Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
DemografieEcologie mediuGeologieHidrologieMeteorologie


Organizarea politieneasca a sectoarelor (zonelor) de siguranta publica

Demografie+ Font mai mare | - Font mai micOrganizarea politieneasca a sectoarelor (zonelor) de siguranta publica

Activitatea de siguranta publica este o forma prin care politia comunitara contribuie la prevenirea si combaterea infractiunilor si contraventiilor, inlaturarea cauzelor si conditiilor care genereaza sau favorizeaza comiterea de fapte antisociale, realizarea educatiei antiinfractionale a populatiei, consilierea victimelor sau potentialelor victime ale violentei, asigurarea climatului de siguranta civica si un parteneriat activ cu societatea civila (comunitatea).Aceasta activitate are un caracter permanent, atat ziua cat si noaptea si se desfasoara de agenti de siguranta publica - constand in supravegherea unui teritoriu determinat si delimitat.

Agentii de siguranta publica fac parte din birourile sau formatiunile de ordine publica si se subordoneaza nemijlocit sefului sectorului de siguranta publica, apoi sefului compartimentului siguranta publica si patrulare, ierarhic sefului biroului sau formatiunii de ordine publica, iar acolo unde nu exista sefului subunitatii de politie comunitara.

Sefii celorlalte formatiuni din cadrul subunitatii de politie comunitara au dreptul sa dea dispozitii si orientari specifice agentilor de siguranta publica cu privire la indeplinirea unor sarcini dar aceste dispozitii se dau numai prin seful compartimentului siguranta publica si patrulare ori seful biroului sau formatiunii de ordine publica.

Pentru rezolvarea cu operativitate a sarcinilor de serviciu agentii de siguranta publica conlucreaza cu ceilalti politisti comunitari din cadrul biroului sau formatiunii precum si cu ceilalti politisti comunitari din formatiunile operative, participa la investigatii, verificari si alte activitati in legatura cu evenimentele ce au avut loc in sectorul de siguranta publica la executarea unor controale si actiuni politienesti in obiectivele, locurile, zonele si mediile de interes operativ pentru prevenirea si descoperirea infractiunilor si a altor fapte antisociale.

In vederea rezolvarii intregii problematici cu care se confrunta formatiunile de ordine publica, teritoriile municipiilor, oraselor si sectiilor de politie comunitara vor fi impartite in SECTOARE (ZONE) de siguranta publica.

Numarul sectoarelor (zonelor) de siguranta publica si delimitarea acestora se stabileste de seful subunitatii de politie comunitara prin dispozitie.

Sectorul (zona) de siguranta publica va fi predat in baza acestei dispozitii de catre seful biroului sau formatiunii de ordine publica si seful compartimentului siguranta publica si patrulare catre seful sectorului (zonei) de siguranta publica pe baza unui proces verbal . Procesul verbal de predare a sectorului (zonei) de siguranta publica va cuprinde elementele principale ale situatiei operative (populatia, persoanele in atentie, teritoriul, caracteristicile fenomenului infractional si contraventional, elementele de siguranta publica) precum si lucrarile existente la data luarii in primire.

Pentru fiecare sector (zona) de siguranta publica se intocmeste separat cate o mapa care cuprinde mai multe documente mentionate anterior in tema.

Agentii de siguranta publica vor lucra in echipa de cate doi in sectorul repartizat pe schimburi conform planificarii intocmite de seful sectorului (zonei) de siguranta publica.

Executarea activitatii curente de ordine pe teritoriul municipiilor si oraselor

Asigurarea ordinii publice se realizeaza in conformitate cu planurile de mentinere a sigurantei publice intocmite la nivelul fiecarei unitati si subunitati de politie comunitara folosindu-se dispozitivul de ordine de pe raza de competenta, dispozitiv format de regula din patrule. Pentru executarea serviciului, patrula de ordine se compune din cel putin 2 politisti comunitari sau un politist comunitar insotit de un jandarm, elevi din scoala de politie, studenti ai Academiei de Politie sau agenti conductori cu cainele de insotire, seful patrulei fiind desemnat politistul comunitar.

Seful patrulei are obligatia sa se preocupe pentru instruirea componentei patrulei pentru a asigura interventia in conditiile legii si a evita punerea in pericol a vietii si integritatii corporale a membrilor patrulei.

Forme si mijloace prin care se exercita activitatea de ordine

Activitatea de ordine de pe teritoriul municipiilor si oraselor se executa de agentii de siguranta publica prin posturi si patrule de ordine.

1. Posturi de ordine

Prin post de ordine se intelege tot ce i se incredinteaza unui agent de siguranta publica pentru asigurarea ordinii si linistii publice, precum si locul sau portiunea de teren in care acesta isi indeplineste consemnul general si particular. Postul cuprinde portiunea limitata din teritoriul de competenta al organului de politie comunitara, un obiectiv, o cladire, institutie, muzeu, depozit etc., locul unde s-a comis o infractiune ori un accident de circulatie precum si alte locuri in care este necesara prezenta acestuia.

Serviciul in posturi de ordine se executa pe 1, 2 sau 3 schimburi, agentul de siguranta publica trebuie sa se gaseasca permanent in interiorul acestuia si sa-l supravegheze, indeplinindu-si sarcinile prevazute in consemnul stabilit.

In raport cu perioada de timp pentru care s-au stabilit, posturile pot fi permanente sau temporare.

Postul permanent se organizeaza in locurile unde ordinea publica si situatia operativa impun prezenta continua a politistului comunitar in vederea prevenirii si descoperirii infractiunilor si contraventiilor. Postul temporar se organizeaza pe timp limitat in vederea indeplinirii unor misiuni cum sunt: paza locului faptei, a locurilor si zonelor calamitate, paza locurilor unde sunt depozitate temporar bunuri, asigurarea ordinii in situatii deosebite etc.

2. Patrularea

Patrularea este o activitate tactica politieneasca organizata, prin care se realizeaza prezenta in teren a politistilor comunitari, intr-o anumita perioada de timp, pe un itinerar precis stabilit, in raport cu cerintele situatiei operative de pe teritoriul de competenta.

In functie de conditiile de timp si teren, de misiunea ce trebuie indeplinita si de mijloacele din dotare, politistii comunitari recurg la urmatoarele moduri de patrulare patrule pedestre, patrule pe biciclete, patrule auto, patrule hipo sau patrule semimobile auto.

Patrula pedestra este un element politienesc care actioneaza pe teritoriul municipiilor, oraselor si comunelor, pe itinerare de patrulare care sunt stabilite in functie de locurile si mediile favorabile savarsirii infractiunilor sau contraventiilor, precum si de locurile unde se concentreaza sau actioneaza elemente infractoare.

Patrula pedestra se compune din cel putin 2 politisti comunitari sau un politist comunitar insotit de un elev din scolile de politie, ori un politist conductor cu cainele de urmarire. Unul dintre politistii comunitari este sef al patrulei, ceilalti avand obligatia de a executa ordinele si a acorda sprijin in executarea atributiilor.

Patrulele pedestre vor efectua serviciul pe itinerare de patrulare. Lungimea itinerarului de patrulare este de 3-5 km, cuprinzand 2-3 variante de patrulare. Pe itinerar se stabilesc intervale orare pentru anumite puncte obligatorii de trecere, determinate de situatia operativa. Itinerarul de patrulare va fi parcurs de cel putin doua ori pe schimb.

In timpul executarii serviciului in teren politistii comunitari au dreptul la 10 minute repaus dupa fiecare ora de activitate. Cand temperatura aerului este sub -15 grade Celsius sau peste 30ºC la umbra pauza se efectueaza la fiecare 30 minute.

Reguli tactice care trebuie respectate la patrularea pedestra

membrii patrulei se deplaseaza, de regula, unul langa altul, iar acolo unde nu este posibil acest lucru, unul dupa altul, respectand regulile de circulatie impuse pentru pietoni;

deplasarea trebuie sa se faca pe marginea exterioara a trotuarelor, pe partea stanga a carosabilului ori pe mijlocul drumurilor necirculate

- pe timpul noptii, trecerea prin locuri intunecoase, locuri acoperite, case parasite etc. trebuie sa se faca dupa o observare prealabila, cu multa prudenta si cu mijloacele din dotare pregatite pentru interventie

noaptea, pe timpul deplasarii prin locuri neiluminate, lanterna sa nu fie aprinsa prea des, aceasta putand alerta pe infractori despre prezenta politistilor comunitari in locul respectiv

- in general, inainte de a intra in zone acoperite, intunecoase se face o scurta oprire, dar sa se evite profilarea propriei siluete pe timpul stationarii in acest scop.

In vederea exercitarii drepturilor si obligatiilor ce le revin, pe langa atributiile generale ale politistilor comunitari din serviciul de asigurare a climatului de siguranta publica, componentii patrulelor pedestre au urmatoarele obligatii:

- sa verifice, indeosebi pe timp de noapte, sistemele de inchidere a obiectivelor de pe raza de activitate, atat la intrarea cat si la iesirea din serviciu, mai putin cele cuplate la sistemele de alarmare;

- sa actioneze permanent pentru prevenirea furturilor din obiectivele de pe raza de competenta, a celor de si din autoturisme, a telefoanelor publice stradale, precum si pentru prevenirea violurilor, talhariilor, scandalurilor si a altor manifestari prin care se incalca normele de convietuire sociala, ordinea publica, circulatia pe drumurile publice si se aduce atingere drepturilor si libertatilor cetatenesti, vietii si integritatii corporale a persoanei, avutului public si privat, luand masuri ferme, conform prevederilor legale, atunci cand aceste fapte s-au comis;

- sa actioneze pentru combaterea faptelor ilegale si sa participe la actiuni organizate pentru combaterea faptelor antisociale;

- sa actioneze pentru combaterea faptelor de parazitism social si depistarea cersetorilor, vagabonzilor, prostituatelor;

- sa mentina permanent legatura cu jandarmii, politistii comunitari locali, personalul din sistemul de paza care actioneaza in zona, pentru a face schimb de informatii, a cere si acorda sprijin in solutionarea unor situatii ivite pe timpul serviciului;

- sa intervina pentru asigurarea fluentei rutiere pe itinerarul de patrulare, atunci cand situatia impune, urmarind depistarea unor persoane care au furat autovehicule ori a infractorilor care transporta bunuri sustrase sau sunt urmariti;

- sa intervina pentru mentinerea salubritatii localitatii si a unei stari edilitar-gospodaresti corespunzatoare;

- sa se afle la orele stabilite in punctele fixate in variantele de patrulare, daca nu sunt cauze care pot impiedica aceasta;

- participarea la mentinerea ordinii publice pe timpul producerii unor calamitati naturale, catastrofe, dezastre precum si pentru limitarea efectelor acestora prin luarea primelor masuri.

Patrula pedestra poate fi compusa si cu un politist comunitar ce are in dotare caine de insotire. Acestia executa serviciul in parcuri, cartiere si locuri periferice sau cunoscute cu o stare infractionala ridicata in care isi pot face aparitia sau se aduna elemente pretabile la savarsirea de infractiuni si acte antisociale, persoane turbulente, vicioase, minori scapati de sub supraveghere, alte persoane cunoscute cu antecedente penale.

Activitatea cu cainele de insotire se desfasoara in locurile aglomerate, la schimburile 2 si 3 precum si cu ocazia desfasurarii unor adunari publice si manifestari cultural sportive. Cainele de serviciu este folosit pentru cresterea capacitatii de actiune, asigurarea securitatii politistului comunitar, inlaturarea opunerii la luarea unor masuri politienesti precum si ca mijloc de descurajare a elementelor turbulente si agresive.

La iesirea in teren cainele de insotire va fi echipat cu botnita si pus in lesa fiind folosit de regula numai de catre politistul comunitar care il are in ingrijire si la dresat. Nu se folosesc ciinii de serviciu in teren pe timp ploios, ninsori abundente, viscol sau furtuna, ori cand temperatura mediului este sub 15ºC.

Patrula auto executa serviciul cu autoturisme special destinate sau alte vehicule ale unitatii de politie comunitara si este formata din seful patrulei, conducatorul auto si de un alt politist comunitar, care poate fi politist comunitar de ordine publica sau agent de politie rutiera, respectiv elev din scolile de politie.

Reguli tactice care trebuie respectate la patrularea auto:

- respectarea regulilor stabilite prin lege privind circulatia pe drumurile publice si obligatiile conducatorului autovehiculului;

- intretinerea starii tehnice a autovehiculului;

- sa nu paraseasca itinerarul de patrulare si sa foloseasca autovehiculul numai pentru executarea serviciului de ordine;

- in situatii deosebite sa intervina pentru acordarea primului ajutor si transportarea la o unitate sanitara a persoanelor a caror viata este in pericol;

- itinerarul patrulelor auto va fi astfel stabilit incat sa se realizeze o interventie rapida in sprijinul celorlalti politisti comunitari aflati in teren;

- autovehiculele se vor afla permanent in teren, patruland pe itinerarul stabilit, cu o viteza adecvata. Politistii comunitari vor interveni cu operativitate pentru rezolvarea unor probleme operative, constatate din oficiu, la solicitarea cetatenilor sau la ordinul ofiterului de serviciu, dispecerului;

- pe timpul parcurgerii itinerarului patrula auto mentine legatura direct sau prin statia de emisie-receptie cu politistii comunitari aflati in serviciu, pentru realizarea schimbului de informatii si acordarea sprijinului necesar, daca este cazul;

- pe itinerarul de patrulare se vor stabili si locuri de statie si perioada de timp cat va stationa, timp in care politistii comunitari componenti ai patrulei vor desfasura activitati specifice, cum ar fi: legitimari, controlul persoanelor si al bagajelor, contactarea unor persoane etc., asigurand totodata si paza autovehiculelor si legatura cu dispeceratul sau ofiterul de serviciu;

- inainte de a parasi itinerarul de patrulare, politistul comunitar raporteaza, prin mijloace avute la dispozitie, sefului sau nemijlocit sau ofiterului de serviciu despre aceasta.

In timpul executarii seviciului in patrula auto, politistii comunitari care o compun vor avea in vedere:

zonele unde locuiesc elementele agresive, turbulente, infractorii recidivisti, gazdele de infractori si alte asemenea persoane;

- locurile favorabile savarsirii infractiunilor cu violenta, precum si cele unde de obicei se intalnesc sau isi fac aparitia elemente parazitare, infractoare, discoteci, baruri sau alte localuri de alimentatie publica cu program nocturn;

- locuintele izolate ale persoanelor in varsta, lipsite de aparare sau care prin modul de viata si comportare sunt potentiale victime ale infractorilor;

- arterele de circulatie rutiera cu trafic intens ori unde se inregistreaza frecvent evenimente rutiere;

- locurile de stationare a taximetrelor si interventia cu operativitate in cazul evenimentelor deosebite;

- gradinite, scoli, aziluri de batrani;

- unitati economice cu schimb de noapte.

Patrula calare (hipo) este constituita din politisti comunitari din care unul este seful patrulei sau dintr-un politist comunitar si un militar din unitatile de jandarmi dotati cu cai de cavalerie, harnasamentul si echipamentul necesar executand patrulare pe itinerarele stabilite. Pe timpul noptii li se aplica o banda reflectorizanta iar la picioarele din stanga jambiere reflectorizante.

Itinerarul de patrulare al patrulei hipo nu poate depasi 15 km, viteza de deplasare fiind de 4 km/h, iar cand se executa noaptea sau pe terenuri greu accesibile se reduce la 2-3 km/h. Dupa cca 8 km parcursi se ia un repaus de 30 de minute, timp in care caii se odihnesc, politisti comunitari prin rotatie executa activitati in apropierea locului de stationare ori repaus.

In timpul patrularii, patrula hipo are in atentie casele izolate sau nelocuite, cercetarea locurilor acoperite in scopul depistarii actelor de braconaj, sustragerii de produse agricole, depistarea elementelor infractoare ce se ascund sau a bunurilor provenite din infractiuni.

De regula, itinerarul este parcurs la pas, trap sau galop, acestea doua din urma fiind necesare la urmarirea si prinderea infractorilor care fug de la locul faptei, a elementelor suspecte care nu se supun somatiilor, pentru a interveni in sprijinul altor politisti comunitari sau acordarea de ajutor persoanelor aflate in pericol.

Pe timp nefavorabil (viscol, ploi, temperaturi sub -15ºC), patrula calare nu se foloseste, politistii comunitari executand serviciul in posturi sau pe itinerarii de patrulare.

3. Panda

Este o activitate politieneasca, executata de doi sau mai multi politisti comunitari inarmati, amplasati in ascuns intr-un loc favorabil observarii, cu scopul de a supraveghea in mod direct si conspirat activitatea unor elemente suspecte, de a retine persoane urmarite sau de a realiza prinderea in flagrant a autorilor unor fapte antisociale si consta in supravegherea discreta a unor imobile, puncte obligatorii de trecere, obiective sau alte locuri in care se comit fapte ilicite ori sunt pretabile savarsirii de infractiuni.

Panda se executa atat cu ocazia patrularii, cat si in alte imprejurari, in functie de scopul propus, din proprie initiativa de catre politistii comunitari care executa misiuni de asigurare si mentinere a sigurantei publice in teren, sau la ordin in baza datelor si informatiilor detinute de un numar redus de cadre, pe o perioada de timp limitata.

Reguli tactice care trebuie respectate cu ocazia executarii pandei:

- inainte de a intra in dispozitiv, politistii comunitari stabilesc semnele conventionale adecvate imprejurarilor si timpului, pentru a putea comunica intre ei, la nevoie, pe timpul serviciului;

- fac recunoasterea zonei, stabilesc locul de amplasare a fiecaruia in dispozitivul pandei si modul de actiune, in raport de scopul misiunii;

- deplasarea pana la locul de panda trebuie efectuata astfel incat politistii comunitari sa nu fie observati, iar persoana vizata sa nu se puna in garda;

- in situatia in care prin apropierea locului unde se executa panda trec diferite persoane, politistii comunitari vor urmari cu atentie activitatea acestora, fara a se deconspira, intrucat infractorii trimit uneori iscoade pentru a stabili daca sunt sau nu urmariti;

- aparitia politistilor comunitari in fata persoanelor ce urmeaza a fi arestate sau prinse in flagrant trebuie sa se realizeze prin surprindere, actionandu-se cu rapiditate si profitand de deruta in care acestia se afla in primele momente ale interventiei;

- daca scopul pandei este stabilirea (observarea) activitatii unor persoane, politistii comunitari retin sau isi noteaza tot ceea ce au observat in legatura cu miscarea acestora, urmand ca ulterior sa se intocmeasca un raport cu rezultatul pandei;

- in cazul in care, cu toate masurile de camuflare luate, politistii comunitari au fost totusi descoperiti in panda, ei vor cauta ca la aparitia persoanelor sa se comporte in asa fel incat acestea sa fie convinse ca prezenta politistilor comunitari in acel loc este cu totul intamplatoare;

- parasirea locului de panda se face in urmatoarele situatii

Ø     cand misiunea a fost indeplinita;

Ø     pentru urmarirea infractorilor care fug si nu se supun somatiei de a ramane la locul faptei;

Ø     cand locul de panda a fost deconspirat;

Ø     cand situatia nu mai impune ramanerea in panda.

In raport de aceste situatii parasirea locului pandei se face in mod conspirat sau nu.

Reguli generale privind executarea serviciului de catre agentii de siguranta publica

Executarea serviciului in post sau pe itinerarul de patrulare de catre agentii de siguranta publica se face prin observare, supraveghere, ascultare, interventie si control. In desfasurarea acestei activitati de catre politistii comunitari se disting 2 momente principale:

1. Luarea in primire a postului sau itinerarului de patrulare.

2. Deplasarea pe teritoriul postului sau pe itinerarul de patrulare.

1. Luarea in primire a postului sau itinerarului de patrulare

Agentul de siguranta publica care urmeaza a intra in schimb, dupa ce ia la cunostinta de repartizarea in post si isi asigura mijloacele tehnico-materiale necesare (armament, munitie, baston de cauciuc, catuse, carnetul postului sau patrulei, carnetul agentului de siguranta publica, lanterna etc.) procedeaza la luarea in primire, in acest sens, daca postul este pe mai multe schimburi, impreuna cu colegul ce iese din schimb efectueaza rondul postului parcurgand teritoriul, luand la cunostinta despre evenimentele si schimbarile ce s-au produs.

De cele mai multe ori postul functioneaza pe un schimb, iar agentul isi ia in primire singur postul.

2. Deplasarea pe teritoriul postului sau pe itinerarul de patrulare

Activitatea de ordine trebuie sa asigure prezenta agentilor de siguranta publica in locurile favorabile savarsirii de infractiuni si contraventii si in raport cu cerintele situatiei operative.

Serviciul agentului de siguranta publica incepe intr-un anumit punct de pe itinerar, verifica prin deplasare intregul itinerar indeosebi unitati nepazite, parcari auto, alte locuri si medii operative. Deplasarea in post sau pe itinerar se face cu atentie, atat pentru a-si asigura securitatea personala cat si pentru a observa toate aspectele si faptele ce au legatura cu misiunile si atributiile ce revin politiei comunitare.

Agentii de siguranta publica vor executa urmatoarele activitati:

- executa activitatea de patrulare in teritoriul zonei de responsabilitate pe itinerarele stabilite, actionand pentru prevenirea si combaterea infractiunilor stradale cat si pentru asigurarea ordinii si linistii publice;

- asigura cunoasterea si supravegherea persoanelor cu antecedente penale pentru infractiuni savarsite cu intentie, a celor sanctionate prin obligarea de a presta activitati in folosul comunitatii, cersetorilor, vagabonzilor, persoanelor alcoolice cu comportament violent, precum si a minorilor lipsiti de supraveghere;

- intervin la solicitarile dispeceratului sau ofiterului de serviciu pe unitate pentru interventia la apelurile de urgenta 112, pe principiul cel mai apropiat politist comunitar de locul evenimentului intervine, indiferent de natura evenimentului si competenta teritoriala;

- participa la prinderea autorilor de infractiuni in cadrul actiunii NAVODUL, deplasandu-se in locurile prestabilite si actionand conform prevederilor planului de actiune;

- culeg informatii de la surse ocazionale, privind persoanele aflate in atentie si referitoare la cei care pregatesc sau intentioneaza sa comita fapte antisociale, pe care le valorifica direct sau prin formatiunile specializate;

- actioneaza pentru depistarea si prinderea urmaritilor si altor persoane care comit fapte antisociale, luand masuri legale fata de acestia;

- executa mandate de aducere si desfasoara activitati pentru diminuarea numarului restantelor pe linie de evidenta populatiei si colaboreaza cu lucratorii din cadrul seviciilor publice comunitare de evidenta persoanelor pentru confirmarea identitatii persoanelor la solicitarea acestora;

- sprijina, la cerere, instantele judecatoresti si organele de executare silita, pentru punerea in executare a titlurilor executorii;

- participa la executarea masurilor stabilite in caz de catastrofe si calamitati;

- in cazul constatarii in flagrant a unei fapte penale, politistii comunitari de siguranta publica intocmesc acte de constatare si premergatoare ce nu sufera amanare, dupa care il predau pe faptuitor si documentele intocmite organului de politie comunitara judiciara competent;

- executa masurile privind efectuarea cercetarii la fata locului, iar dupa sosirea echipei de cercetare isi continua activitatile specifice in teren;

- iau masuri de conducere la sediul unitatii din care fac parte, a persoanelor identificate care fac obiectul activitatii politiei comunitare pentru amprentare si fotografiere, in vederea actualizarii bazelor de date privind sistemele de identificare a persoanei AFIS.

Cooperarea politistilor comunitari de la birourile si formatiunile de ordine publica cu ceilalti lucratori operativi din cadrul subunitatilor de politie

Cooperarea politistilor comunitari din cadrul birourilor si formatiunilor de ordine publica se realizeaza in primul rand in cadrul acestor structuri prin sefii de compartimente, sub conducerea sefului biroului sau formatiunii. Aceasta cooperare se face zilnic, cu ocazia analizei situatiei operative inainte de intocmirea registrului dispozitivelor de siguranta publica.

Cooperarea politistilor comunitari de ordine publica cu ceilalti politisti operativi din cadrul subunitatii de politie se face cu ocazia unor analize de caz efectuate, a analizelor rezultatelor obtinute, a analizelor indicatorilor de performanta, dar si cu prilejul desfasurarii in comun a unor controale sau actiuni politienesti.

O alta forma de cooperare este aceea a schimbului de informatii, a verificarilor in comun efectuate asupra activitatii desfasurate de elementele din atentia politiei, verificarea preocuparilor unor categorii de infractori, a documentarii activitatii acestor persoane.

Cooperarea politistilor comunitari de la birourile si formatiunile de ordine publica cu ceilalti politisti operativi are un scop comun in primul rand si se impune ca o necesitate intrucat toti politistii isi desfasoara activitatea in acelasi teritoriu de competenta, avand de executat sarcini comune de prevenire a faptelor antisociale, de mentinere a sigurantei publice, fiind in egala masura interesati ca sarcinile ce le au de executat sa fie rezolvate la un nivel operativ si calitativ superior.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 3460
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved