Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AstronomieBiofizicaBiologieBotanicaCartiChimieCopii
Educatie civicaFabule ghicitoriFizicaGramaticaJocLiteratura romanaLogica
MatematicaPoeziiPsihologie psihiatrieSociologie


Modele demografice

Sociologie

+ Font mai mare | - Font mai micModele demografice

Cercetarea retrospectiva are deja o lunga existenta in demografie (cercetarea facuta de G. Pourcher in 1961 asupra populatiei din Paris), dar explorarea realizata cu ajutorul metodelor clasice de analiza se refera la utilizarea unor tablouri incrucisate facand pierduta o parte a informatiei adunate: datele intre diversele evenimente si interactiuni dintre diversele etape ale vietii supuse cercetarilor. Utilizarea demografiei clasice s-a dovedit a fi insuficienta pentru analiza rezultatelor unei astfel de cercetari.

In cursul ultimelor doua decenii aceste metode fac apel la un arsenal matematic complex si sunt puse in practica pentru generalizarea analizei demografice a studiului interferentelor dintre mai multe fenomene si pentru permiterea analizei duratei de viata caracteristica individului. Aceste modele propun descrierea unei biografii si probabilitatea ca un individ dintr-o generatie data sa treaca de la o stare la alta in fiecare moment al vietii sale.Aceste metode de analiza pot fi non-parametrice, parametrice sau

semi-parametrice

De exemplu noi am utilizat metoda nonparametrica in procedura analizei <<PROCLIFETEST>> si logicii SAS/STAT, care permite tratamentul modelelor de supravietuire.

Noi am studiat mobilitatea primului model al generatiilor romane 1931 si 1951 prin analiza non-parametrica realizata cu procedura <<LIFETEST>> si logica SAS, care permite modelarea duratelor cu ajutorul mai multor proceduri.

Analiza noastra de cercetare <<3BR>> este la inceputul ei, caci noi nu utilizam inca logica specifica dezvoltarii pentru analiza demografica si biografica. Analiza cu SAS va orienta, insa, interactiunile dintre doua evenimente la analizarea cu ROOT si analiza semiparametrica cu EVACOV.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 960
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2023 . All rights reserved