Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
DemografieEcologie mediuGeologieHidrologieMeteorologie

STATIUNEA BAILE TUSNAD

geografie+ Font mai mare | - Font mai micSTATIUNEA BAILE TUSNAD

Localitatea este situata in stramtoarea raului Olt, in amonte, la 32 km distanta de orasul Miercurea Ciuc, flancata de masivele Harghita si Bodoc, acoperite de paduri de conifere. Inaltime medie 640 m. In statiune se ajunge pe drumul national DN 12 (Sf. Gheorghe -Toplita ) si pe calea ferata pe traseul Brasov -Baia-Mare. Aeroport la Bacau 150 km. Cadrul natural al localitatii si al imprejurimilor cu paduri de brad, liniste si confort atmosferic, satisface cele mai variate exigente si gusturi.Factori naturali de cura: Ape minerale feruginoase, clorurate, bicarbonatate, sodice, carbogazoase; bromurate, hipotone sau izotone, pe jumatate termale ; apa termominerala clorosodica carbogazoasa; temperatura apelor intre 8 si 57 grade C. Namoluri terapeutice (turba); gazuri terapeutice cu concentratie de CO2 intre 8,2 - 90 % pe litru (mofete).

Indicatii terapeutice In afectiunile sistemului nervos central, cardiovasculare, aparatul digestiv si glandele anexe ale ficatului si caii biliare, endocrine, insuficienta paratiroida, afectiuni nutritionale, ale cailor urinare, nevroze, stres etc.

Posibilitati de recreere Sporturi nautice pe lac, excursii in imprejurimile statiunii, vizitarea monumentelor naturale (lacul de origine vulcanica Sf. Ana, zacamantul de turba de la Mogod), excursii la Brasov, Bran, orasul medieval Sighisoara, la munte.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1755
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved