Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
DemografieEcologie mediuGeologieHidrologieMeteorologie


Substantele organice - apa

Hidrologie+ Font mai mare | - Font mai micSubstantele organice - apa

-continutul de subst org din apa este un indicator de calitate f imp deoarece subst organice servesc ca suport pt bacterii, virusi sau alte organisme vii.-intotdeauna o mare cant de bacterii este asociata cu o mare concentrare in subst org.

-o prima grupa de subst org sunt subst ????? care apar in apele raurilor datorita spalarii torentilor din bazinul hidrografic in special in apele raurilor care trec prin zone ind.

-alte grupe de subst org provin din descompunerea organismelor vii din apa in urma unor procese ch si biochimice.

-in prez cel mai des intalnite in apele de supraf sunt subst org provenite din deversarea de ape uzate menajere sau industriale.

-aceste subst org sunt cele mai periculoase pt sanatatea omului si f dificil de inlaturat din apa

-determ analitica industriala a diferitelor tipuri de subst org care pot fi continute in apele nat este deosebit de dificil de realizat; motiv pt care se recurge la o apreciere globala a continutului de subst org din apa prin determ oxidabilitatii.

Determ consta in stabilirea consumului de subst oxidanta (care poate fi permanganat de potasiu KmnO4 sau dicromat de potasiu K2Cr2O7) folosita pt oxidarea subst org continute intr-un anumit volum de apa si se exprima in echivalent de oxigen.

-determ cunoscuta sub denumirea de consum chimic de oxigen si se noteaza cu CCO.

CCO-Mn KMnO4

CCO-Cr K2Cr2O7

-in mod obisnuit valoarea oxidarii cu K2Cr2O7 depaseste val oxidarii cu KMnO4 deoarece bicromatul este un oxidant mai puternic reusind sa oxideze si alti compusi.

Prezenta subst org in apele de alimentare provoaca mari dificultati atat instalatiilor de tratare cat si apei propriu-zise si anume

-imprima apei gust si miros neplacut precum si o culoare specifica, indicatori care sunt greu de corelat

-asigura suportul nutritiv dezv microorg in retelele de distributie

-ingreuneaza procesele de tratare a apei potabile sau industriale cum ar fi procesul de coagulare, defurizare sau demagnetizare

-anumiti compusi organici din apele de alimentare sunt toxici sau cancerigeni la conc f mici

-in prezenta unor compusi org in apa de alimnetare a statie de tratare se pot forma diferiti compusi halogeni (ioduri, bromuri) odata cu adaugarea celor pt dezinfectia apei, compusi sunt cancerigeni.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 3806
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved