Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


DemografieEcologie mediuGeologieHidrologieMeteorologie


Ocrotirea naturii

Ecologie mediu

+ Font mai mare | - Font mai micOcrotirea naturii

Cine iubeste natura o ocroteste . Ocrotind natura, ne ocrotim pe noi insine.Omul poate realiza acest lucru nu numai prin crearea unor parcuri si rezervatii naturale, pentru plantele si animalele declarate MONUMENTE ALE NATURII, ci, mai ales ,prin actiuni continue , imprejurari date.Ca prieten al naturii , omul trebuie sa evite , pe cat posibil : otravirea apelor, tairea salbatica a padurilor, poluarea aerului cu substante toxice, distrugerea solului, mai ales prin depozitarea sau aruncarea nechibzuita a gunoaielor pretutindeni.
Stiati ca?

Otravirea apelor cu substante rezultate de la unele fabrici, uzine, complexe de crestere a animalelor, conduce la moartea plantelor si pestilor, la transformarea lor in ,,ape moarte”,adica intr-un lichid tulbure, periculos pentru viata , in care plutesc adesea cadavre de peste?

Taierea necontrolata a padurilor duce la scaderea cantitatii de oxigen, la producerea fenomenului de alunecari de teren, cu urmari catastrofale in viata oamenilor, primejduind viata animalelor care traiesc aici ,sau provocand chiar disparitia lor?

Poluarea aerului cu substante toxice de catre unle fabrici ,uzine, si, mai ales, poluarea datorata gazelor de esapament de la automobile, are un efect distrugator asupra sanatatii inimii si plamanilor?

Distrugerea solului prin depozitarea intamplatoare si nechibzuita a unor substante toxice sau a gunoaielor, duce la aparitia unei lumi moarte, pustii, unde nu vom mai putea intalni niciodata plante sau animale si unde viata oamneilor ar fi imposibila?Atentie

Este prea mult gunoi in lume! Pamantul este plin de gunoi!

Daca am recicla (refolosi) mai multe din obiectele pe care le aruncam, nu am mai avea asa Un semnal de alarma este folosirea automobilului. S-a constatat ca doua pasari lasate in colivie la marginea unei strazi intens circulata de automobile, au murit asfixiate dupa 5 ore.

Zgomotele (poluarea sonora/fonica) au implicatii grave asupra sanatatii oamenilor, animalelor si plantelor. Zgomotele intense si prelungite imbolnavesc sistemul nervos al omului, provoaca surditate si dustrug plamanii.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 6313
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2022 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site