Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
Statistica

Fondul European de Investitii (E.I.F.)

finante+ Font mai mare | - Font mai micFondul European de Investitii (E.I.F.)

E.I.F. este o institutie europeana care a fost infiintata cu scopul de a sprijini aparitia, cresterea si dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii. Fondul intervine in principal cu capital de risc si instrumente de garantare provenind atat din fonduri proprii cat si de la Banca Europeana de Investitii sau Uniunea Europeana.Fondul European de Investitii contribuie la realizarea obiectivelor comunitare. Una din principalele atributii ale acestui fond este de a contribui la dezvoltarea unei societati bazata pe cunoastere, inovasie si pe dezvoltare regionala.

Fondul urmareste obtinerea de venituri pentru actionarii sai (B.E.I., UE reprezentata de Comisia Europeana si un numar de banci si institutii financiare europene).

Tinand cont de faptul ca Romania s-a integrat in Uniunea Europeana la inceputul acestui an, ne vom concentra atentia asupra unui fond care a fost instituit cu scopul de a sensibiliza opinia publica din Romania asupra integrarii europene, a procesului de aderare si a impactului acestuia. Este vorba de Fondul Europa prin intermediul caruia Uniunea Europeana acorda finantari nerambursabile pentru proiecte ce pot contribui la cresterea transparentei procesului de aderare si pot facilita intelegerea acestuia de catre populatie si grupurile tinta specifice din viitoarele state membre. Aceste activitati de crestere a transparentei si a nivelului de informare sprijinite de Fondul Europa reprezinta un instrument eficient de informare si comunicare privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana.

Fondul Europa a fost ultimul program aplicat inainte de aderarea Romaniei la Uniunea Europeana. In urma lansarii programului s-au primit 481 de proiecte, care au fost evaluate de o Comisie de experti independenti. In urma procesului de evaluare au fost selectate 26 de proiecte ce vor beneficia de o finantare totala de 1 milion EURO.

Proiectele reprezinta campanii de informare europeana dedicate publicului larg, mediului rural, tinerilor sau copiilor si intreprinderilor mici si mijlocii. Proiectele selectate se incadreaza in cele patru prioritati ale programului Fondul Europa anuntate cu ocazia lansarii acestuia:

- sprijinirea activitatilor de informare/comunicare in vederea continuarii comunicarii pe teme europene si dupa momentul aderarii;

- stimularea dezbaterii publice privind valorile Uniunii Europene in relatie directa cu valorile romanesti;
- aducerea informatiei europene mai aproape de casele oamenilor (la nivel local/regional) adaptand-o nevoilor lor specifice (copii, tineri, populatie rurala, etc.);

- sustinerea dezvoltarii de retele active si functionale de informare europeana pe baza unor parteneriate nationale (regionale/locale) si internationale.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1702
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved