Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
Statistica

Analiza SWOT Banca Romaneasca

finante+ Font mai mare | - Font mai micBanca RomaneascaCu o experienta de 14 ani de activitate, Banca Romaneasca ofera clientilor sai o gama larga de produse si servcii pentru persoane fizice si pentru corporatii.

In octombrie 2003, cel mai mare grup financiar din Europa de Sud-Est, Grupul National Bank of Greece (NBG), a achizitionat pachetul majoritar la Banca Romaneasca S.A., detinand in prezent 88,7% din capitalul social al acesteia. Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) este un alt actionar important, detinand 10,18% din capitalul social al bancii.

Banca Romaneasca dispune de o retea nationala formata din 89 de sucursale si agentii, din care 28 sunt situate in Bucuresti. Banca detine un capital social de peste 119 milioane Euro. Intr-o piata foarte dinamica, cota de piata a bancii a crescut de la 1,7% in decembrie 2005, la 2,1% in decembrie 2006.

Grupul NBG este cel mai mare grup financiar din Republica Elena fiind fondat in anul 1841 si listat la Bursa de Valori din Atena inca din anul 1880. Incepand cu octombrie 1999 este listat si la Bursa de Valori din New York. Grupul NBG detine o pozitie dominanta pe piata serviciilor financiare din Grecia, cu peste 1000 unitati bancare in tara si in strainatate si un portofoliu de 10 milioane de clienti.

In afara activitatilor bancare specifice, Grupul National Bank of Greece desfasoara in Romania o serie de alte operatiuni in diverse domenii financiare. Dintre companiile mai reprezentative aflate sub controlul National Bank of Greece in Romania se numara: ETEBA Romania, Societatea de asigurare - reasigurare GARANTA si EURIAL Leasing

Banca asigurata Lloyd's

Conducerea pe baze prudentiale a activitatii este evidentiata de initiativa managementului bancii de a incheia incepand cu anul 1997, o polita de asigurare cu institutii de renume de pe piata londoneza de asigurari, sub egida grupului Lloyd's, din Londra. Astfel, Banca Romaneasca a devenit prima banca romaneasca asigurata impotriva riscurilor de frauda, erori si omisiuni.

Rezultatele financiare ale bancii sunt auditate de catre auditorul independent Deloitte.

Analiza SWOT a aplicatiei bancare online - Banca Romaneasca

Puncte forte

existenta unui modul online: e-Bancamea

acces relativ simplu, direct din home page

suporta mai multe tipuri de browsere

vizualizarea soldurilor conturilor

informatii referitoare la tranzactii

extrase de cont

informatii despre diversele cursuri valutare si dobanzi practicate de banca

exportarea datelor (extras de cont in fisier txt)

plati ACH (de mica valoare)

plati RTGS (de mare valoare) si urgenti

plati in valuta in Romania si in afara Romaniei

schimburi valutare

Puncte slabe

nu este un serviciu suficient promovat

nu exista modul de suport online

nu este specificat clar ce tip de plati poti efectua

nu exista un demo al aplicatiei online

securitate asigurata prin utilizarea dispozitivului Digipass

limitare orara pentru efectuarea operatiunilor financiar-bancare

Oportunitati

numarul din ce in ce mai mare de card-uri emise

cresterea frecventei de utilizare a card-urilor

succesul inregistrat de aplicatiile online de plata a taxelor si impozitelor locale in Europa si SUA

gradul ridicat de acces la Internet a populatiei

timpul liber din ce in ce mai limitat

Amenintari

Ghiseul virtual de plati

Atacuri de phishing

Imagine in piata in scadere

Concluzii:

Serviciul online e-Bancamea oferit de Banca Romaneasca se remarca prin accesul relativ simplu, direct din home page-ul site-ului www.banca-romaneasca.ro si prin posibilitatea de a rula in mai multe tipuri de browsere.

Utilizand acest serviciu, clientii bancii pot vizualiza soldurile conturilor, informatii referitoare la tranzactii, extrase de cont, informatii despre diversele cursuri valutare si dobanzi practicate de banca. De asemenea, pot efectua exportarea datelor (extras de cont in fisier txt), plati ACH (de mica valoare), plati RTGS (de mare valoare) si urgenti, plati in valuta in Romania si in afara Romaniei, schimburi valutare.

Ca si puncte slabe, putem enunta limitarea orara pentru efectuarea operatiunilor financiar-bancare online, nespecificarea clara a tipurilor de plati ce pot fi efectuate, securitatea slaba datorata utilizarii dispozitivelor externe. E-Bancamea nu este un serviciu activ promovat in randul clientilor bancii, nu ofera suport online si nici un demo al aplicatiei.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 4990
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved