Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AstronomieBiofizicaBiologieBotanicaCartiChimieCopii
Educatie civicaFabule ghicitoriFizicaGramaticaJocLiteratura romanaLogica
MatematicaPoeziiPsihologie psihiatrieSociologie


Canicula se trateaza si cu stranduri si bazine de inot

Sociologie+ Font mai mare | - Font mai mic

GRUPUL PENTRU DIALOG SOCIAL


Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti

tel/fax: 3141471; e-mail: gds@ong.ro; https://gds.ong.ro

iulie 2007

COMUNICAT: Canicula se trateaza si cu stranduri si bazine de inot

GDS cere verificarea contractelor de inchiriere a bazelor sportive,

anularea contractelor ilegale si o lege a parcurilor sportive.

Grupul pentru Dialog Social solicita organelor competente de la nivel guvernamental si local sa verifice si sa corecteze modul in care interesul public este aparat in prevederile din contractele de inchiriere a bazelor sportive. De asemenea, GDS solicita Primariei Capitalei sa nu acorde autotizatii de constructie de imobile, care nu au destinatii sportive, pe terenuri care apartin sau au apartinut unor baze sportive.

Grupul pentru Dialog Social a organizat recent o dezbatere in legatura cu situatia bazinelor de inot sportive din cadrul Strandului Tineretului. In prezent, doar doua din cele sase bazine de inot sunt utilizate. Strandul Tineretului, in perioada de vara avea peste 10.000 de platitori de bilete pe zi, conform declaratiilor antrenorului federal al Federatiei de Polo, Virgil Plesca. Acum Strandul Tineretului este inchis pentru public. Baza sportiva, care includea si o sala de gimnastica, a fost inchiriata, in anul 2003, pentru 49 de ani, S.C. Tineretului S.A., care nu a investit nimic pentru modernizarea bazinelor. Se poate constata pana acum ca aceasta inchiriere a fost facuta impotriva interesului public, impotriva interesului sportului. Mai mult, potrivit declaratiilor primarului Sectorului 1 al Capitalei, Andrei Chiliman, exista deja o propunere de construire a unui imobil cu 20 de etaje pe unul din terenurile Strandului Tineretului.

In urma dezbaterii, GDS a hotarat sustinerea propunerii primarului Sectorului 1 si a presedintelui Agentiei Nationale pentru Sport (ANS), Octavian Belu, de declarare a bazelor sportive, cu terenurile aferente, ca fiind parcuri sportive si de promovare a unui act normativ care sa interzica schimbarea destinatiei parcurilor sportive.

In prezent, Legea 69/2000 - Legea educatiei fizice si sportului - cu modificarile si completarile ulterioare, prevede o cale de schimbare a destinatiei bazelor sportive, si anume " prin hotarare a Guvernului si cu construirea prealabila a altor baze sportive similare celor desfiintate." GDS considera ca aceasta prevedere trebuie regandita, intrucat poate deschide calea unor abuzuri pentru schimbarea destinatiei bazelor sportive.

Grupul pentru Dialog Social lanseaza public o Petitie adresata Guvernului prin care solicita adoptarea unui act normativ privind parcurile sportive, in vederea obtinerii de semnaturi din partea societatii civile si a tuturor celor interesati de pregatirea sportivilor, initierea copiilor si recreerea si racorirea locuitorilor oraselor. Petitia poate fi semnata la adresa web www.petitieonline.ro.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1073
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved