Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


Statistica

Produse oferite de Bancpost pentru persoane fizice

finante

+ Font mai mare | - Font mai micProduse oferite de Bancpost pentru persoane fizice

1.1 Deschiderea si administrarea de conturi curente

Conturi curente se pot deschide la orice unitate Bancpost necesitand completarea unui formular de cerere de deschidere pentru cont curent, buletinul/cartea de identitate. Daca titularul doreste sa imputerniceasca maxim doua persoane, cu drept de a efectua operatiuni in numele acestuia, imputernicitul va trebui sa prezinte si el buletin/carte identitate si sa vina personal la banca. Legitimatie de sedere temporara (in cazul persoanelor nerezidente cu permis de sedere)  sau pasaportul (in cazul persoanelor cu dubla cetatenie).Contul curent este un produs garantat de Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistem Bancar, disponibil in lei si valuta, prin care se pot efectua operatiuni cu si/sau fara numerar, inclusiv plata facturilor emise pentru: telefon, gaze, apa, etc. de asemenea, se pot efectua si viramente bancare cu comisioane reduse.

Se adreseaza persoanelor fizice rezidente si nerezidentece pot opta pentru un cont in lei sau in valuta(EUR, USD, GBP, CHF, CAD, SEK, DKK si HUF).

Dobanda practicata este variabila pentru RON – 0.00%, iar pentru VALUTA – 0.15%.

Pentru contul curent in valuta, dobanda se bonifica la un sold minim de 500 EUR / USD, aceasta se calculeaza zilnic la soldul existent in cont si se inregistreaza in cont la sfarsitul fiecarei luni calendaristice.

Optional, la deschiderea unui cont curent, se ofera un card de credit American Express, in conditiile in care clientul se incadreaza in politica de creditare a Bancpost, cu taxa de emitere a cardului si comision anual pe primele 6 luni “zero”.

De asemenea banca percepe anumite comisioane de deschidere si administrare a conturilor astfel deschiderea de cont curent se face gratuit iar comisionul de administrare al unui cont activ este de 1.5 RON/luna/cont. Un cont este considerat inactiv daca asupra acestuia nu se executa nici o miscare timp de o luna calendaristica, iar conturile inactive timp de 12 luni devin conturi « dormant » iar acestea se administreaza cu un comision de pana la 10

RON/luna.

Pentru retragere de numerar in RON se percepe un comision de 0,20% din suma retrasa daca operatiunea se efectueaza de la un ATM apartinand bancii si minim 2 RON daca suma se retrage de la caserie. Pentru valuta (EUR/USD) se percepe u comision de 0,40% din suma retrasa dar nu mai mult de 1 EUR.

Pentru vizualizarea soldului contului curent se pot folosi: serviciile SmartTel ™, daca aveti un telefon mobil conectat la reteaua Orange, Vodafone, Cosmote sau Zapp sau serviciul Internet Banking.

Deschiderea si administrarea de conturi de economii

Conturi de conomii ce pot fi deschise la Bancpost depozitul Start, depozitul Pas cu Pas, contul de economii in EUR etc. Conturi ce permit clientilor economisirea in conditii de siguranta si eficacitate.

Depozitul Start

Este un produs garantat de Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar un depozit constituit special pentru atragere de fonduri noi avand o dobanda de 11% adresandu-se ata persoanelor rezidente cat si persoanelor nerezidente. Suma minima pentru constituirea unui depozit este 500 RON. Pentru acest tip de depozit suma maxima acceptata la constituire este de 300,000.00 EUR, in echivalent LEI, iar maturitatea depozitului este de 3 luni.

Dobanda este fixa, se calculeaza zilnic si se vireaza in contul curent al clientului la implinirea termenului de maturitate al depozitului este de 11.00%, veniturile din dobanzi impozitandu-se comform prevederilor legale. Optional, la constituirea depozitului START, se ofera un card de credit American Express (in conditiile in care clientul se incadreaza in politica de creditare a Bancpost), cu taxa de emitere a cardului si comision anual pe primele 6 luni “zero”.

Deschiderea contului curent sau constituirea unui depozit la termen se face gratuit, comisionul de administrare a contului curent activ este de 1,5 RON/luna/cont iar pentru contul curent inactiv sau dormant este de 10 Ron pe luna.Pentru retragere de numerar se percepe un comision de 0.20% daca suma este retrasa de la un ATM apartinand Bancpost si 0.50% din suma retrasa dar minim 2 RON daca suma este retrasa de la caserie.

Pentru constituirea unui depozit Start este necesara deschiderea unui cont curent iar pentru acesta e nevoie de cerere pentru deschiderea unuio cont curent, Buletin /carte de identitate (in cazul persoanelor rezidente). Daca titularul doreste sa imputerniceasca maxim doua persoane, cu drept de a efectua operatiuni in numele Buletin /carte de identitate (in cazul persoanelor rezidente). Daca titularul doreste sa imputerniceasca maxim doua persoane, cu drept de a efectua operatiuni in numele acestuia, imputernicitul va trebui sa prezinte si el buletin/carte identitate si sa vina personal la banca)  legitimatie de sedere temporara (in cazul persoanelor nerezidente cu permis de sedere) pasaportul (in cazul persoanelor cu dubla cetatenie.

Pentru vizualizarea soldului depozitelor clientii Bancpost  pot opta intre doua servicii SmartTEL™ si Internet Banking.

Pentru Contul de Economii Perfect

Acest tip de cont se considera a fi cea mai buna solutie de economisire “9.0% dobanda la sold”.Este un prous garantat de Fondul de Garantare a Depozitelor in sistemul Bancar adresandu-se atat persoanelor rezidente cat si persoanelor nerezidente. Contul se poate deschide in RON iar pentru deschidere nu este necesara o suma minima de asemenea neexistand nici un sold maxim impus.Contului de economii se ataseaza un card de debit Visa Classic ce ofera posibilitatea accesului la banii din cont in orice moment, acesta avand utilizare nationala cat si internationala prin intermediul serviciului de Internet Banking.

Deschiderea unui cont de acest tip aduce clientilor Bancpost o serie de facilitati precum: o asigurare de viata ce acopera decesul din accidente care este oferita gratuit, accesul permanent la cont prin inermediul Internet Banking precum si utilizarea unor instrumente ce permit operatiuni asupra contului cum ar fi Direct Debit Standing Order, Sweep in/out.

Deschiderea si administrarea contuui se face gratuit iar pentru retragerea de numerar comisionul e de 0,5%. Pentru cardul Visa Classic comisionul de administrare card de debit e de 1.5 RON pe luna, comisionul de retragere de numerar e de 0.2% pentru retragerile facute de la ATM-urile Bancpost.

1.3. Acordarea de credite

Clientii Bancpost pot beneficea de o gama larga de credite pentru nevoi personale, conditiile de acordare fiind unele din cele mai profitabile de pe piata.

Astfel Bancpost a scos la dispozitia clientilos sai credite de consum, credite de investitii, credite de consum cu ipoteca, credite ipotecare si imobiliare.

Din cadrul creditelor de consudistingem Creditul de consum Imediat.

Creditul de consum IMEDIAT

Clientii Bancpost ce aleg acest tip de creditare pentru nevoi personale, beneficiaza de o dobanda promotionala pentru primele 3 luni! In plus, in cazul in care compania la care lucreaza are incheiata o conventie de salarii cu Bancpost clientii pot obtine pana la 30.000 Euro sau echivalentul in RON sau CHF cu documentatie redusa: mai pot obtine pana la 5000 de Euro doar cu buletinul si in baza unei declaratii pe proprie raspundere! Pentru sume mai mari de 5000 de Euro este solicitata o copie a contractului de munca sau a cartii de munca, care este mai la indemana!
Beneficiarii de credit trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: sa fie cetateni romani cu domiciliul stabil in Romania, sau cetateni straini care muncesc in Romania cu permis valid de munca si au rezidenta permanenta sau temporara in Romania, sa aiba varsta cuprinsa intre 18 si 65 de ani, sa faca dovada ca realizeaza venituri constante , sa nu inregistreze debite sau alte obligatii neachitate la scadenta catre banca la data solicitarii creditului.

Credite de investitii-fondul deschis de investitii

Fondul deschis de investitii este o societate civila – fara personalitate juridica – care reuneste fondurile subscrise de investitori, pentru a investesti in instrumente financiare in scopul obtinerii de venituri, distribuite proportional investitorilor sai, la momentul rascumpararii. In scopul protejarii investitorilor, fondurile de investitii trebuie sa respecte cerintele impuse de legislatie, referitoare la lichiditate si diversificarea investitiilor

Instrumentele financiare in care fondurile investesc pot fi, in functie de profil: Actiuni, Obligatiuni , Depozite , Titluri de stat. Valoarea curenta a tuturor acestor investitii reprezinta activul total al fondului. Activul net este rezultatul obtinut dupa deducerea cheltuielilor de functionare din activul total. Valoarea unui titlu (Valoarea Unitara a Activului Net - VUAN) se obtine impartind activul net al fondului la numarul total de unitati aflate in circulatie.

Cresterea valorii unitare a activului net al unui fond pe o anumita perioada exprima randamentul investitiei in fond pe acea perioada pentru investitori (castigul adus de fonduri se exprima deci prin cresterea valorii unitatii de investitie, si nu ca dobanda). Uzual se evalueaza cresterea unitatii de investitie pe ultimele 12 luni pentru a o compara cu dobanzile bancare anuale. Valoarea activului net si VUAN se calculeaza o data pe zi, in functie de preturile zilei, ca urmare a fluctuatiilor zilnice date de modificarile in valoare ale detinerilor din portofoliu. Toate detaliile privind subscrierea, rascumpararea, calculul valorii unitatilor de fond, incluzand cheltuielile facute de fond sunt precizate in prospectul de emisiune – document oficial aprobat de CNVM ce ofera informatii cheie, standardizate, despre fondul de investitii.Prospectul fondului de investitii mai cuprinde: definirea scopurilor sau obiectivelor fondului , descrierea strategiei sau a tipurilor de investitii asupra carora se axeaza fondul si tipurile de risc pe care clientul si le asuma ca si investitor.

Pe langa aceste produse Bancpost mai ofera clientilor sai intocmirea de pensii private, emiterea si administrarea de carduri de credit sau de debit precum si alte servicii bancare accesibile prin reteaua de inernet.

Pentru o mai buna relationare cu clientii ce nu au posibilitatea deplasarii la sediul bancii de fiecare data ce apare un ordin de plata sau un cec, sau doar pentru verificarea contului, Bacpost a lansat un serviciu pe internet numit Fast Banking , serviciu ce permite prin Internet Banking efectuarea de plati incasari sau orice alte operatiuni aspra contului personal.

Fast Banking

Este un serviciu rapid, comod si ieftin ce ofera persoanelor fizice si juridice posibilitatea efectuarii diverselor operatiuni bancare prin intermediul unui calculator cu conexiune Internet, indiferent de localizarea acestuia si a unui dispozitiv de autentificare (Digipass 300). Accesul la acest serviciu este asigurat in tot timpul anului, 24 de ore pe zi.

Utilizand Fast Banking, clientii pot efectua urmatoarele operatiuni: ordine de plata in lei, ordine de plata globale utilizate pentru plata salariilor catre angajati, transferuri intrabancare intre conturile proprii de card si/sau curente, plati valutare interne sau externe, schimburi valutare.

Cu ajutorul aplicatiei Fast Banking clientii Bancpost au posibilitatea,vizualizarii in orice moment a soldurilor conturilor deschise la Bancpost, au acces la informatii despre diversele cursuri valutare si dobanzi practicate de banca, au posibilitatea vizualizarii si tiparirii extraselor de cont, definirea beneficiarilor platilor direct de catre client, crearea unor machete cu ordine de plata, posibilitatea de a importa ordine de plata create cu alte aplicatii.

Un alt motiv pentru care operatiunile prin Fast Banking sunt apreciate de catre clientii Bancpost este siguranta si confidentialitatea asigurate de acest serviciu si costurile reduse oferite de acesta. Comisioanele percepute asupra ordinelor de plata in lei efectuate prin Fastbanking sunt mai mici cu pana la 40% fata de cele practicate pentru operatiunile derulate la ghiseul bancii.In scopul asigurarii unui inalt nivel de siguranta, acest serviciu a fost dezvoltat pe o infrastructura care respecta standardele internationale de securitate a informatiei.Confidentialitatea datelor este asigurata prin utilizarea numelui de utilizator si a unei parole, precum si prin intermediul dispozitivului Digipass.

Pentru a utiliza serviciul Fastbanking in conditii de maxima siguranta si pentru a preveni posibilele tentative de frauda, va rugam sa tineti cont de urmatoarele aspecte: clientii sa nu dezvaluie nimanui elementele de identificare si autentificare  in aplicatia Fastbanking  (ex. nume utilizator, parola, PIN dispozitiv Digipass, serie dispozitiv Digipass). In cazul in care clientul considera ca parola a fost dezvaluita altor persoane, acesta trebuie imediat sa purceada la schimbarea acesteia.

In cazul in care dispozitivul Digipass a fost pierdut/furat, clientii trebuie sa solicite de urgenta blocarea acestuia la numarul de telefon: +40 21 308 54 60.

In cazul in care clientul a uitat parola, acesta trebuie sa sune la numarul de telefon: +40 21 308 54 60. Operatorii Bancpost nu va vor comunica niciodata parola noua, ci vor reseta parola la valoarea initiala pe care o regasiti in formularul primit de la banca “Informatii necesare pentru utilizarea serviciului Internet Banking” .

Banca nu va trimite niciodata e-mailuri sau SMS-uri prin care sa solicite clientilor sai accesarea unor adrese URL sau link-uri pentru conectarea la Fastbanking, ori pentru a solicita divulgarea informatiilor referitoare la nume de utilizator, parola, serie Digipass sau cod PIN Digipass. Site-ul dedicat https://fastbanking.bancpost.ro  este asigurat si garantat de firma Verisign. Singurele link-uri validate de catre Bancpost sunt cele din pagina site-ului oficial al bancii www.bancpost.ro ,sectiunea internet banking si din site-ul dedicat www.fastbanking.ro

Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1798
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2023 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site