Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE

AstronomieBiofizicaBiologieBotanicaCartiChimieCopii
Educatie civicaFabule ghicitoriFizicaGramaticaJocLiteratura romanaLogica
MatematicaPoeziiPsihologie psihiatrieSociologie


Calcit - CaCO3 - trigonal

Chimie

+ Font mai mare | - Font mai mic
Calcit - CaCO3 - trigonal

Habitus: agregate micritice opace = micrit(<0.004mm); agregate sparitice transparente = sparit (>0.004mm) xenotopice sau hipidiotopice.
Proprietati fizice: greutate specifica - 2,72; duritate - 3; clivaj perfect (1011); incolor

Proprietati optice: NII: lipsa conturelor in microagregate; pleocroismul de absortie.N+: macle polisintetice; culoarea de birerfringenta de ordinul IV (alb de ordin superior). efervescenta la rece cu HCl.

Ocurenta - Se intalneste in toate rocile carbonatice, in marne si ca ciment in unele gresii si conglomerate. Intra in alcatuirea partii minerale a unor organisme: alge, foraminifere, spongieri, celenterate, briozoare, anelizi, moluste, artropode, achinoderme. Rar in nisipuri aluvionare si dune. Provine prin precipitare din solutii bogate in Ca(HCO3)2. De asemenea, din formatiuni carbonatice sau din fragmente scheletice de organisme.Semnificatii genetice Agregatele microgranulare caracterizeaza rocile carbonatice de precipitatie sau partile scheletice de organisme; apar, de asemenea, alaturi de materialul argilos, in matricea diverselor roci detritice sau a calcarelor alohtone. Agregatele granulare normale, cu aspect mozaicat, au indivizii de calcit lipsiti de forme cristalografice. Mai rar se prezinta in cristale idiomorfe. De asemenea, apare in oolite si sferolite vechi sau ca produs de substitutie a unor schelete de organisme silicioase (spiculi de spongieri, testuri de radiolari).

Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 623
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2020 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site