Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
DemografieEcologie mediuGeologieHidrologieMeteorologie


EXPLOATAREA CONSTRUCTIILOR SI INSTALATIILOR PENTRU INMAGAZINAREA APEI (REZERVOARE)

Hidrologie+ Font mai mare | - Font mai micEXPLOATAREA CONSTRUCTIILOR SI INSTALATIILOR PENTRU INMAGAZINAREA APEI (REZERVOARE)

In exploatarea constructiilor si instalatiilor de inmagazinare se vor efectua, in principal, urmatoarele operatii:Urmarirea nivelului apei la mira sau limnigraf, zilnic, sau din ora in ora, in perioadele de consum maxim, la cele cu functie de compensare.

Urmarirea asigurarii primenirii apei, pentru a se evita alterarea calitatii apei prin stagnare, care se recomanda a nu depasi 7 zile la rezervoarele ingropate si 2 zile la castele.

Asigurarea manevrarii corecte a vanelor, mentinerea rezervei de incendiu, vana respectiva fiind sigilata.

Curatirea, spalarea si dezinfectarea, care se fac cel putin o data pe an, dupa fiecare reparatie sau constatare a impurificarii apei. Se curata cuvele, camera vanelor si conductele de depuneri, se spala si apoi se dezinfecteaza prin umplere cu apa potabila clorata in exces (20g clor/m3apa) prin tratare cu clor gazos, cloramina sau clorura de var, care se mentine timp de 24 h, se goleste, dupa care se spala inainte de a se umple din nou.

Verificarea etanseitatii se poate face concomitent cu operatiunile de curatire-spalare.

Asigurarea masurilor de exploatare in timpul iernii, care constau din izolarea constructiilor si instalatiilor care pot fi supuse inghetului.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1895
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved