Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
Statistica

Operatiuni privind utilizarea unui card la Banc Post

finante+ Font mai mare | - Font mai micOperatiuni privind utilizarea unui card la Banc Post

1. Prezentare Banc PostBanc Post este una dintre cele mai importante banci din Romania. Are o echipa puternica de specialisti, dispune de o retea teritoriala extinsa si ofera o gama larga de produse si servicii special concepute sa satisfaca cele mai exigente dorinte ale clientilor corporativi, de retail si ale persoanelor fizice cu statut financiar ridicat din Romania.

Adesea Banc Post reuseste sa fie cu un pas inaintea celorlati, sa aduca pe piata produse noi si competitive, intotdeauna orientate spre client, deoarece clientul este cea mai importanta persoana din banca. Doreste ca toti clientii sa fie tratati intr-o maniera personalizata de catre profesionisti de valoare care sa ofere servicii excelente, produse de inalta calitate si promptitudine in acordarea de consultanta. Banc Post isi respecta partenerii de afaceri, incearca sa creeze mediul de lucru ideal si conditiile prielnice pentru parteneriate "win - win" de lunga durata.

Ca urmare a intensei restructurari din ultimii doi ani, care a proiectat activitatile sale de baza, Banc Post este astazi pregatita sa fie banca de prima optiune pentru clientii din Romania.

Plecand de la principiul care guverneaza activitatea bancara curenta a Romaniei, dar si pentru a-si ajuta si proteja clientii de la inceput, Banc Post si-a stabilit ca scop dezvoltarea dinamica si diversificarea activitatilor sale. Principala optiune a Banc Post a fost sa se asigure ca banca are baze solide si ca produsele si serviciile oferite se adreseaza tuturor tipurilor de clienti.

Banca isi desfasoara activitatea prin sucursalele, filialele., agentiile si reprezentantele proprii, in numar de 130, precum si prin ghiseele unora din oficiile postale din subordinea Regiei Autonome Posta Romana pe baza de conventie.

Obiectul de activitate al bancii il constituie:

Atragerea si formarea de depozite banesti in lei si in valuta

Acordarea de credite

Efectuarea de servicii bancare si financiare pentru activitatea desfasurata de regii autonome, societati comerciale, alte persoane juridice precum si persoane fizice

2 Operatiuni cu carduri

Participantii la operatiunile cu carti de plata in lei si in valuta emise de Banc Post sunt:

Persoanele fizice care au solicitat bancii carti de plata in lei si in valuta, si pe numele carora a fost emisa o asemenea carte de plata. O persoana fizica in calitate de posesor al cartii de plata in lei si valuta, poate la randul sau sa solicite eliberarea de carti de plata in lei si valuta si in favoarea unor alte persoane fizice, numai membrii de familie (sot, sotie si copii) si cu respectarea urmatoarelor conditii:

Conturile pentru evidentierea operatiunilor cu carti de plata in lei si valuta, se deschid numai pe numele persoanei fizice care completeaza cererea pentru emiterea de carti de plata in lei, denumita posesor principal;

Persoanelor fizice desemnate de persoana fizica (posesor principal) se elibereaza carti de plata in lei si valuta distincte pe care sunt gravate numele si prenumele acestora, numar separat al cartii de plata, PIN separat, precum si specimen de semnatura proprie aplicata pe verso-ul carti de plata;

Operatiunile efectuate de toti detinatorii de carduri (persoane desemnate sau posesori principali), se evidentiaza numai in conturile de disponibilati din carduri deschis pe numele detinatorului principal de card;

Posesorul principal de card pe numele caruia sunt deschise conturile de diponibilitati pentru operatiuni cu carduri, este direct raspunzator pentru toate operatiunile cu carduri efectuate de toti detinatorii desemnati ( sot, sotie si copii);

Comerciantii - persoane juridice romane constituite in sociati comerciale, in conformitate cu legislatia in vigoare, care accepta cartile de plata VISA emise de banca.

Banca in calitate de:

Emitenta a cartii de plata in lei si valuta, pentru persoanele fizice care au intomit cereri de emitere a cartilor de plata;

Acordarea a dreptului de acceptare a cartilor de plata VISA, comerciantilor care au incheiat contracte de accepatre a cartilor de plata

Certrul de autorizare , proceasare si decontare a operatiunilor efectuate cu carti de plata in lei si in valuta

2.1. Emiterea cardurilor in lei si valuta

Banc Post este singura sociatate comerciala emitenta a tipului de carte de plata in lei si valuta " Prospera".

Banca emite carti de plata in lei si valuta in conditiile normelor specifice bancii, pentru operatiuni efectuate pe teritoriul Romaniei in moneda nationala sau pe teritoriul altor tari in moneda nationala a fiecarei tari, numai persoanelor fizice care au deschis la banca, numele sau sau/si al persoanelor desemnate urmatoarele categorii de conturi speciale:

Contul de disponibilitati in lei pentru efectuarea de operatiuni numai pe teritoriul Romaniei;

Cont de disponibilitati in valuta (Dolari SUA - $) utilizabil pentru operatiuni in valuta in strainatate

Cont de garantii in valuta (Dolari SUA - $) utilizabil pentru recuperarea de catre banca a eventualelor taxe si comisioane percepute in cazul operatiunilor in valuta, in cazurile cand disponibilitatile din conturile speciale sus mentionate au fost epuizate;

Banca detine dreptul exclusiv de proprietate asupra tipului de carte de plata emis.

Emiterea de catre banca a cartilor de plata in lei si valuta se face numai pe baza intocmirii si semnarii in prealabil a unor cereri de emitere a cartilor de plata;

Pentru emiterea cartilor de plata in lei si valuta banca percepe de la toti utilizatorii (persoane fizice) care au solicitat aceste carti de plata, oi taxa de emitere si o taxa anuala de utilizare, taxe al caror cuantum este stabilit prin circularele de dobanzi si comisioane elaborate de centrala Banc Post si care se aduc la cunostinta solicitantilor, odata cu completarea si semnraea cererii de emitere a cartilor de plata.

Banca poate suspenda temporar sau pote retrage dreptul de utilizare al carilor de plata in lei si valuta, de catre detinatorii care incalca conditiile de utilizare al cartilor de plata fara ca acestia sa fie exonerati de raspundere pentru oparatiunile de eliberare de numerar sau de cumparare de bunuri sau servicii efectuate inaintea retragerii sau suspendarii dreptului de utilizare al cartii.

Bnaca deschide contul de disponibilitati pentru operatiunile cu carti de plata in lei si valuta ale detinatorilor, numai pe baza cererii solicitantilor (persoane fizice) depuse si semnate la unitatile bancii.

Beneficiarii cartilor de plata in lei si valuta au obligatia, sa le utilizeze numai in conditiile stabilite prin cererea de emitere a cartilor de plata.

Bnaca, prin Centrul de Exploatare Carduri asigura detinatorilor de carti de plata in lei si valuta servicii de autorizare non stop a operatiunilor efectuate cu astfel de instrumente.

Litigiile aparute pe perioada derularii operatiunilor cu carti de plata in lei si valuta se vor solutiona pe cale amiabila de catre parti iar in caz contrar de instantele competente.

2.2. Acceptare a cardurilor de plata in lei si valuta

Cartile de plata in lei si valuta " Prospera" emise de Banc Post sunt acceptate pentru operatiunile in lei prin toate unitatile teritoriale ale bancii precum si de catre toti comerciantii care au incheiat cu societatile bancare din Romania contract de acceptare a cartilor de plata Visa.

Banca accepta prin unitatile sale teritoriale carti de plata in lei si valuta, prezentate de posesor pentru:

Eliberari de numerar in lei prin ATM-urile instalate in sediile bancii, sediile unor oficii postale abilitate, sediile unor comercianti abilitati.

Eliberari de numerar in lei de la oricare unitate a Banc Post S.A. chiar daca in sediul acestora nu a fost instalat un automat pentru eliberare de numerar, dar sunt dotate cu dispozitive electronice de tipul POS, pentru citirea cartilor de plata.

Acceptare cartilor de plata in lei si valuta pentru efectuarea operatiunilor de vanzari de marfuri sau prestari de servicii, prin unitatile comerciantilor sau cu decontarea in valuta a contravalorii operatiunilor daca sunt autorizati pentru aceasta de B.N.R.

Banca incheie contracte pentru acceptarea cartilor de plata Prospera, cu comerciantii, clienti ai sai, care au sediul social in localitatea in care o unitate a bancii isi desfasoara activitatea, sau o localitate apropiata. Contractele de acceptare se incheie distinct cu comerciantii care care realizeaza operatiuni in lei si distict cu cei care realizeaza operatiuni in valuta.

Banca are dreptul sa verifice periodic, respectarea clauzelor contractuale si a conditiilor de acceptare a cartilor de plata, de catre comerciantii acceptanti.

Banca autorizeaza comerciantii acceptanti sa utilizeze insemnele sale pentru acceptarea cartilor de plata in lei si valuta.

Banca se obliga sa asigure comerciantilor acceptanti servicii de autorizare non stop a operatiunilor cu cartyi de plata precum si pentru procesarea prin Centrul de Exploatare a Cardurilor, a operatiunilor de decontare efectuate cu carti de plata.

Banca pentru serviciile oferite percepe de la comerciantii acceptanti, comision pentru operatiunile de acceptare a cartilor de plata, in cuantumurile satbilite prin circularele de dobanzi si comisioane elaborate de centrala, aduse la cunostinta comerciantilor prin contrcatul de acceptare a cartilor de plata, incheiat cu banca.

Banca stabileste fiecarui comerciant acceptant un cod numeric de identificare.

Limita de autorizare reprezentand valoarea oricarei operatiuni de vanzare pe care comerciantul le poate face unui detinator de carduri Banc Post este zero si se stabileste prin contrcatul de acceptare incheiat de banca cu comerciantul acceptant. In aceste conditii toate tranzactiile efectuate de comercianti cu carti de plata emise de Banca Post sun supuse procesului de autorizare.

Comerciantii acceptanti se obliga sa informeze banca in termen de maxim 4 zile lucratoare cu privire la orice modificari intervenite in date prezentate in cererea de acceptare a carilor de plata (sediul social, conducere, telefon, adresa unitatilor de desfacere, persoanele desemnate cu activitatea de acceptare). Neandeplinirea acestei obligatii da dreptul bancii de a denunta contractul incheiat cu comerciantul in cauza.

Banca asigura in conformitate cu statutul sau si cu legislatia in vigoare efectuate in mod operativ, in aceiasi zi, a tuturor operatiunilor de incasari si plati, intervenite, prin conturile deschise posesorilor de carti de plata.

Comerciantii au obligatia sa asigure confidentialitatea tuturor datelor din contractul de acceptare a cartilor de plata in lei, incheiat cu banca, a valorii limite de autorizare, precum si a prevederilor din normele de lucru puse la dispozitie de banca, pentru acceptarea cartilor de plata in lei.

Principalele tipuri de carduri utilizate de Banc Post

Cardul American Express Gold

Beneficiari American Express Gold: persoanele fizice cu varsta cuprinsa intre 18-65 ani cu venituri nete de 3000 RON

Avantaje cardului American Express Gold

Independenta financiara

limita de creditare ridicata

perioada de gratie de pana la 55 de zile

rambursare lunara a doar 3% din suma datorata

Protectia cumparaturilor: un concept nou pe piata romaneasca, destinat in exclusivitate membrilor American Express - cumparaturile de valoare beneficiaza de un sistem de protectie in caz de deteriorare accidentala, furt sau orice alta situatie neprevazuta, activ pe o perioada de 30 de zile, prin care va veti recupera integral sau partial daunele produse

Discounturi exclusive: programul Selects ofera discounturi importante pe toata durata anului in diverse locatii comerciale ale partenerilor American Express din Romania si din strainatate: hoteluri, restaurante, magazine, centre de sanatate si frumusete, etc

Ca membru American Express va veti bucura din plin de servicii ireprosabile si de cea mai buna primire

Avantaje de calatorie

Servicii dedicate de turism

asistenta non-stop

transfer de la aeroport

reconfirmarea biletelor de zbor

ghid de calatorii

rezervari hotel

inchiriere masini

Prin serviciul American Express Travel aveti acces la o multitudine de oferte pentru vacanta (programul American Express Vacations) si tarife reduse la mii de hoteluri din intreaga lume (programul Preffered Hotels)

Peste 2200 de birouri de turism in toata lumea

Asigurare de calatorie si asistenta dedicata 24h din 24h pe toata durata calatoriei

Brosura Travel se va afla la dispozitia dumneavoastra spre consultare in orice unitate Bancpost

Linie dedicata pentru aranjamentele de calatorie

Ce ofera cardul American Express Gold

Limita minima de creditare

9.000 RON

Limita maxima de creditare

75.000 RON

Dobanda anuala

Perioada de gratie

55 zile

Suma minima de rambursat

3%, min 100 RON

Unde se poate folosi cardul American Express Gold

La comerciantii unde este afisata sigla American Express, in tara sau in strainatate

Pentru retragerea de numerar

Pe teritoriul Romaniei: de la orice unitate Bancpost

In strainatate (in valuta tarii in care se efectueaza operatiunea): de la orice ATM care afiseaza sigla American Express

Documente necesare

Pentru cetateni romani rezidenti in Romania

Cererea-contract de credit pentru emiterea cardului in lei American Express Gold

Copie a actului de identitate

Adeverinta de venit tip

Pentru cetateni straini rezidenti in Romania

Cererea-contract de credit pentru emiterea cardului in lei American Express Gold

Adeverinta de venit tip

Copie a pasaportului

Copie a permisului temporar sau definitiv de sedere valabil

Copie a permisului de munca valabil

Dobanzi si comisioane

Comisioane pentru emitere carduri (RON)

Deschidere cont card

Emitere card

75 RON

Inlocuire card pierdut/furat

Emitere card suplimentar

Reinnoire card la expirarea termenului de valabilitate

Administrare anuala card

360 RON

Administrare anuala card suplimentar

180 RON

Comisioane pentru operatiuni

Retrageri de numerar in Romania (lei)

ATM proprietate Bancpost

2,5% (min. 5 RON)

La ghiseul Bancpost

2,5% (min. 5 RON)

ATM proprietate a altor banci din Romania

3,5% (min.10 RON)

Cumparare de marfuri/plata servicii in Romania (lei)

Retrageri de numerar in afara tarii (valuta)

Cumparare de marfuri/plata servicii in afara tarii (valuta)

Alte comisioane (RON)

Interogare sold

Extras de cont lunar

Transmitere extras de cont

Rambursare intarziata

35 RON

Regenerare cod PIN

Dobanda card credit

Dobanda anuala (se aplica la suma efectiv utilizata)

Cardul Visa Electron

Cardul de credit Visa Electron reprezinta instrumentul de plata perfect pentru cheltuielile de zi cu zi. Este un card de credit in lei, destinat persoanelor fizice si prin intermediul caruia ai acces la o limita de credit pe masura necesitatilor tale.

Cardul poate fi utilizat atat in tara cat si in strainatate, oriunde apare afisata sigla Visa, atat pentru retrageri de numerar, plati la comercianti, cat si pentru cumparaturi pe Internet.

Avantajele cardului de credit Visa Electron:

limita de creditare generoasa este stabilita individual, tinand cont de profilul tau personal si financiar

perioada de gratie de pana la 55 zile pentru tranzactiile efectuate la comercianti. Astfel, ai posibilitatea de a te bucura de credit fara dobanda

comision 0% pentru cumparaturile efectuate la comerciantii din tara si din strainatate

peste 24 milioane de locatii unde poti utiliza cardul, in tara si in intreaga lume

suma minima de plata lunar de doar 3% din suma utilizata

flexibilitate maxima - orice suma folosita din limita de credit, fie ca este vorba despre cumpararea unui produs, fie ca este vorba despre retrageri de numerar, poate fi rambursata oricand si in cuantumul dorit

modalitati variate de plata (cash, transfer intra sau inter bancar, Internet Banking)

Acordarea este simpla si rapida doar in baza actului de identitate si adeverintei de venit; alte documente pot fi solicitate in functie de situatia specifica fiecarui client.

Iar pentru ca timpul este pretios pentru fiecare, iti oferim posibilitatea de a alege cea mai simpla modalitate de a intra in posesia cardului:

la cea mai apropiata unitate Bancpost

la tine acasa

la serviciu

Comisioane pentru eliberare card (RON)

Emitere card

15 RON

Emiterea unui nou card

Taxa de reemitere/inlocuire card

PIN nou

Taxa anuala

30 RON

Taxa lunara card suplimentar

15 RON

Situatia contului in fiecare luna

Comisioane pentru operatiuni

Achizitionari in Romania

Achizitionari in strainatate

Retragerea de numerar de la ATM Bancpost

1%, min. 5 RON

Retragerea de numerar de la alte ATM decat Bancpost

2%, min. 10 RON

Retragere de numerar de la ATM din strainatate

2%, min. 10 RON

Taxa pentru intarzierea platii

30 RON

Dobanda

Top of Form 1

FPRIVATE 'TYPE=PICT;ALT=Millenium'

CARDUL MILLENIUM

Beneficiari
Persoane fizice rezidente sau nerezidente.

Avantaje

Obtinerea de overdraft

Utilizare nationala si internationala

Emitere gratuita la expirarea termenului de valabilitate

Ce ofera cardul

Siguranta operatiunilor

Comisioane minime

Utilizare nationala si internationala

Tranzactii pe INTERNET

Acces la pachetul de servicii bancare CONT TOTAL (plati facturi, transfer de sume)

Retrageri 100% din soldul disponibil

Comisioane Carduri Debit - Persoane Fizice

Unde poate fi folosit cardul

Plata serviciilor furnizate de comerciantii din tara sau strainatate, care au afisata sigla imprimata pe card

Plata facturilor catre furnizorii de servicii cu care banca are incheiat contract

Transfer de sume

Obtinere de numerar de la ghiseele bancii, de la ATM - urile societatilor bancare din tara sau strainatate

Obtinerea de informatii privind soldul contului de card

Plati salariale/pensii

Documente necesare

act de identitate / pasaport, in original si copie

Cerere pentru deschidere cont si emitere carte de plata persoane fizice*

*documente puse la dispozitia clientilor in toate unitatile teritoriale Bancpost

Servicii suplimentare asociate cardului

declararea cardului pierdut/furat

schimbarea PIN-ului la ATM

transmiterea la o adresa specificata a extrasului de cont

Cardul Visa Classic

Cardul de credit Visa Classic reprezinta instrumentul de plata perfect pentru cheltuielile de zi cu zi. Este un card de credit in lei, destinat persoanelor fizice si prin intermediul caruia ai acces la o limita de credit pe masura necesitatilor tale.
Cardul poate fi utilizat atat in tara cat si in strainatate, oriunde apare afisata sigla Visa, atat pentru retrageri de numerar, plati la comercianti, cat si pentru cumparaturi pe Internet.

Avantajele cardului de credit Visa Classic:

limita de creditare generoasa este stabilita individual, tinand cont de profilul tau personal si financiar

perioada de gratie de pana la 55 zile pentru tranzactiile efectuate la comercianti. Astfel, ai posibilitatea de a te bucura de credit fara dobanda

comision 0% pentru cumparaturile efectuate la comerciantii din tara si din strainatate

peste 24 milioane de locatii unde poti utiliza cardul, in tara si in intreaga lume

suma minima de plata lunar de doar 3% din suma utilizata

flexibilitate maxima - orice suma folosita din limita de credit, fie ca este vorba despre cumpararea unui produs, fie ca este vorba despre retrageri de numerar, poate fi rambursata oricand si in cuantumul dorit

modalitati variate de plata (cash, transfer intra sau inter bancar, Internet Banking)

Acordarea este simpla si rapida doar in baza actului de identitate si adeverintei de venit; alte documente pot fi solicitate in functie de situatia specifica fiecarui client.

Iar pentru ca timpul este pretios pentru fiecare, se ofera posibilitatea de a alege cea mai simpla modalitate de a intra in posesia cardului:

la cea mai apropiata unitate Bancpost

la tine acasa

la serviciu

Comisioane pentru eliberare card

Emitere card

15 RON

Emiterea unui nou card

Taxa de reemitere/inlocuire card

PIN nou

Taxa anuala

30 RON

Taxa lunara card suplimentar

15 RON

Situatia contului in fiecare luna

Comisioane pentru operatiuni

Achizitionari in Romania

Achizitionari in strainatate

Retragerea de numerar de la ATM Bancpost

1%, min. 5 RON

Retragerea de numerar de la alte ATM decat Bancpost

2%, min. 10 RON

Retragere de numerar de la ATM din strainatate

2% , min. 10 RON

Taxa pentru intarzierea platii

30 RON

Dobanda

Bottom of Form 1

Cardul Prospera

Poti dispune de bani oricand vrei si in orice situatie ai fi numai utilizand cardul de debit PROSPERA!

Beneficiari
Persoane fizice rezidente sau nerezidente.

Avantaje

Utilizare nationala si internationala

Emitere gratuita la expirarea termenului de valabilitate

Ce ofera cardul

Siguranta operatiunilor

Comisioane minime

Utilizare nationala si internationala

Tranzactii pe Internet

Acces la pachetul de servicii bancare CONT TOTAL (plati facturi, transfer de sume)

Retrageri 100% din soldul disponibil

Comisioane Carduri Debit - Persoane FiziceHYPERLINK '/documents/Comisioane Carduri Debit Persoane Fizice.pdf'HYPERLINK '/documents/Comisioane Carduri Debit Persoane Fizice.pdf'

Unde poate fi folosit cardul

Plata serviciilor furnizate de comerciantii din tara sau strainatate, care au afisata sigla imprimata pe card

Plata bunurilor si serviciilor prin Internet

Plata facturilor catre furnizorii de servicii cu care banca are incheiat contract

Transfer de sume

Obtinere de numerar de la ghiseele bancii, de la ATM - urile societatilor bancare din tara sau strainatate

Obtinerea de informatii privind soldul contului de card

Documente necesare

act de identitate / pasaport, in original si copie

Cerere pentru deschidere cont si emitere carte de plata persoane fizice*

*documente puse la dispozitia clientilor in toate unitatile teritoriale Bancpost

Servicii suplimentare asociate cardului

declararea cardului pierdut/furat

schimbarea PIN-ului la ATM

transmiterea la o adresa specificata a extrasului de cont

Cardul Suprema

Plati rapide, bani cash, asigurare de calatorie - toate acestea cu un singur card de debit - SUPREMA!

Beneficiari
Persoane juridice rezidente sau nerezidente

Avantaje

Asigurare pentru intarzierea calatoriei/bagajelor

Asistenta medicala

Asistenta juridica in strainatate

Servicii de urgenta oferite de VISA

Emitere gratuita la expirarea termenului de valabilitate

Ce ofera cardul

Siguranta operatiunilor

Comisioane minime

Utilizare internationala

Retrageri 100% din soldul disponibilPolitica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 5932
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved