblioteca Congresului : 'Mihaela Martin ramâne sa înfrumuseteze muzica lumii ani intregia€¦ (Ea) a interpretat cu energie si virtuozitate, care sunt premisa succesului. Concentrarea sa e absoluta, este sigura pe sine si, mai presus de toate, are imaginatie.'


Dna. Martin este o solista cautata cu un repertoriu considerabil. Printre orchestrele cu care a concertat se numara: BBC Symphony, the Royal Philharmonic, the Montreal Symphony, Mozarteum Salzburg, Gewandhaus Leipzig, Holywood Bowl, cu dirijori precum Kurt Masur, Nikolaus Harnoncourt, Charles Dutoit, Neeme JArrvi.


Cunoscuta pentru calitatile sale intelectuale si muzicale, este constant invitata la festivaluri de muzica de camerain toata lumea, unde concerteaza alaturi de muzicieni ca Marta Argerich, Elisabeth Leonskaja, Nobuko Imai, Yuri Bashmet, Leon Fleischer, Menahem Pressler, ca sa numim doar o parte.

A interpretat pentru Radio si TV si a înregistrat CD.


În 2002 a fondat Cvartetul de Coarde Michelangelo alaturi de violinistul Stephan Picard, violista Nobuko Imai si violoncelistul Frans Helmerson.


Viata muzicala intensa a dnei. Martin combina solistica, muzica de camera si activitatile pedagogice.


Evenimente ale acestui sezon includ spectacole la Wigmore Hall în Londra, concerte în Suedia, Finlanda, Germania, Franta, Belgia, Israel, Italia, Coreea de sud, Japonia, China si de asemeni în tara sa de origine - România.


Mihaela Martin detine si posturi de profesoara la Musikhochschule KA¶ln, Germania si Geneva, Elvetia, si sustine masterclass-uri în toata lumea.


Vioara sa este o a J.B.Guadagnini din 1748.
Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 266
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved