Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AnimaleArta culturaDivertismentFilmJurnalismMuzicaPescuit
PicturaVersuri


ZENIT Componenta trupei

Muzica+ Font mai mare | - Font mai mic

Componenta trupei :

La clape - Sorin Calin este cel care confera grupului suportul conceptual, muzical. Compozitor, orchestrator, textier, interpret vocal si poliinstrumentist. A studiat vioara si pianul, chitara, clarinetul, contrabasul si fluierul.

La chitara : Dan Manciulea - canta la chitara, este compozitor, orchestrator si textier. A castigat trofeul "Om bun" in 1994 si impreuna cu Sorin, "premiul special al juriului" la acelasi festival in 2002. In 2005 au castigat premiul Vali Sterian .

Voce : Mihai Rapeanu canta si la chitara si urca trupa pana la cer

La tobe : Dan Stan

Vin din Ramnicu Sarat iar primii care au pus bazele acestei trupe au fost Sorin Calin si Dan Manciulea. Ideea ca Mihai sa devina vocalist i-a venit lui Dan Manciulea cu 2 ani in urma, iar cel mai nou membru al trupei este Dan Stan.

RBA Management Impresariat

In aceasta formula, in 2006 au reusit sa semeze un contract cu RBA Management Impresariat, devenind din acel moment un proiect al echipei manageriale. Au urmat luni de repetitii, concerte live, dar si inregistrari in studio, iar in vara lui 2007 a fost lansat primul single :  Impreuna , iar in toamna, au inceput sa urce in top-urile radio cu single-ul  Fara tine 

Trupa Zenit promoveaza o alta viziune asupra ideii de muzica, atat prin faptul ca se adreseaza unui spectru larg de public, cat si prin noutatea interpretarii, Zenit fiind printre putinele trupe pop-rock din Romania in care  claparul  si chitaristul acompanieaza si vocal solistul, iar solistul canta si la chitara.

Multitudinea genurilor muzicale abordate este o acumulare de creatie in timp a grupului, dar si a membrilor sau, in particular, urmarind un filon muzical universal si care tinde spre universalitate.

Mesajul este etajat si conceput sa vibreze de la linia melodica, text si interpretare, trecand prin aranjamentul orchestral cuantificat, redus la simplitate si pachetul vocal polifonic si uneori agresiv.

Influente : Yes, Queen, Pink Floyd, The Beatles, Dire Straits, Genesis, Peter Gabriel, Phil Collins, Eric Clapton, Vangelis, U2, Depeche Mode, Nirvana, Metallica, Red Hot Chilli Peppers.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1224
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved