Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


Statistica

BRD - BANCA ROMANA PENTRU DEZVOLTARE - Banca isi exercita in principal activitatea pe 3 piete

finante

+ Font mai mare | - Font mai micBANCA ROMANA PENTRU DEZVOLTARE

1923: Se infiinteaza Societatea Nationala de Credit Industrial, ca institutie publica. Statul detinea 20% din capitalul social, Banca Nationala a Romaniei 30%, iar restul era detinut de particulari, dintre care un grup de fosti directori ai Marmorosch Blank & Co., prima banca moderna din Romania. Scopul noii institutii era finantarea primelor etape ale dezvoltarii sectorului industrial din Romania.1948: Dupa al doilea razboi mondial, conform Legii nationalizarii din iunie 1948, Societatea Nationala de Credit Industrial este nationalizata, devenind Banca de Credit pentru Investitii.

1957: Dupa reorganizarea sistemului financiar, Banca de Credit pentru Investitii obtine monopolul in Romania pentru finantarea pe termen mediu si lung a tuturor sectoarelor industriale, cu exceptia agriculturii si industriei alimentare, si ia numele de Banca de Investitii. In toata aceasta perioada, cea mai mare parte a finantarilor provenind de la Banca Mondiala sunt derulate prin Banca de Investitii.

1990: Monopolul de care beneficiau bancile specializate in domeniul lor de activitate este suprimat. Banca Romana pentru Dezvoltare se constituie ca banca comerciala, sub forma de societate pe actiuni, si preia activele si pasivele Bancii de Investitii, primind o autorizatie de functionare generala.

1998: In decembrie se semneaza contractul de vanzare - cumparare de actiuni intre Socit Gnrale si Fondul Proprietatii de Stat, autoritea romaneasca care se ocupa de participatiile statului, contract prin care SG subscrie o majorare de capital de 20% si cumpara un pachet de actiuni care-i permite sa devina proprietara a 51% din capitalul majorat al BRD.

1999: Fondul Proprietatii de Stat vinde Bancii Europene de Dezvoltare (BERD) 4,99% din capitalul social al BRD.

2001:BRD este listata la Bursa de Valori Bucuresti, in prima categorie, devenind in scurt timp una din cele mai tranzactionate societati.

2003: In urma unei campanii de rebranding, Banca Romana pentru Dezvoltare devine BRD - Groupe Socit Gnrale. Noua identitate a bancii consolideaza astfel pozitia sa, facand mai vizibila identitatea Grupului - mama.

2004: Socit Gnrale cumpara pachetul rezidual de actiuni detinut de statul roman in capitalul BRD, participatia sa crescand astfel de la 51% la 58,32%.

BRD - Groupe Socit Gnrale este a doua banca romaneasca, dupa activele bancare.Cu o capitalizare de 3,5 miliarde euro la sfarsitul lunii august 2008, BRD - Groupe Socit Gnrale detine prima pozitie, conform acestui indicator, intre societatile din domeniul financiar, listate la Bursa de Valori Bucuresti si a doua pozitie dupa acelasi nivel al capitalizarii bursiere daca luam in considerare toate companiile listate la BVB, indiferent de domeniu.

BRD - Groupe Socit Gnrale este prezenta in toate judetele Romaniei printr-o retea de peste 800 de agentii si peste 1300 ATM-uri. In luna iunie 2008, BRD numara 2,5 milioane clienti activi individuali si corporativi si peste 2,2 millioane de carduri.Calitatea servicilor noastre este garantata de cei peste 8500 de profesionisti care formeaza echipa BRD.Actionarul principal al BRD este Socit Gnrale, unul dintre cele mai mari grupuri bancare din zona euro, ale carui servicii sunt utilizate de 27 milioane clienti din intreaga lume.

Banca isi exercita in principal activitatea pe 3 piete :

A.BANCA PERSOANELOR FIZICE:

BANCA DE RETAIL - In activitatea de retail, BRD - Groupe Socit Gnrale profita de experienta dobandita in Franta si in lume de Socit Gnrale, care la ora actuala actioneaza in 37 de tari de pe glob.BRD - Groupe Socit Gnrale este cea mai mare banca privata de retail din Romania, cu peste 2,5 milioane de clienti detinand pozitii de lider in creditare si monetica, gratie unei politici de dezvoltare bazata in principal pe inovare. Cu o retea de peste 800 de agentii, BRD - Groupe Socit Gnrale ofera servicii de calitate clientilor sai persoane fizice, persoane fizice autorizate si intreprinderi.

1. Distributie,produse si piete - Filosofia de baza care ghideaza aceste activitati este promovarea unor politici de marketing si vanzari mai apropiate de client. Acest pol concentreaza activitatea de marketing (analiza comportamentelor si asteptarilor clientilor, observarea pietei si concurentei, crearea noilor produse) si aspectul comercial (definitia politicii comerciale, fixarea obiectivelor si urmarirea realizarii lor). Printre obiectivele prioritare ale acestei echipe figureaza adaptarea si imbogatirea ofertei (cu produse precum leasingul sau factoringul intern), precum si dezvoltarea canalelor alternative de distributie din perspectiva crearii unei banci Multicanal.

2. Operatiuni,service post-vanzare - Doua misiuni importante revin acestor echipe: coordonarea proiectelor concepute de back-office, precum si ghidarea si urmarirea productiei zi de zi. Scopul este acela de a ajunge la o prelucrare omogena a dosarelor ce se incadreaza in conditiile standard, in ansamblul retelei.

3. Strategie,dezvoltare si retea - BRD - Groupe Socit Gnrale a pus in practica un program de investitii fara precedent pentru modernizarea retelei sale. Ea intareste si reinnoieste forta sa comerciala prin recrutarea de tineri colaboratori. De altfel, reorganizarea retelei lansata cu doi ani in urma are ca obiectiv, prin intermediul crearii de grupuri, multiplicarea numarului de agentii cu functie exclusiv comerciala.

banca numara peste 2,5 milioane clienti persoane fizice si peste 2,2 milioane de carduri.

cota sa de piata variaza intre 15% si 20%, in functie de produse.

se numara printre liderii pietei cardurilor bancare si a creditelor pentru consum.

activitatea de credite de consum la locul de vanzare se deruleaza prin intermediul filialei specializate BRD Finance.

B.BANCA INTREPRINDERILOR:

BANCA CLIENTILOR CORPORATIVI - BRD - Groupe Socit Gnrale include structuri dedicate clientilor corporativi romani, filialelor marilor companii multinationale, IMMurilor si microintreprinderilor.Aceastea ofera servicii personalizate si beneficiaza de sprijinul serviciilor omoloage din centrala Grupului (de exemplu finantarile structurate), precum si de cel al retelei internationale a Grupului Socit Gnrale.Actiunea comerciala se bazeaza pe o retea de peste 800 agentii care ofera o acoperire geografica cuprinzatoare si o gama completa de servicii pentru operatiunile curente (cash management, monetica, operatiuni financiare interne si internationale), servicii de trezorerie si de schimb valutar, cele oferite de specialistii bancii in finantari, factoring fara a uita filialele de leasing si Banca de Investitii.BRD - Groupe Socit Gnrale este in masura sa furnizeze o gama completa de servicii bancare traditionale si cele oferite de o banca de investitii si isi construieste politica de dezvoltare bazandu-se pe un parteneriat pe termen lung incheiat cu clientii sai.

BRD este banca de referinta in sectorul privat din Romania, peste 65 % din totalul creditelor fiind acordate acestui sector atat pentru intreprinderile mici si mijlocii si microintreprinderi, cat si pentru marile corporatii.

Este implicata in toate ramurile economiei si in cadrul colectivitatilor locale.

In afara finantarilor clasice, gama de produse si servicii acopera in totalitate gestiunea fluxurilor de numerar, serviciile de leasing, prin intermediul filialei BRD Sogelease, factoring-ul intern si extern cat si solutii complete de externalizare a flotelor de vehicule prin filiala ALD Automotive.

Beneficiind de sprijinul Grupului Socit Gnrale, BRD joaca un rol important in relatia cu societatile multinationale

C.BANCA DE INVESTITII - Activitatea de Corporate Finance a BRD - Groupe Socit Gnrale a fost asociata in mod regulat cu marile privatizari, fie la nivel de consiliere in fuziuni/ achizitii, de initiere de operatiuni sau de structurare de operatiuni de piata.

Echipa BRD-Corporate Finance cuprinde zece profesionisti cu experienta financiara si cu competente sectoriale recunoscute, care sunt in masura sa ofere solutii originale si integrate intreprinderilor mici si mijlocii, institutiilor internationale, precum si sectorului public. Aceasta activitate nu ofera investitorilor si emitentilor doar informatii asupra evolutiei pietelor. Ea asigura si lichiditatea necesara pentru optimizarea situatiei lor financiare si gestionarea riscurilor lor.

BRD este implicata in finantari structurate si ofera solutii complexe sectorului public si unui numar de mari companii. Cu sprijinul entitatilor specializate ale Socit Gnrale, unul din liderii mondiali pe aceasta piata, BRD isi continua traditia de banca a marilor proiecte de dezvoltare.Prin intermediul unei filiale comune cu Grupul Socit Gnrale, BRD / SG Corporate Finance, Banca ofera toata gama de servicii de consultanta in domeniul privatizarii si al fuziunilor si achizitiilor.

Firma de brokeraj, BRD Securities, este una dintre primele societati de pe aceasta piata in Romania.

De asemenea, BRD este una dintre cele doua banci active pe piata obligatiunilor.

Filiala a grupului Societe Generale, SGAM, comercializeaza prin intermediul BRD, doua fonduri deschise de investitii.

Obiectivul major al BRD este dezvoltarea fondului sau de comert pe aceste piete, in cadrul unei strategii de parteneriat pe termen lung cu clientii sai.

RECUNOASTEREA PERFORMATELOR SI CALITATII SERVICIILOR: De la privatizarea sa, BRD - Groupe Socit Gnrale a primit numeroase distinctii si premii acordate de publicatii specializate internationale :

Euromoney : Cea mai buna banca din Romania , acordat in 1999, 2000, 2001, 2002, 2004, 2005, 2006 si 2007

The Banker : Cea mai buna banca din Romania , acordat in 2003, 2006 si 2007

Global Finance : 'Cea mai buna banca din Romania', acordat in 1999, 2000, 2001, 2002 si 2007

PRINCIPALELE OBIECTIVE ALE DEZVOLTARII BRD

Adaptarea organizarii si a metodelor proprii la strategia clientilor

Cresterea selectiva a activelor

Inovatia

Reducerea coeficientului de exploatare

Rentabilitate durabila

FILIALELE BRD-GROUPE SOCIT GNRALE

BRD Sogelease: leasing

BRD Securities: intermedierea tranzactiilor cu valori mobiliare

BRD Corporate Finance: consiliere in domeniul privatizarilor, fuziunilor si achizitiilor

BRD Finance : credite de consum

ALD Automotive: gestiunea flotelor de vehicule

BRD Asset Management: gestiunea activelorBRD Fond de pensii: pensii private

ECS Romania: leasing si managementul echipamentelor IT

SOGEPROM: dezvoltare si promovare imobiliara

AXE DE ACTIVITATE:Strategia BRD - Groupe Socit Gnrale se integreaza in strategia globala a Grupului Socit Gnrale: pastrarea echilibrului intre portofoliul de servicii si profilul de risc, pentru asigurarea dezvoltarii si rentabilitatii pe termen lung, in paralel cu mentinerea eforturilor pentru asigurarea unei eficacitati operationale.Reusita acestei strategii de dezvoltare se bazeaza si pe eforturile colaboratorilor BRD din Romania, care impartasesc valorile Grupului Socit Gnrale.BRD - Groupe Socit Gnrale doreste sa fie banca de referinta a Romaniei prin profesionalism, inovatie, calitatea dezvoltarii si rentabilitate.In acest sens, BRD-Groupe Socit Gnrale isi va urmari politica de investitii sustinute in vederea adaptarii dispozitivului sau comercial la specificul pietei romanesti, realizarii la scara larga a procesarilor si diversificarii gamei sale de produse si servicii.

ACTIONARI SI INVESTITORI Dorinta de a stabili relatii pe termen lung cu actionarii bancii se traduce intr-o politica de transparenta, bazata pe dialog. Strategia noastra in materie de comunicare financiara este sustinuta de urmatoarele principii: egalitatea accesului la informatii pentru toti actionarii si disponibilitatea imediata a acestora, respectarea termenelor in materie de publicare a rezultatelor, transparenta si coerenta a informatiilor furnizate.Toate informatiile de natura sa influenteze cursul actiunilor Bancii la Bursa fac obiectul acordului prealabil al BVB, informarii CNVM si difuzarii in mass-media, sub forma de comunicate de presa, comunicate care pot fi imediat consultate in acest site.Aceeasi politica de transparenta a fost adoptata si in ceea ce priveste comunicarea cu agentiile de rating si cu institutiile pietei de capital.Pentru a face cunoscute rezultatele sale financiare, BRD organizeaza reuniuni cu analistii financiari, consultantii de plasament, brokerii si investitorii. Devenind deja o traditie in comunitatea financiar -bancara, aceste reuniuni, in cadrul carora sunt prezentate rezultatele anuale ale bancii, ofera managementului bancii si analistilor pietelor financiare ocazia de a face schimb de opinii.

ECONOMII SI PLASAMENTE: Alegerea unui program de economisire, economisirea progresiva, realizarea unui plasament, resurse disponibile in orice moment, asigurarea viitorului celor apropiati.Este important sa iti constitui rezerve financiare pentru orice situatii.Pe cat de variate sunt asteptarile tale atunci cand este vorba despre propriile resurse, pe atat de diverse sunt si solutiile pe care ti le propunem:

Produse de economisire Economisirea presupune valorificarea sumelor de care dispui, in conditii de siguranta si remunerare garantata. Pentru a economisi, nu ai nevoie de un capital substantial, dar este important sa determini durata si suma pe care doresti sa o economisesti, astfel incat sa alegi produsul care ti se potriveste. Poti opta pentru un produs de economisire programata, sau din contra, in cazul in care nu stii de la inceput cu ce frecventa vrei sa economisiesti, poti alege un produs cu depuneri libere.

Plasamente
Oportunitatea plasamentelor apare in momentul in care dispui de resurse financiare ce pot fi imobilizate, in general, pe termen mediu sau lung. Produsele de investitie si plasament ofera posibilitatea obtinerii unui castig potential important, care este insa in stransa legatura cu riscul pe care esti dispus sa ti-l asumi.

CREDITE:

CREDITE DE CONSUM Vrei sa iti reamenajezi locuinta sau sa cumperi o masina? Ai planuri de vacanta dar nu ai reusit sa faci economii? A aparut un eveniment neprevazut si ai nevoie de bani? Vino la BRD pentru a te bucura cat mai curand de avantajele creditelor de consum!Poti alege tipul de dobanda: fixa pe intreaga perioada de creditare sau variabila (corelata cu nivelul dobanzii de pe piata). La fel si moneda in care este contractat imprumutul: Lei sau EUR.La creditul pentru nevoi personale Expresso si la creditul auto durata poate ajunge pana la 10 ani, iar daca aduci garantii imobiliare poti obtine un credit Expresso NonStop pe o durata de pana la 30 de ani.Si nu uita sa iei in calcul toate veniturile pe care le obtii. BRD accepta o gama larga de venituri, de la salarii obtinute, venituri din dividende, chirii, drepturi de autor si pana la venituri din activitati independente.Daca nu vrei sa justifici utilizarea creditului, alege unul din imprumuturile pentru nevoi personale nenominalizate: Expresso sau Expresso NonStop.Pentru achizitionarea unui autoturism, poti alege una dintre optiunile Creditului Auto BRD.Inainte de a lua o decizie, analizeaza toate variantele de creditare pe care BRD ti le pune la dispozitie.Pentru a obtine un credit de consum, contacteaza cea mai apropiata unitate BRD si echipa noastra de specialisti iti va raspunde la toate intrebarile si iti va oferi asistenta gratuita pe parcursul derularii creditului.

CREDITE PENTRU NEVOI PERSONALE

CREDITE AUTO - Credit auto care va permite achizitionarea oricarui tip de autovehicul - nou sau de ocazie, din productie interna sau din import.

CREDITE IMOBILIARE:

1.HABITAT:

O finantare in lei pana la 100% din valoarea investitiei tale

O perioada de creditare care poate ajunge pana la 35 de ani

Grad de indatorare de pana la 70%

O dobanda atractiva, indexabila in functie de un indice monetar de referinta

O gama variata de venituri acceptate venituri din salarii, dividende, chirii, venituri din activitati independente, drepturi de autor, diurne, rente viagere, etc

Mai multe posibilitati de rambursare in rate lunare egale sau descrescatoare cu posibilitatea de a achita creditul in avans oricand, integral sau partial

Si, in plus servicii complementare pe masura. Pe langa creditul propriu-zis, beneficiezi si de servicii complementare: evaluare si intermediere in asigurarea de viata2.HABITAT PLUS:

O finantare atractiva in EUR sau USD pana la 100% din valoarea investitiei tale

O perioada de creditare . care poate ajunge pana la 35 de ani

Grad de indatorare de pana la 70%

O dobanda extrem de atractiva
- Pentru creditele in EUR / USD: in functie de indicele monetar de referinta
- Dobanda indexabila nu se modifica in functie de politica de dobanzi a bancii la un moment dat, ci doar in functie de cotatiile indicilor EURIBOR si LIBOR

Mai multe posibilitati de rambursare. in rate lunare egale sau descrescatoare

O gama variata de venituri acceptate . sunt acceptate venituri din salarii, dividende,chirii, drepturi de autor, diurne, rente viagere, etc

Servicii complementare pe masura. Pe langa creditul propriu-zis, beneficiezi si de servicii complementare: evaluare si intermediere in asigurarea de viata.

3.HABITAT IPOTECAR:

O finantare in lei sau valuta pana la 100% din valoarea investitiei tale

O perioada de creditare care poate ajunge pana la 35 de ani

Grad de indatorare de pana la 70%

O dobanda extrem de atractiva
- Pentru creditele in Lei / EUR / USD: in functie de un indice monetar de referinta
- Dobanda indexabila nu se modifica in functie de politica de dobanzi a bancii la un moment dat, ci doar in functie de cotatiile indicilor ROBOR, EURIBOR si LIBOR

Mai multe posibilitati de rambursare in rate lunare egale sau descrescatoare cu posibilitatea de a achita creditul in avans oricand, integral sau partial. Ratele pot fi platite la orice unitate BRD

O gama variata de venituri acceptate sunt acceptate venituri din salarii, dividende, chirii, venituri din activitati independente, drepturi de autor, diurne, etc.

Si, in plus servicii complementare pe masura. Pe langa creditul propriu-zis, beneficiezi si de servicii complementare: evaluare si intermediere in asigurarea de viata

4.HABITAT EXTRA:

O finantare atractiva in RON sau EUR de pana la 100% din valoarea investitiei tale

Grad de indatorare de pana la 70%

O perioada fixa de creditare de 2 ani

Perioada de gratie de 23 de luni, in care platesti numai dobanda si comisioanele

O dobanda indexabila in functie de un indice monetar de referinta (ROBOR, EURIBOR)

0% - comision de rambursare integrala in avans

Si, in plus servicii complementare pe masura, pe langa creditul propriu-zis: evaluare imobiliara si intermediere in asigurarea de viata .

Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 3735
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2023 . All rights reserved