Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
Statistica

Beneficiile factoringului

finante+ Font mai mare | - Font mai micBeneficiile factoringului

Operatiune financiara moderna si totodata instrument juridic eficace, factoringul este destinat in principal fluidizarii circuitului comercial, prin preluarea riscului de incasare a creantelor de catre entitati cu putere financiara.Prin vanzarea facturilor debitoare, o firma poate sa-si platesca datoriile, sa creasca productia si vanzarile sau sa finanteze mult asteptata extindere, cu alte cuvinte, toate acele lucruri pe care le-ar face daca toti clientii si-ar onora datoriile la timp. Sau poate doreste sa ofere clientilor optiunea de a plati mai tarziu. Aceasta oferta de credit creste competitivitatea companiei pe piata. Daca singura diferenta dintre doua companii ce se concureaza pe piata sunt termenele de plata, cumparatorii vor opta mai degraba pentru cel ce ofera cel mai lung termen de plata.

Printre avantajele factoringului se mai afla:

Finantare rapida. Rezultate rapide:

Cei mai potriviti aplicanti pentru finantarea prin factoring obtin aprobarea in aproximativ 10 zile lucratoare (candidatii ideali obtin finantarea chiar in 2-5 zile lucratoare), si finantarea incepe imediat.

Fara datorie noua, fara dobanda, fara bani de inapoiat:

Factoringul nu este un imprumut - este o cumparare cu reducere a facturilor. Firma colecteaza banii de la factor, si acesta din urma colecteaza banii de la cumparatori. Factorul nu percepe dobanda , ci scade taxa aferenta serviciilor sale o singura data de la clientul debitor. Responsabilitatea de a plati ramane acestui client.

Independenta de bonitate:

Firma ce-si vinde facturile nu mai trebuie sa fie solvabila. Factorul nu vrea sa stie decat daca firma clienta debitoare este capabila sa-si onoreze datoriile, adica factorul nu depinde decat de bonitatea cumparatorului.

Anihilarea riscului de a nu primi banii inapoi

Companiile de factoring sunt mai bine echipate pentru situatiile in care cumparatorul nu plateste din diferite motive, deoarece ele sunt specializate in colectarea fondurilor.

Lipsa conservarii activelor (lipsa activelor forte):

O firma tanara sau care nu are suficiente active forte poate intampina dificultati in obtinerea unui credit, dar factoringul este disponibil oricarei firme care genereaza facturi. Factoringul pastreza, de asemenea, activele fixe ale firmei pentru alta data cand aceasta va avea nevoie cu adevarat de ele.

Acces nelimitat si continuu asupra lichiditatilor:

Suma de bani pe care o companie o poate obtine de la un factor este limitata doar de marimea vanzarilor - cu cat sunt generate mai multe facturi, cu atat pot fi avansati mai multi bani. "Linia de credit" creste odata cu cresterea firmei.

Flexibilitate:

Nu este nevoie ca firma sa-si vanda toate facturile. Se pot folosi atatea facturi cate sunt necesare pentru rezolvarea respectivei probleme sau pentru finantarea extinderii. Factoringul este construit pentru a rezolva dificultatile de fluxuri de numerar pe termen scurt.

Control:

Finantarea este folosita asa cum societatea considera mai potrivit - mentinand controlul conturilor debitoare. Exista optiunea ca firma sa-si administreze singura conturile debitoare sau ca factorul sa le administreze.

Reducerea cheltuielilor generale

Datorita faptului ca factorul se va ocupa cu administrarea conturilor debitoare ale vanzatorului, personalul acestuia din urma va fi eliberat de aceasta responsabilitate. Angajatii se pot ocupa astfel de alte activitati mai importante.

Independenta fata de litigii

Factoringul il scuteste pe aderent de complicatiile actiunilor juridice in cazul in care clientul nu-si onoreaza la termen obligatiile financiare.

Extindere

Permite largirea pietei externe prin stabilirea de relatii cu parteneri cu o capacitate sigura de plata. Ofera posibilitatea aderentului sa-si largeasca aria de actiune prin relatii comerciale cu un numar mai mare de clienti.

Alte facilitati

Factoringul obisnuieste cumparatorul (aderentul) sa lucreze cu tehnica de comert prin care marfurile sunt expediate impreuna cu toate documentele comerciale (vanzatorul fiind cel mai expus riscului) - open account terms. Acest lucru elimina procesul scump si consumator de timp al deschiderii unui acreditiv si inlatura eventualele restrictii nenecesare de linie de credit.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1368
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved