Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


ArheologieIstoriePersonalitatiStiinte politice


John Browne

Istorie

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Izoarele istorice privitoare la razboaiele dacice
Sistemul defensiv si de comunicatii al Daciei
Viata cultural-artistica - Dacia
Apostolii
Rotschild si plutonul de executie
ORGANIZAREA DE STAT SI DREPTUL IN TARA ROMANEASCA SI MOLDOVA DE LA 1821 LA 1859
STRUCTURA SI ACTIVITATEA SERVICIILOR DE INFORMATII ROMANESTI (1914 – 1916)
Marsul asupra Romei
John Wycliffe
John Browne


John Browne      

John Browne a intrat in conflict cu Biserica din pricina faptului ca a stat prea aproape de un preot, pe un vas de agrement, in 1517. „Stii cine sunt?” a intrebat preotul. „Te-ai asezat pe haina mea!”  „Nu domnule, nu stiu cine sunteti!” a raspuns Browne.  „Sunt un preot.”  „Oh. Sunteti un preot paroh, un vicar sau confesorul vreunei doamne?” „Nu, sunt duhovnic, si fac liturghii pentru suflete” a raspuns omul. „Chiar? Este un lucru minunat!” a exclamat Browne, „Dar unde gasiti acest suflet cand faceti liturghia?” „Nu stiu.” „Dar cum puteti mantui acest suflet daca nu stiti unde sa-l gasiti si unde sa-l lasati?” „Pleaca de aici!” a strigat preotul. „Esti un eretic si am sa ma rafuiesc cu tine!”      
Imediat ce a parasit vasul, preotul s-a dus direct la arhiepiscopul Warham. Trei zile mai tarziu, John Browne a fost ridicat din casa sa si a fost intemnitat in Canterbury, unde a si ramas pana vinerea de dinainte de duminica Rusaliilor, fara ca familia sa sa stie unde este.      

In seara de dinainte de executia sa ca eretic, Browne a fost pus in butuci la Ashford, in Kent, locul unde traia si a fost gasit de sotia sa, care a stat toata noaptea alaturi de el ascultandu-i povestirea. Browne i-a aratat sotiei sale picioarele care i-au fost arse cu carbuni incinsi, pana la os, de catre episcopii Warham si Fisher „pentru a ma face sa ma dezic de Domnul meu, ceea ce nu voi face niciodata. Te rog, Elisabeth,” a continuat Browne, „sa faci asa cum ai facut si pana acum si sa-i cresti pe copiii nostri in frica de Domnul.”      In ziua urmatoare, Browne a fost ars pe rug, in timp ce rostea cuvintele „In mainile Tale imi incredintez duhul. Tu m-ai rascumparat, o, Domn al Adevarului.”      


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 679
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2022 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site