Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


ArheologieIstoriePersonalitatiStiinte politice


Iluminatii bavarezi ai lui Adam Weishaupt

Istorie

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Supercivilizatiile si ipoteza extraterestra
IEZUITII IN SOCIETATEA EUROPEANA: Invatatura iezuitilor
REPERE POLITICE DIN ROMANIA POSTCOMUNISTA 1990-2005
Karl Marx
UFO
Dacia in sistemul economic roman
Viata sociala in Dacia romana
Jerome din Praga
ORIGINEA RELIGIEI - RELIGIA LA POPOARELE CELE MAI PRIMITIVE
Regele Mihai al Romaniei - Istoria monarhiei


Iluminatii bavarezi ai lui Adam Weishaupt

Adam Weishaupt a fost educat intr-o manastire de iezuiti, unde a dobandit titlul de profesor al canonicilor. In decursul catorva ani, el a intrat in conflict cu biserica catolica si a devenit elevul personal al filozofului evreu Mendelssohn, care l-a initiat in gnosticism (erezie care are alte vederi despre natura si Dumnezeu).
In anul 1770 a fost contactat de bancherul Rotschild si insarcinat sa fondeze 'Ordinul secret al Iluminatilor bavarezi' in Ingolstadt. Sa nu-i confundam pe Iluminatii bavarezi ai lui Weishaupt cu primii Iluminati din 'Fratia sarpelui' din Mesopotamia. Acestia din urma nu au aparut niciodata cu nume sau ca persoana in public. Weishaupt a folosit aceasta denumire spre a crea confuzie intre cei ce cerceteaza aceste organizatii secrete.

Iluminatii Weishaupt erau organizati in cercuri; interiorul cercurilor era structurat aidoma foilor unei cepe.

Daca un cerc se dovedea capabil sa pastreze intacte secretele, atunci treceau intr-un cerc mai mic, mai adanc in interior, spre secrete mai adanci. Membrilor din gradele inferioare li se spunea ca nu exista grade superioare, iar identitatea marilor 'maestri' era tinuta secret. Iluminatii erau impartiti in 13 grade, cele 13 trepte ale piramidei masonice, care este tiparita si pe bancnota de un dolar. De la iezuiti au preluat sistemul de a spiona si a face rapoarte; de asemenea, membrilor numiti 'patriarhi' le puneau la incercare slabiciunile. Acest gen de politica in sanul 'Ordinului' le dadea posibilitatea de a pune patriarhii in posturi adecvate talentelor lor.

Tactica de a defaima era folosita pentru a-i pune la incercare daca acestia nu parasesc 'ordinul'. Weishaupt a reusit ca pe cei mai iscusiti si mai destepti oameni din sfera finantelor, din industrie, educatie si literatura sa-i atraga in sanul Iluminatilor. El folosea orice mijloc: coruptie, mituire, sex, bani, spre a putea controla aceste persoane care ocupau cele mai inalte posturi. Folosea si santajul spre a se convinge ca detine controlul asupra acestor nefericite personalitati din conducerea societatii.

Prin intermediul 'Adeptilor' (grade mai inalte), Iluminatii incepusera sa faca pe 'sfetnicii' celor ce guvernau. Bineinteles, din culise. 'Expertii' dadeau guvernantilor asemenea sfaturi, incat politica ce o duceau era in perfecta concordanta cu vederile Iluminatilor, fiind facuta atat de discret si ingenios, incat cei sfatuiti credeau ca ideile dupa care conduceau le apartineau.

Scopul oficial al Iluminatilor in activitatea lor era eliminarea conditiilor negative din societate, spre a le reda oamenilor o viata fericita si normala. Aceasta insemna insa combaterea indirecta a monarhiei si a bisericii, ceea ce bineinteles le-a adus dusmani. Secretul era conditia primordiala a Ordinului.

Adevarata ideologie a Iluminatilor lui Weishaupt a iesit la iveala cand s-a publicat 'Noul Testament Diabolic', cunoscut in urma unui incident. O larga publicitate a capatat acest document abia in anul 1785, cand un curier al Iluminatilor calarind din Frankfurt spre Paris, a fost lovit de un trasnet si politia a gasit asupra lui tolba cu documentele compromitatoare. Pe 11 octombrie 1785, principele bavarez a ordonat o perchezitie la domiciliul lui Zwack, asistentul lui Weishaupt. S-au gasit multe documente, precum si planul Iluminatilor bavarezi cu privire la rasturnarea monarhiilor si instaurarea 'noii ordini mondiale'.

Principele bavarez s-a hotarat sa publice aceste documente, spre a preveni casele regale europene. Lui Weishaupt i s-a luat titlul de profesor, dupa care a disparut impreuna cu ducele de Saxonia-Gotha, un membru al Iluminatilor. Ei si-au dus insa mai departe activitatea, in noua loja creata in Franta, 'Loja Marelui Orient'. Aici s-a nascut lozinca: 'Libertate, egalitate, fraternitate'. Monarhii europeni nu au sesizat insa pericolul, ceea ce a dus la izbucnirea revolutiei franceze si la instaurarea regimului de teroare. Contele de St. Germain a avertizat-o pe Maria Antoaneta de complotul ucigas; din nefericire, sfatul sau nu a fost ascultat.* La 16 iulie 1782 a avut loc congresul de la Wilhelmsbad, unde au fuzionat Iluminatii lui Weishaupt si masonii din lojile engleze si franceze. Numarul membrilor s-a ridicat la 3.000.000.

Evreii au fost masiv admisi in toate lojile, lucru care pana la aceasta data se facea discret. Publicul a aflat putine din cele discutate la congres, deoarece congresul s-a tinut foarte secret. Contele de Virieu, un mason participant, a fost intrebat de catre un prieten al sau daca nu poate dezvalui ceva din cele hotarate la congres. Acesta a raspuns: 'Eu nu pot sa ti le impartasesc. Pot numai sa-ti spun ca este mult mai grav decat crezi tu. Conspiratia care s-a pus aici in miscare este atat de perfect organizata, incat nu este scapare pentru monarhie si biserica'.

In 'Noul Testament Diabolic' se spune:

Primul secret privind felul in care se poate manipula societatea este suprematia asupra opiniei publice. Prin aceasta, se poate semana intre oameni atata sciziune, indoiala si pareri contradictorii, incat ei nu se mai pot descurca in zapaceala colectiva si sunt convinsi ca nu pot avea o parere personala.

Trebuie dezvaluite pasiuni in randul maselor si raspandite scrieri murdare si lipsite de spiritualitate. Menirea presei este sa dovedeasca neputinta neiluminatilor in domeniul treburilor publice si in cel religios.

Al doilea secret este de a pune in miscare toate slabiciunile si defectele omenesti, patimile, greselile, pana ce oamenii nu se mai pot intelege intre ei.Trebuie combatuta taria personalitatii; nimic nu este mai periculos pentru noi ca aceasta. Daca aceasta calitate este dublata de putere spirituala creativa, atunci ne poate dauna mai

* Mirabeau a pus in legatura pe ducele d'Orleans si pe Talleyrand cu Weishaupt in anul 1773.

mult decat milioane de oameni la un loc. Prin invidie, ura, discordie si razboi, prin foamete, lipsuri si molime, toate popoarele vor fi atat de slabite, incat nu vor sti cum sa iasa din impas, decat daca se supun vointei noastre, a Iluminatilor. Un stat care este epuizat de prefaceri sau conflicte interne va fi, in orice caz, o prada usoara pentru noi. Vom obisnui popoarele sa ia aparentele drept adevaruri, sa fie multumite cu superficialitati, sa alerge numai dupa placeri, sa se epuizeze cautand mereu ceva nou, pentru ca in sfarsit sa asculte de noi, Iluminatii. Iar noi vom rasplati masele cu venituri adecvate pentru supunerea lor. Prin degradarea morala a societatii, oamenii vor pierde credinta in Dumnezeu. Prelucrate prin scrieri si comunicari directe, discursuri, discutii, masele vor fi educate in spiritul nostru, al Iluminatilor.

Prin sarlatanii si vorbe goale, oamenii trebuie distrasi pentru ca sa nu poata gandi cu mintea lor proprie. Oratorii politici instruiti de Iluminati trebuie sa bata atata moneda pe conceptele de libertate si democratie, incat oamenii sa fie dezgustati de discursuri, de orice nuanta politica ar fi ele. Insa ideologia Iluminatilor trebuie sa le fie inoculata necontenit. Masele sunt oarbe, nesocotite si lipsite de critica, deoarece nu au ce cauta in treburile statului. Ele trebuie stapanite facandu-li-se dreptatea cuvenita, dar extrem de sever si cu brutalitate.

Dominatia mondiala se obtine numai pe cai ocolite, prin subminarea selectiva a libertatilor electoratului prin legi, prin ordine, prin presa, prin educatie si metode de invatamant, prin stricta tinere in secret a tuturor activitatilor noastre. Guvernele trebuie hartuite pana cand, de dragul linistii, vor fi dispuse sa cedeze puterea. Vom atata in Europa contradictii individuale si nationale, rasiale si religioase, astfel incat statele sa nu mai gaseasca punti de intelegere intre ele. Nici un stat crestin nu va capata sprijin adevarat din partea noastra, a Iluminatilor. Fiecare resort in stat sa aiba o functie importanta si bine definita, astfel ca prin provocarea de perturbari intr-un resort, sa poata fi stagnat intregul sistem statal.

Presedintii de stat vor fi alesi de noi, din randul celor ce ne dau ascultare. Fiecare dintre ei trebuie sa aiba cate un punct negru, vulnerabil in trecut, pentru ca sa putem exercita presiuni asupra lor, spre a putea da legilor sensul dorit de noi si pentru a putea modifica inclusiv constitutiile. Dandu-i presedintelui drepturi depline, ca si dreptul de a declara razboi, vom capata influenta asupra armatei.

Pe aceia din guvern care nu au fost recrutati dintre noi, ii vom invita politicos sa primeasca alte insarcinari, misiuni onorifice, spre a-i indeparta de la treburile statului. Vom corupe inaltii functionari ca sa sporeasca datoriile externe ale statului, spre a deveni sclavii datornici ai bancilor noastre. Vom provoca crize economice prin speculatii de bursa, pentru a distruge puterea monedei. Moneda trebuie sa fie atotstapanitoare in industrie si comert. Societatea spre care tindem sa fie alcatuita, in afara de noi, dintr-o mana de milionari ce depind de noi, din politie si soldati, iar in rest din cetateni lipsiti de avere. Prin introducerea dreptului de vot general si individual, vom instaura suprematia absoluta a maselor. Prin propagarea dreptului de a dispune de sine insusi a fiecarui individ, vom diminua importanta familiei si valoarea ei educativa. Printr-o educatie bazata pe principii false, ideologii mincinoase, vom face ca tineretul sa fie indus in eroare, usor de condus si depravat.

Intemeierea cat mai multor organizatii cu nume diferite, ademenirea cat mai multora in loji publice, au ca scop sa le arunce la cat mai multi nisip in ochi.

Prin toate toate metodele expuse, natiunile vor fi silite sa cedeze Iluminatilor dominatia lumii.

Noul guvern mondial (de ex. ONU), va trebui sa apara ca patronul si binefacatorul popoarelor. Daca un popor se opune, trebuie mobilizati vecinii si instigati la o actiune armata.

Dupa cum vedeti, in acest Testament satanic gasim aproape aceleasi teze ca in Protocoalele Inteleptilor Sionului. Mereu se gasesc oameni care se indoiesc de existenta si de autenticitatea Protocoalelor Sionului. Ar fi bine ca acesti oameni sa studieze planul din Testamentul satanic gasit de politia bavareza, testament care se afla in arhivele statului Bavaria.Protocoalele Sionului se afla la Londra, la British Museum. Deputatul evreu Malone din Camera Deputatilor englezi a cerut in 1906 ca Parlamentul sa ordone distrugerea acestei carti.

Guvernul englez nu a putut satisface aceasta cerere, motivand in scris: 'ne temem ca legea nu ne da nici o posibilitate de a suprima aceasta publicatie'.

Pentru a va intari convingerea ca limbajul Iluminatilor, al sionistilor este acelasi in Protocoalele Sionului si in Testamentul satanic, avem nenumarate exemple. Unul dintre ele il reprezinta cartea sionistului Jules du Mesnil-Marigny 'Istoria economiei politice a popoarelor vechi', aparuta in 1878, la Paris, volumul 2, pagina 275.

Scriitorul evreu Mesnil-Marigny prezicea in 1878 atotputernicia statului Israel. El scria: „In aceasta perioada de inceput, aurul are putere nemarginita. Nu este aurul acela care decide intre pace si razboi? In consecinta, stapanul aurului va fi stapanul lumii. Cine altii vor fi stapanii lumii, daca nu evreii? Ei sunt aceia care au azi monopolul bancilor, monopolul cailor ferate, monopolul comertului. Puternici in calitate de stapani ai aurului, ei transmit copiilor lor misiunea de a se ridica tot mai sus. Ei vor asigura copiilor lor primele locuri in arta, literatura, stiinta si posturi publice. La Sorbonne sau Collége de France nu sunt ei cei mai buni profesori? Cine sunt cei mai marcanti autori de teatru? Evreii. Cine sunt cei mai cunoscuti filozofi si literati? Evreii. Coruptia in presa nu este o enigma pentru nineni.

Cine sunt aceia care pun in miscare aceasta teribila masinarie, a carei putere poate sa distruga sau sa inalte? Evreii.

Apropiata ascendenta a Ierusalimului pe culmile gloriei este aproape sigura. Noi lucram de secole in aceasta directie, nimeni nu ni se poate impotrivi. Noi vom vedea curand, chiar daca pare fenomenal, ca statul Israel, dupa ce va ajunge in posesia tuturor averilor lumii, va domina, se va extinde si va creste, alungand popoarele ca pe o cireada (2 Moses, 23, 30). Daca profetia se va implini, ca fiii lui Iacob, prin superioritatea lor sa isi asigure pe acest pamant tot ce este mai bun, mai bogat, mai datator de viata lunga, si daca ei vor supravietui tuturor raselor, atunci nimeni nu va contesta ca evreii au reusit sa infaptuiasca acea epoca minunata atat de dorita de prietenii omenirii, atat de dorita de toti aceia ce au o inima larga. Numai orbul nu vede viitorul minunat ce sta in fata poporului evreu'.

Batalia de la Waterloo

Aceasta a fost cea mai mare lovitura data de familia Rotschild, care, la timpul acela, avea cea mai perfectionata retea de spionaj si cel mai bine organizat sistem de curieri din intreaga Europa. In 20 iunie 1815, unul din curierii lui Nathan Rotschild, care venea direct de pe campul de lupta, ii adusese stirea ca francezii sunt invinsi. Nathan, cu o repeziciune nemaipomenita, a aruncat pe piata bursei londoneze actiunile sale 'English Consul' simuland ca englezii ar fi cei invinsi. Zvonul s-a raspandit ca un fulger si actionarii, de teama sa nu piarda totul, au pus in vanzare si ei actiunile lor 'English Consul'.

In aceasta panica, cursul unei actiuni scazuse la 5 centi. In secret, Rotschild le cumparase pe toate la acest pret derizoriu. Putin timp dupa aceea, a sosit stirea oficiala despre operatiunile militare de pe campul de lupta. In cateva ore, cursul actiunilor 'English Consul' a crescut peste valoarea lui initiala, iar mai tarziu, chiar mai mult. Peste noapte, averea lui Nathan Rotschild, care si asa era imensa, a crescut de douazeci de ori.

Dupa infrangere, francezii au fost confruntati cu mari greutati financiare si s-au imprumutat cu o suma foarte mare la bancile Ouvrard din Paris si Baring Brothers din Londra. Nu insa si de la Banca Rotschild. In 15 noiembrie 1818, s-au intamplat urmatoarele: dupa ce hartiile de imprumut ale statului francez fusesera cotate timp de un an intreg la un curs ridicat, deodata cursul lor incepuse sa scada.

La curtea lui Ludovic al XVIII-lea domnea o atmosfera de tensiune. Fratii Kolman si Jacob Rotschild, cu imensele lor rezerve banesti, au cumparat in octombrie un numar imens de obligatiuni ale statului francez, emise de banca Ouvrard si Baring Brothers. Astfel, cursul lor a crescut in octombrie. La 5 noiembrie insa, au inceput sa vanda aceste titluri la toate bursele din capitalele europene, creand o mare panica. Guvernul francez si-a dat seama ca Nathan Rotschild are o mare influenta asupra pietei financiare franceze. De aceea, a intrat din nou in legatura cu banca Rotschild, aceasta devenind din nou favorita. Curtea regala a inceput sa-i acorde din nou lui Rotschild cea mai mare atentie, si nu numai in probleme banesti.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 745
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2022 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site