Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
Statistica

CONSIDERATII PRIVIND PRETUL PRODUSELOR SI SERVICIILOR BANCARE

finante+ Font mai mare | - Font mai micCONSIDERATII PRIVIND PRETUL PRODUSELOR SI SERVICIILOR BANCARE

In toate domeniile se stabilesc preturi pentru serviciile oferite, pretul perceput fiind cea mai importanta sursa de venit pentru organizatia respectiva. Pretul este suma de bani pe care un consumator o ofera in schimbul avantajului de a obtine sau utiliza un produs sau serviciu.
Strategiile de pret sunt determinate in mod special de concurenta din mediul inconjurator. La fel ca in cazul marketingului clasic, pretul stabilit pentru produsele financiare a devenit o problema strategica si cu o importanta tot mai mare in cadrul strategiilor de marketing. Pretul este singurul element din cadrul mix-ului de marketing bancar care aduce venituri, toate celelalte implicand cheltuieli. Daca unui produs nu i se stabileste corect pretul pot aparea doua situatii:
a. un pret prea mic, sub costuri, atrage dupa sine pierderi financiare si diminuarea profitului
b. un pret supraestimat, mult peste costuri, da nastere unor venituri suplimentare care vor atrage concurenta. In momentul in care o alta banca ofera acelasi produs la un pret mai mic, se impune reducerea pretului si la prima banca. Pe de alta parte, un pret prea mare atrage atentia in mod negativ asupra celui mai important activ al bancii: imaginea si reputatia sa printre alte institutii financiare.
Pretul este o parte a procesului de comunicare: reprezinta un semnal atat pentru clienti cat si pentru concurenta.
Pretul pentru produsele si serviciile financiar bancare nu trebuie stabilit in urma luarii in consideratie doar a costurilor si adaugarea marjei de profit, ci in stransa corelatie cu ceilalti 3P din cadrul mix-ului de marketing bancar (produs, promovare, plasare).
Pretul pe care un client este dispus sa il plateasca pentru un produs bancar nu este doar in functie de caracteristicile produsului respectiv, ci si in functie de valoarea perceputa a acelui produs si de celelalte posibilitati de investire a banilor.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1381
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved