Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


DemografieEcologie mediuGeologieHidrologieMeteorologie

Atena - Unul dintre cele mai vechi orase ale Europei

geografie

+ Font mai mare | - Font mai micAtena

Unul dintre cele mai vechi orase ale Europei, Atena, capitala Greciei, este situat in partea centrala a regiunii litorale, in peninsula Atica.In Atena si in suburbiile sale activeaza o serie de intrepinderi industriale, pe baza materiilor prime aduse din import.

O mare dezvolare in cadrul Marii Atene o are industria metalurgica si a prelucrarii metalelor, aceasta fiind reprezentata de marile santiere navale de la Pireu, care pot construi vase pana la 65 000 de tone.

Industria alimentara aste bine reprezentata prin intrepinderi de morarit, de panificatie, de conserve de peste, de ulei de masline, de spirt, vin si bere. Majoritatea intreprinderilor industriale sunt concentrate in partea de sud si sud-vest a orasului, constituind principala zona industriala.
Principal centru bancar, Atena, centralizeaza, in cele 13 mari banci ale sale, controlul intregii activitati financiare a tarii.

Principala poarta maritime a tarii o constituie portul Pireu. Traficul total al portului este de 9 500 000 de tone pe an, din care 7 300 000 de tone reprezinta mafurile intrate (fier, petrol, carbune, zahar, etc.) si 2 200 000 de tone cele iesite (minereuri, ingrasaminte, ciment, bumbac, tutun, stafide, etc.)

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1810
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2023 . All rights reserved