Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
DemografieEcologie mediuGeologieHidrologieMeteorologie


CONTINUTUL IN SUSPENSII SI TURBIDITATEA APEI

Hidrologie+ Font mai mare | - Font mai micCONTINUTUL IN SUSPENSII SI TURBIDITATEA APEIApar in apele de suprafata in principal datorita cu contactul cu particule nisipoase ,argiloase ale malurilor albiei raurilor,din atmosfera,din topirea ghetii si zapezii in functie de provenienta,de gradul de eroziune si de natura lor,suspensiile din apele naturale se caracterizeaza prin diferite grade de dispersie.

In alimentarile cu apa gradul de dispersie al particulelor se numeste marime hidraulica .Marimea hidraulica reprezinta viteza de cadere a particulelor respective in apa.

In laborator substantele in suspensie se determina prin filtrare sau centrifugare si reprezinta cantitatea totala de solide insolubile prezente intr-o cantitate determinata de apa si se exprima in mg/l.

Valoarea suspensiilor totale este deosebit de importanta pentru caracteristicele apelor naturale fiind un factor determinant atat in stabilirea fluxului tehnologic de tratarea apei cat si in dimensionarea filtrelor.

Din punct de vedere al alimentarilor cu apa din valoarea suspensiilor totale foarte importante sunt :

-suspensiile gravimetrice sau decantabile

-suspensiile coloidale

Suspensiile gravimetrice reprezinta totalitatea substantelor solide insolubile care pot sedimenta in mod natural intr-o perioada limitata de timp.

Procentul acestor suspensii in suspensii totale este un indicator important in dimensionarea si exploatarea deznisipatoarelor si a predecantoarelor.

Suspensiile coloidale reprezinta totalitatea substantelor dispersate in apa avand diametre intre 1-100 micrometri si care datorita proprietatiilor electrice de suprafata prezinta un grad mare de stabilitate care le face practic nesedimentabile in mod natural.

Eliminarea substantelor coloidale din apa se realizeazaprin tratamente chimice cu reactivi de destabilizare in scopul coagularii si precipitarii acestora.

Un indicator de mare importanta in urmarirea eficientei a statiei de tratare a apei este turbiditatea apei.

Turbiditatea se manifesta prin reducerea transparentei apei si se exprima in grade de turbiditate.

Gradul de turbiditate numit si grad de oxid de siliciu reprezinta tulburarea produsa de 1 mg de argila intr-un litru de apa.

Determinarea turbiditatii in laborator se face prin metode fotometrice.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2516
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved