Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


ArheologieIstoriePersonalitatiStiinte politice


PE URMELE CONTELUI DRACULA…

Istorie

+ Font mai mare | - Font mai micPE URMELE CONTELUI DRACULA…

POTENTIALUL TURISTIC
CAPITOLUL I

In linii mari, Bram Stoker a plasat destul de corect povestea lui Dracula (Vlad Tepes) in romantica Transilvanie,desi castelul lui imaginar a fost gresit localizat, la o departare de 140 de mile de lacasul autentic. Dracula s-a nascut in Transilvania, in vechiul oras german fortificat in Sighisoara. Unul dintre cele mai incantatoare burguri saxone si , cu siguranta, cel mai medieval, Sighisoara se afla cam la 65 de mile sud de Bistrita.

Anul nasterii lui Dracula, masura in care s-a putut stabili, pare sa fi fost 1430-posibil 1431. Casa in care s-a nascut poate fi astazi identificata printr-o mica placa dedicata tatalui sau, Vlad Dracul. Aceasta marcheaza intrarea unei case tipice de targovet german, lipita de un sir de altele similare, datand din secolele al XV-lea si al XVI-lea. Deosebindu-se unele de altele doar prin culorile lor luminoase, cladirile se aliniaza de-a lungul unei ulite pietruite, ce urca la vechea fortareata care domina orasul.

Dracula si-a petrecut tineretea in aceasta atmosfera pe atunci predominant teutona,facand dese calatorii in tinuturile germane.

Cel care a fost un mare voievod cu grija de neam si de tara, dar pe care vremurile l-au manjit de sange si il amintesc cu groaza si spaima. Regiunea dintre Campulung si Bran este inima zonei istorice a Romaniei, dar Castelul Bran, ridicat, se pare, pe la 1300 de cavalerul teuton Dietrich, evoca mai mult decat orice castel din Romania mostenirea veacului lui Dracula, cu atmosfera sumbra a coridoarelor intunecate si a numeroaselor curti interioare, cu meterezele pe mai multe niveluri.

Cupa sau cupele tradarii s-au baut odata cu vinul rosu, sangeriu, amplificand povestile de groaza notate de cronicarii vremii, calugari ca fratele Iacob de la manastirea Gorion, un lacas catolic, din asezarile cu sasi din Transilvania sau Tara Romaneasca.

Fara indoiala putem afirma ca Vlad Tepes - Dracula a fost oaspetele lui Iancu de Hunedoara la Bran sau a trecut atunci cand a fost arestat la Oratia, singurul loc din zona braneana unde s-a petrecut un eveniment insemnat din istoria lui Vlad Tepes, cunoscut sub denumirea Piatra Craiului (Königstein), iar popular zis de la Orati, adica prapastii din cetatea Oratia, aflata la nord de Rucar, deasupra Podului Dambovitei, la capatul muntean al drumului medieval; spre Cetatea Bran. Aici, unde astazi se afla o ruinaa neprotejataa, a fost arestat, in noiembrie 1462, Vlad Tepes. Regele Ungariei, Matei Corvin, punea capat astfel domniei lui Vlad Tepes, pefacandu-se a da crezare falsei acuzatii de tradare a domnului roman, ticluita de adversarii sai sasi, caarora Vlad Tepes le aplicase, de fapt, hotararile propriului Cod german. Matei Corvin putea, astfel, sa motiveze insusirea unei mari sume de bani trimise de Papa de la Roma pentru a finanta lupta impotriva turcilor.

Indepaartat de la tronul Tarii Romanesti, Vlad Tepes a stat inchis in fortareata regala de la Buda si in Turnul lui Solomon vreme de 12 ani, din 1462 pana in 1474.

Domnitorul roman Vlad Tepes Dracula este cunoscut ca un personaj de legenda dintr-o tara de dicolo de munti si de paduri - Transilvania.

Uneltirilor sasilor, nemultumiti de asprele legi date de domnitorul roman, li s-au adaugat, in timp, povestirile despre faptele reale, sangeroase, ale contesei Elisabeta Bathory. Personajul Dracula s-a nascut dupa trecerea in eternitate a voievodului roman, dintr-o nalucire, dintr-o imagine care a fost mediatizata inca din 1488, incepand cu acele povestiri germane de groaza, ilustrate cu xilogravuri.

De atunci, peste timp, vampirul cel groaznic astfel imaginat a tesut o panza ca de paianjen in care se zbate Vlad, printul cel nefericit, prinsa de fapt intreaga sa viata in plasa tradarii, traadare care s-a continuat si dupaa moartea sa, nascandu-l ca 'moroi' sau 'strigoi' pe 'vampirul din Carpati' sau pe intunecatul 'conte Dracula', o tradare in care se va zbate la nesfarsit, poate chiar peste dainuirea lumii…

Motivul Dragonului era comun mai multor familii, cel al familiei Bathory avea trei colti, iar Elisabeta, contesa sangeroasa, nascuta la 1560 intr-o regiune a Ungariei, invecinata cu Carpatii Centrali, a transformat castelul Cetnie, din nord-vestul Ungariei, intr-o macelarie, omorand fete tinere pentru a le folosi sangele la intinerire sau alte ritualuri magice. S-a facut tot posibilul ca aceste crime sa i se atribuie tot lui Dracula. De aici, si de la alte elemente de folclor, Dracula, infigatorul in tepe, a devenit un faimos print vampir din Transilvania secolului al XV-lea, Pasul Bargaului, Depresiunea Dorna, asa cum aminteste Bram Stocker in romanul sau.

Capitala lui Dracula, Targoviste, este situata ceva mai jos in campie, dar asigura si azi o cale de acces usor catre munti.

Dracula, dupa dobandirea puterii, cerceteaza circumstantele in care au fost asasinati Vlad Dracul, tatal sau, si Mircea, fratele sau, pedepsind prin tragere in teapa pe boierii duplicitari. Evenimentul a avut loc in ziua de Pasti a anului 1459. In aceeasi zi i-a adunat pe boieri, targoveti, mestesugari, inconjurandu-i pe seara cu garzile de tarani liberi si ducandu-i la Cetatea de pe Arges, adica viitoarea cetate, situata pe culmea opusa fortaretei Poienari. Acolo i-a obligat sa ridice o constructie, castelul lui Dracula, la care se ajunge pe o carare ce porneste de la Arefu si urca in varful muntelui. Aici vietuiesc vulturii carpatini, liliecii cei aducatori de nenoroc, in folclorul romanesc, aici au loc intamplari ciudate cu aceste vietuitoare… Legendele si credintele taranilor spun ca domnul Vlad Tepes va salva Romania de diversii ei dusmani, asa cum a salvat-o de turci sau de alte rele.

In Europa au batut clopotele de la Rodos la Genova pentru slava lui Dracula, cel care preluase conducerea de la marele ostean Iancu de Hunedoara. Aceasta ofensiva a adus speranta libertatii popoarelor inrobite din Balcani.

Poporul roman, nascut in credinta ortodoxa, era circumspect la idei sau dogme straine. Astfel, cand Vlad Tepes a fost nevoit sa treaca la religia catolica, s-a spus despre el ca 's-a dat cu dracul', expresie incriminatoare dar si partial intelegatoare, avand in vedere apartenenta domnitorului la ordinul Dragonului. Cuvantul german desemnand 'dragon', 'soparla' sau 'balaur' - 'Drahe' se pronunta aproape ca romanescul 'Drac'.

Legendele populare au restabilit in cele din urma adevarul istoric. Vlad Tepes a ajuns astfel pana la noi ca un personaj viu, drept si aureolat de glorie.

Lupta cruciatilor impotriva turcilor, condusa de Iancu de Hunedoara, s-a destramat dupa moartea acestuia, in 1456. Dar in iarna lui 1461 Dracul a lansat o provocare chiar falnicului cuceritor al Constantinopolului, sultanul Mahomed al II-lea.

Campaniile dunarene, care au tinut pana la sfarsitul verii lui 1462, au starnit o mare valva, ce a adus admiratia intregii Europe pentru tactica si strategia lui Vlad Tepes, ca si pentru faptele sale de vitejie. Ecouri ale acestor batalii au fost consemnate de documentele oficiale ale vremi, dar atat cronicarii rusi, cat si cei germani au pastrat tacere asupra lor, din motive lesne de inteles.

Ultimul episod al razboiului lui Vlad Tepes cu turcii se consuma la castelul lui de pe Arges, care a fost asediat de trupele otomane de pe malul opus, Poienari, dar tunurile cu tevi din lemn de cires au fost prea slabe…

Vlad Tepes a fost inmormantat sub altarul manastiri Snagov, oferindu-se diferite explicatii pentru faptul ca mormantul se afla aici: se spune ca ramasitele trupului lui Dracula au fost asezate in apropierea altarului din hotararea calugarilor, pentru ca sufletul lui chinuit sa se bucure neincetat de rugaciuni. Aceasta fortificatie de campie, manastirea Snagov, construita pe o insula, un obstacol natural in calea inamicilor, a avut o istorie ciudata. Slujita fiind de calugari greci, taranii romani au ars podul de lemn, el nemaifiind niciodata refacut. Transformata in inchisoare si apoi jefuita, inclusiv mormintele, manastirea ascunde multe taine, ca si lacul care o inconjoara. Aici s-au gasit obiecte de cult, tiparnita lui Antim Ivireanul si alte nenumarate comori care sunt inca mute.

OBIECTIVE IN SIGHISOARA

TURNUL TABACARILOR - este unul dintre cele mai vechi turnuri,o prisma patrata de dimensiuni mici avand acoperisul intr-o singura apa cu inclinarea spre interiorul cetatii. Acestui turn ii fusese alipit in anul 1631 noul TURN al BARBIERILOR distrus mai tarziu,ale carui urme se mai pot vedea pe tencuiala zidurilor invecinate.

TURNUL COSITORARILOR - una dintre cele mai ciudate constructii,puternica din punct de vedere al infatisarii fiind mereu adaptata la tehnica de lupta a trecerii timpului. Pe o baza dreptunghiulara se ridica un trunchi pentagonal, deasupra caruia se largeste, sustinut pe console robuste, intre care se deschid guri de aruncare-un etaj octagonal prevazut cu metereze pentru pusti, intreaga constructie fiind incununata de un acoperis hexagonal cu laturi inegale. Toate aceste schimbari de volume,la care se adauga tencuielile ciuruite de gloante contribuie la expresia de trecere a timpului si de stranie putere in fata acestuia, pe care batranul turn o poarta cu mandrie. Datele istorice in legatura cu aceasta constructie sunt destul de sarace, se stie doar ca in anul 1583 i s-au facut insemnate reperatii. Prin pozitia sa exceptionala, cu larga vedere asupra imprejurimilor, acest bastion,intre timp umplut cu pamant este astazi un admirabil loc de popas pentru calatorul pornit sa descifreze istoria trecutului Sighisoarei.

TURNUL CU CEAS  - Turnul numit ''TURNUL PORTII'', este cunoscut de la inceputul secolului al XVIII lea sub denumirea de TURNUL CU CEAS. .La 1604 turnul a fost dotat cu orologiu al carui mecanism era din lemn,iar in 1648 ceasornicarii sighisoreni,in frunte cu Jhonn Krischel,au inlocuit vechiul mecanism de lemn cu unul din metal.. De atunci limbile ceasului indica si minutele. Sistemul de semnalizare sonora,care anunta si astazi scurgerea orelor,a fost si el perfectionat, batand si sferturile de ora.

BAZA TEHNICO MATERIALA

(CAZARE)

BRAN

VILA ALISA ***

LOCALIZARE SI IMPREJURIMI

 Este pozitionata pe un platou mai retras, turistii avand posibilitatea de a admira atat Muntii Bucegi, cat si vestitul Castel Bran, la doar 500 m de vila.

CAPACITATE DE CAZARE

Total locuri: 36. Se ofera cazare in 2 apartamente si 14 camere duble dispuse pe 3 nivele. 

CONDITII DE CAZARE

Vila este moderna si noua, fiind data in functiune de mai putin de 6 luni.Vila este dotata cu centrala termica, fiecare camera are baie cu cada, telefon, TV color si televiziune prin cablu. Grinzile sunt lasate la vedere iar incaperile sunt mobilate rustic, cu piese de rattan.La parterul vilei se afla un restaurant si un bar. Etaj 1: 7 camere duble. Etaj 2: 4 duble si 2 apartamente. Mansarda – 3 camere duble.  Terasa rustica este realizata din lemn masiv. Turistii vor putea savura mancaruri traditionale, preparate pe grill, chiar sub ochii lor. 

FACILITATI SI SERVICII

Vila dispune de parcare, sauna, acces Internet, servicii de telefax,curte interioara cu gratar, bar, spatiu de joaca pentru copii, ferma proprie, birou de informatii. Pasionatii de drumetii pot merge catre Piatra Craiului si Bucegi, dar si la formele carstice de la Magura, Sirnea, Pestera si Fundata

TARIFE

100 lei/cam/zi – camera dubla;

140 lei/cam/zi – camera dubla mare,

320 lei/zi/apt – apartament

PENSIUNEA      BRAN-SOHODOL***

LOCALIZARE

Pensiunea Bradul Inalt  este asezata la intretaierea drumurilor dintre Bran si Sohodol, pe partea stanga, chiar inainte de a trece podul peste paraul Poarta (inainte de Hanul Bran ) , la o distanta de 3 km  de Drumul National Brasov - Pitesti

CAPACITATE DE CAZARE

10 locuri in 5 camere duble

Sunt in curs de finalizare inca 8 camere duble

CONDITII DE CAZARE

Pensiunea 'Sohodol' este construita din cele mai moderne si durabile materiale de constructie si dotata cu toate elementele necesare unui confort ridicat la cele mai inalte standarde ale turismului actual: incalzire centrala, instalatii sanitare noi si performante, spatiu, luminozitate, si peste tot o curatenie exemplara. Camerele sunt dotate  cu baie proprie, DigiTV, telefon, balcon , paturi duble, beneficiaza de televizoare cu intreaga gama de programe receptionate prin DigiTV. Spatiozitatea living-room-ului  ofera posibilitatea organizarii de petreceri sau alte evenimente asemanatoare

SERVICII SI FACILITATI

sala de mese, bar, terasa, curte (2500 mp) , gratar, sala de fitness , sala de conferinte , pensiune completa

TARIFE

95 lei/camera/zi

pensiune completa : 50lei/pers/zi

PENSIUNEA BRADUL ***

bradul2.JPG (41305 bytes)LOCALIZARE

In apropiere de zona centrala a Branului pe o strada linistita.

CAPACITATE DE CAZARE

Total locuri: 28, in  8 camere duble si 4 apartamente(de cate 3 locuri)

CONDITII DE CAZARE

bradul10.JPG (34979 bytes)Parter: restaurant si 2 duble. 

Etaj 1: 8 camere duble, 

Mansarda: 4 apartamente.

Camerele au grup sanitar propriu, TV. 

bradul4.JPG (62767 bytes)SERVICII SI FACILITATI

Vila dispune de parcare, curte interioara cu gratar, restaurant cu specific ciobanesc si traditional.

TARIFE

80 lei/cam/zi; 

110 lei/apt/zi

VILELE SELECT HOLIDAY **

LOCALIZARE

La intrarea in Bran pe partea stanga a drumului principal.

CAPACITATE DE CAZARE

72 de locuri de cazare, in camere duble si apartamente

Complexul dispune de  intreg confortul si utilitatile unui complex de 3*, chiar daca este clasificat la 2*. De constructie recenta (2002) cu dotari moderne de confort , incalzire centrala are urmatoarea structura de cazare:
      - 20 camere duble standard cu pat matrimonial sau 2 paturi, tv cablu, frigider, minibar, telefon, baie cu dus, balcon (la etaj);
      - 4 vile cu 1 etaj cu living, bucatarie complet echipata si baie cu cada , la parter; la etaj: 2 dormitoare si 1 baie cu dus; 
      - 2 vile cu 2 etaje cu living, bucatarie complet echipata si baie cu cada , la parter; la etajele 1 si al-2-lea al vilei se afla cate 2 dormitoare si 1 baie cu dus;

SERVICII SI FACILITATI

Bar cu billiard, Restaurant, 2 Terase, Loc de joaca pentru copii, Parcare proprie, seif la receptie, sala aflata la nivelul 2 al restaurantului, cu o capacitate de 44 locuri, poate fi folosita pentru conferinte, seminarii;  Mentiune speciala :   Restaurantul are un meniu de calitate superioara (pui, peste, vita etc) cu precizarea ca nu  se gatesc preparate din carne de porc  nici in restaurant si nici in incinta complexului

TARIFE

107,5 lei/cam dbl/zi; 

350 lei- vila cu 1 etaj/zi

550lei- vila 2 etaje/zi

SIGHISOARA

HOTEL REX***

LOCALIZARE

Este pozitionat la 100m de casa Contelui Dracula devenita azi restaurant

CAPACITATE DE CAZARE

Total locuri: 300; 15 apartamente, 40 camere single, 100 camere duble.

CONDITII DE CAZARE

Hotelul este dotat cu centrala telefonica, fiecare camera are baie cu cada, TV color si televiziune prin cablu.

Hotelul este construit in 6 etaje, si dispune de restaurant.

SERVICII SI FACILITATI

Hotelul dispune de parcare, acces internet, servii telefonice si telefax, roomservice, spalatorie, bar, sala de fitnes.

TARIFE

250 lei/zi- apartament

100lei/zi – camere single

140 lei/zi – camera dubla

80 lei/zi/pers- pensiunde completa

45lei/zi - demipensiune

RESTAURANT- PENSIUNE- JOKER**

LOCALIZARE

Strada Tache Ionescu, nr. 17-19;

CAPACITATE DE CAZARE

Total locuri:50 – in camere duble si apartamente.

SERVICII SI FACILITATI

Bar cu biliard, restaurant, loc de joaca pentru copii, parcare, teren de fotbal, tenis de masa, tenis de camp.

TARIFE

Apartament – 310lei/zi/ ap

Camere duble – 110lei/zi/cam

HUNEDOARA

PENSIUNEA VACANTA**

LOCALIZARE

Este situata la iesire din Hunedoara spre Chelari in apropiere de Poiana Rusca.

CAPACITATE DE CAZARE

Total locuri: 180, intr-o vila cu capacitatea de 120 locuri si 30 de casute de vara de 2 locuri.

Vila dispune de 8 camere duble si 34 triple. Camerele au grup sanitar propriu, TV.

Cladirea vilei are 5 etaje, la parter fiind receptia, bucataria, sala de mese (40 loc) si terasa.

SERVICII SI FACILITATI

Vila dispune de parcare, curte interioara, loc de joaca pentru copii, gratar

TARIFE

75 lei/casuta/zi

120lei/ cam dbl/zi

140 lei/cam trpl/zi

HOTEL GAMBRINUS**

LOCALIZARE

DN 66, zona linistita, in padure, cu posibilitati de drumetie.

CAPACITATE DE CAZARE

Capacitate: 35 DBL (din care 30 cu 2 paturi si 5 cu pat matrimonial) si 6 apartamente (apartamentul cu 2 locuri format din living si camera cu pat matrimonial).

PARTER: Receptia, 2 apartamente, 11 camere duble. 

ETAJ 1: 8 camere duble si 4 apartamente cu balcon. 

ETAJ 2: 16 camere duble.  

SERVICII SI FACILITATI

Camerele au TV, grup sanitar, telefon, frigider. Parcare pazita (2 lei/noapte)

TARIFE

 821.000 lei/camera dubla/zi, si 1.283.000 lei/apt/zi. 

Mic dejun optional 80.000 lei/pers/zi.

CAPITOLUL 2 STUDIEREA PIETEI

STUDIEREA POTENTIALILOR CUMPARATORI

Pentru testarea potentililor clienti am intocmit un chestionar referitor la obiectivul programului nostru.

1. Va atrag lucrurile misterioase, legendare?

DA

unele dintre ele

nu sunt interesat

NU

Stiti adevarul despre Contele Dracula?

DA

NU

nu in totalitate

nu ma intereseaza

Ati fi interesat sa cunoasteti mai multe amanunte?

DA

NU

stiu destule amanunte

4. Credeti ca Legenda Contelui Dracula este un obiectiv atractiv din punct de vedere turistic?

DA

NU

Nu foarte mult

Ati alege un program turistic care ar include toata vita lui Dracula?

DA

NU

Daca DA, cat ati fi dispus sa cheltuiti?

Sub 200 lei RON

Intre 200 lei si 400 lei RON

Oricat

In urma testariia 1000 persoane rezultatul este unul pozitiv, aflam ca peste 70% din cei supusi chestionarului sunt interesati de legenda Contelui Dracula.

STUDIEREA OFERTEI CONCURENTEI

Agentia SC Dino Tour SRL ofera un program turistic de 3 zile avand ca obiectiv Castelul Bran si imprejurimile acestuia la pretul de 300 lei RON incluzand cazarea pe 2 nopti la pensiunea “Elisa***” si pensiune completa in perioada 23-26.06.2006, transport cu autocarul.

Agentia SC Megatour SRL ofera urmatorul program: Bucresti – Sighisoara ; obectiv: Festivalul de arte medievale ; perioada: 15-20.07.2006 ; cazare: Hotel Sighisoara*** ; transport cu autocarul; pret: 345 lei RON.

Agentia Vavanta ofera un program turistic cu obiectiv: vizitarea Cetati de scaun de la targoviste si Castelul lui iancu de hunedoara; perioada: 23-25.02.2006; cazare la Hunedoara, hotel Gambrinus,se ofera o reducere de 50% pentru copii sub 12 ani; pret: 400 lei RON.

Dupa analizarea ofertei concurentilor pe piata turismului intern, vom face un program de mare amploare care sa cuprinda cat mai multe obiective de mare atractivitate.

ANALIZAREA OFERTEI UNITATILOR DE CAZARE-ALIMENTATIE

Vom trimite o cerere de oferta catre urmatoarele unitati:

BRAN

* Vila ALISA***

* Pensiunea Bran-SOHODOL***

* Pensiunea BRADUL***

* Vilele SELECT HOLIDAY**

SIGHISOARA

* Hotel REX***

* Restaurant Pensiune-JOKER**

HUNEDOARA

* Pensiunea VACANTA**

* Hotel GAMBRINUS**

Ministerul turismului     

S.C. Queen Tour S.R.L.      Nr.123.

Str. Prelungirea Bucuresti      Data 20.03.2006

Nr.103, Calarasi,jud Calarasi     

Tel/fax 0242/316649

Numar de inreg j51/10/04.12.2004Cätre Vila Alisa*** ,Bran

Va rugam a ne trimite oferta dumneavoastra in vederea studieri acesteia pentru elaborarea unui program turistic in perioada 03.06-08.06.2006

Va multumim anticipat.

Manager      Agent de turism

*Pentru celelalte cereri vezi anexa 1

Dupa analizarea ofertelor(vezi baza tehnico materiala) am ales urmatoarele unitati spre care vom inainta comenzi pentru 20 persoane:

LANSAREA COMENZIOLR

Ministerul turismului

S.C. Queen Tour S.R.L.      Nr.58

Str. Prelungirea Bucuresti      Data 10.04.2006

Nr.103, Calarasi,jud Calarasi

Tel/fax 0242/316649

Numar de inreg j51/10/04.12.2004

Cätre Vilele Select Holiday(Bran)

Va rugam sa asigurati pentru un grup de 20 de persoane in perioada 03.06-05.06.2006 urmatoarele:

Nr.

crt.

Specificarea

serviciilor

Nr. persoane

Valoarea

unitara

Valoarea

totala

Cazare(cam dbl)

(2nopti)107,5 lei/pers     

2.150lei

Mic Dejun

(2MD)20 lei/pers

400 lei

Dejun

(1D)15 lei/pers

300 lei

Cina

(2C)24 lei/pers

480 lei

Total persoana:      166,5 lei

Total servicii      3.330 lei

Plata se face din contul Agentiei Queen Tour, 03251672398, la Banca Comerciala Romana prin virament bancar.

Sef compartiment      Agent de turism

Ministerul turismului     

S.C. Queen Tour S.R.L.      Nr.59

Str. Prelungirea Bucuresti      Data 10.04.2006

Nr.103, Calarasi,jud Calarasi     

Tel/fax 0242/316649

Numar de inreg j51/10/04.12.2004

Cätre Pensiunea Joker (Sighisoara)

Va rugam sa asigurati pentru un grup de 20 de persoane in perioada 05.06-07.06.2006, urmatoarele:

Nr.

crt.

Specificarea

serviciilor

Nr. persoane

Valoarea

unitara

Valoarea

totala

Cazare(cam dbl)

(2nopti) 110 lei/pers

2.200 lei

Mic Dejun

(2MD) 14 lei/pers

280 lei

Dejun

(2D) 22 lei/pers

440lei

Cina

(2C) 20 lei/pers

400 lei

Total persoana:      166 lei/pers

Total servicii:      3.320 lei

Plata se face din contul Agentiei Queen Tour, 03251672398, la Banca Comerciala Romana prin virament bancar.

Sef compartiment      Agent de turism

Ministerul turismului     

S.C. Queen Tour S.R.L.      Nr.60

Str. Prelungirea Bucuresti      Data 10.04.2006

Nr.103, Calarasi,jud Calarasi     

Tel/fax 0242/316649

Numar de inreg j51/10/04.12.2004

Cätre Pensiunea Vacanta(Hunedoara)

Va rugam sa asigurati pentru un grup de 20 de persoane in perioada 07.06-08.06.2006 urmatoarele:

Nr.

crt.

Specificarea

serviciilor

Nr. persoane

Valoarea

unitara

Valoarea

totala

Cazare(casute,2 pers)

(1noapte) 37,5 lei/pers

750 lei

Mic Dejun

(1MD) 8 lei/pers

160 lei

Dejun

(1D) 13 lei/pers

260 lei

Cina

(1C) 11 lei/pers

220 lei

Total persoana:      69,5 lei

Total servicii:      1390 lei

Plata se face din contul Agentiei Queen Tour, 03251672398, la Banca Comerciala Romana prin virament bancar.

Sef compartiment      Agent de turism

RASPUNSURI LA COMENZI

*   Vilele Select Holiday

Ministerul turismului     

S.C. Select Holiday S.R.L.      Nr 138

Str. Lalelelor,nr. 24, Bran      Data 23.04.2006

Jud. Brasov,tel 0268/528679

Nr de inreg. J31/ 151/09.02.1999

Catre Agentia Queen Tour

In urma comenzi dumneavoastra nr. 58 din data prin care solicitati: cazare 10 camere duble, 2MD,2D,2C pentru 20 de persoane; confirmam rezervarea in perioada 03.06-05.06.2006 pentru 20 persoane incluzand serviciile comandate. Pentru mentinerea rezervarii va rugam sa virati in contul nostru 0012876434 la BCR suma de 333 lei reprezentand 10% din contravaloarea serviciilor(3.330 lei).

Manager      Agent rezervari Stoian George Nastase Ioana

*   Pensiunea Joker

Ministerul turismului     

S.C. Joker S.R.L.      Nr. 238

Strada Tache Ionescu, nr. 17-19      Data 29.04.2006

Sighisoara,jud Mures

Nr de inreg. J05/ 348/03.08.1998

Tel/fax 0265/489623

Catre Agentia Queen Tour

In urma comenzi dumneavoastra nr. 59 din data prin care solicitati: cazare 10 camere duble, 2MD,2D,2C pentru 20 de persoane; confirmam rezervarea in perioada 05.06-07.06.2006pentru 20 persoane incluzand serviciile comandate. Pentru mentinerea rezervarii va rugam sa virati in contul nostru 00678644298 la BRD suma de 498 lei reprezentand 15% din contravaloarea serviciilor(3.320lei).

Manager      Sef Compartiment Caraulan Ionela Balan Florin

*   Pensiunea Vacanta

Ministerul turismului     

S.C. Vacanta S.R.L.      Nr. 69

Strada Revolutiei,nr 34      Data 28.04.2006

Hunedoara,jud. Hunedoara

Nr de inreg. J05/ 108/23.10.2000

Tel/fax 0232/7539004

Catre Agentia Queen Tour

In urma comenzi dumneavoastra nr. 60 din data prin care solicitati: cazare 10 casute duble, 1MD,1D,1C pentru 20 de persoane; confirmam rezervarea in perioada 07.06-08.06.2006 pentru 20 persoane incluzand serviciile comandate. Pentru mentinerea rezervarii va rugam sa virati in contul nostru 004582544869 la BP suma de 278 lei reprezentand 20% din contravaloarea serviciilor(1.390lei).

Manager      Secretar sef Ilie Loredana Manole Julian

PROGRAMUL TURISTIC PROPRIU ZIS

Traseul:

BUCURESTI – Manastirea Snagov – BRASOV – BRAN(Castelul Bran) – SIGHISOARA(Festivalul de Arte Medievale) – HUNEDOARA(Castelul lui Iancu de Hunedoara) – TARGOVISTE(Cetatea de Scaun a lui Vlad Tepes) – BUCURESTI

Un grup de 20 persoane: 18 turisti, 1 ghid, 1 sofer

Perioada 03.06.2006 – 08.06.2006

Transport cu microbuzul Queen Tour(20 locuri)

Cazare:

*   Vilele Select Holiday(2 nopti) BRAN

*   Pensiunea Joker(2 nopti) SIGHISOARA

*   Pensiunea Vacanta(1 noapte) HUNEDOARA

Desfasurarea programului pe zile:

Ziua1:

*            7:30 – Plecare Bucuresti Piata Unirii

*            9:00 – Manastirea Snagov*            11:30 – Plecarea spre Brasov

*            15:30 – Sosire in Brasov

*            15:45 – Vizitare Biserica Neagra

*            18:30 – Plecare spre Bran

*            19:00 – Sosire Bran

*            19:15 – Cazare la Vilele Select Holiday

*            20:00 – Cina

Ziua2:

*            8:30 – Mic Dejun

*            9:30 – Plecare spre Castelul Bran

*            9:45 – Vizitarea Castelului Bran

*            12:00 – Plecare spre restaurant

*            12:30 – Dejunul

*            13:30 -19:30 – Program Liber

*            19:30 – Cina

Ziua3:

*            8:30 – Mic Dejun

*            9:30 – Plecare spre Sighisoara

*            12:00 – Sosire Sighisoara

*            12:15 – Cazare la Pensiunea Joker

*            12:45 – Dejun

*            14:00 – Participarea la Festivalul de Arte Medievale

*            19:30 – Cina

*            20:15 – Asistarea la Concertul Festivalului

Ziua4:

*            8:00 – Mic Dejun

*            9:30 – Vizitarea orasului Sighisoara

*            13:00 – Dejun

*            14:00 – Participarea la Festivalul de Arte Medievale

*            20:00 – Cina

Ziua5:

*            7:00 – Mic Dejun

*            8:00 – Plecare spre Hunedoara

*            12:15 – Sosire in Hunedoara

*            12:30 – Cazare la Pensiunea Vacanta

*            13:00 – Dejun

*            14:30 – Vizitarea Castelului lui Iancu de Hunedoara

*            16:00 – Vizitarea orasului Hunedoara

*            20:00 – Cina

Ziua6:

*            7:00 – Mic Dejun

*            8:15 – Plecare spre Targoviste

*            14:30 – Sosire Targoviste

*            15:00 – Vizitarea Cetatii de scaun

*            18:00 – Plecare spre Bucuresti

*            20:00 – Sosire Bucuresti( Piata Unirii)

ANALIZA DE PRET:

Transport: 833km * 1lei/km = 833 lei

Cazare: 2150+2.200+750=5.100 lei

Alimentatie:

MD: 400+280+160=840 lei

D: 300+440+260=1.000 lei

C: 480+400+220=1.100 lei


Cheltuieli sofer si ghid sunt incluse:

Alimentatie+Cazare

Sofer: 255+147=402 lei

Ghid: 255+147=402 lei

Ch. Sofer +ch. Ghid=804 /incluse


Cheltuieli directe: Transport+Cazare+Alimentatie

833+5.100+2.940=8.873 lei

Cota agentie: 15% * 8.873=1.330,95 lei

TVA: 19% *1.330,95= 252,8805 lei

Fond de dezvoltare: 3% * 1.330,95=39,9285 lei

Total program: Cheltuieli directe+Cota agentiei+TVA+Fondul de dezvoltare

8.873+1.330,95+252,8805+39,9285=10.496,759 / 18 persoane= 583,153 lei

Pret persoana rotunjit: 590 lei

ANALIZA DE PRET NR. 128

SIMBOL 339

I.Denumirea excursiei (actiunii) Pe urmele Contelui Dracula ,perioada 03.06 – 08.06.2006

Grup de 20 persoane.

II.Beneficiar S.C. Queen Tour S.R.L. organizator grup Stanciu Mirela tel:0242/316649

IV.CALCULATIA PRETULUI DE VANZARE

NR.CRT

ARTICOLE DE CALCULATIE

ELEMENTE DE CHELTUIELI

ELEMENTE DE CALCUL

VALOAREA

PER TURIST

TOTALA

CHELTUIELI DIRECTE

MASA

MD: 20+14+8 lei

D: 15+22+13 lei

C: 24+20+11 lei

147 lei

2940 lei

CAZARE

107,5+110+37,5 lei

255 lei

5.100 lei

TRANSPORT

833km*1leu/km     

46,27 lei

833 lei

CHELTUIELI CULTURALE

CHELTUIELI ORGAN.

CHELTUIELI GHID

M+C:147+255 lei

22,3 lei

402lei

CHELTUIELI SOFER

M+C:147+255 lei

22,3 lei

402lei

ALTE CHELTUIELI

TOTAL CHELTUIELI DIRECTE

492,94lei

8.873lei

TVA

COMISION

COTA PROMOVARE

TOTAL COSTURI

TOTAL PRET DE VANZARE

DATA 12.05.2006 INCASARI:

(felul si nr documentului)

INTOCMIT Queen Tour 1. 10.620 – virament bancar

organizator turism)      ……………….lei

3. ………………………….. …………….. lei

VERIFICATCiucure Liliana 4. ……………….. ………………. lei

(contabil sef)      5………………… …………………lei

Luat la cunostiinta, TOTAL : 10.620 LEI

Stanciu Mirela

(organizator grup)

PROMOVAREA SI COMERCIALIZAREA PRODUSULUI

TURISTIC

PROMOVAREA PRODUSULUI TURISTIC

A      Am lansat urmatorul anunt publicitar la radiourile: Stil FM, Kiss FM si radio Deea:

Mister……

Teama……

Trecutul se intoarce pentru voi…aflati adevarul…”un diavol sau un inger”…CONTELE DRACULA….

Queen Tour va ofera sansa de a afla adevarul….nu ratati sejurul de 6 zile in cautarea misterului ”Contele Dracula” la numai 590 lei RON

Mai multe detalii la numarul de tel: 0242/316649 sau la sediul agentiei pe strada Prelungirea Bucuresti, nr. 103.

…Nu fi timid indrazneste……….

A      Am raspandit fluturasi(pentru model vezi anexa 2)

A      Am dat catre publicare in ziarul Libertatea urmatorul anunt publicitar:

Queen Tour va ofera sansa de a explora…

….de a afla adevarul…..

Descopera misterul…..un sejur de 6 zile pentru 18 persoane, transport cu microbuzul si cazare ireprosabila…..la numai 590 lei RON

BUCURESTI – Manastirea Snagov – BRASOV – BRAN(Castelul Bran) – SIGHISOARA(Festivalul de Arte Medievale) – HUNEDOARA(Castelul lui Iancu de Hunedoara) – TARGOVISTE(Cetatea de Scaun a lui Vlad Tepes) – BUCURESTI

„inger sau demon”…. convinge-te

COMERCIALIZAREA PRODUSULUI TURISTIC

La cumpararea produsului turistic beneficiarul incheie un contract(vezi anexa 3) cu agentia de turism si primeste un bilet(vezi anexa 4) in baza caruia va putea efectua sejurul

CONCLUZII RECOMANDARI

Concluzii. Aceasta lucrare a fost conceputa pe un argument istoric de mare atractie turistica, un argument care insa a fost prelucrat, Vlad Tepes un mare domnitor, care a avut puterea sa infrunte dusmanul,sa faca lucruri pe care nu toti domnitorii le-au realizat, acest bun om si cu frica de Dumnezeu care a incercat sa se impuna pentru a provoca teama boierilor a fost defaimat si a ajuns o legenda infioratoare pana in zilele noastre.      In lucrarea mai sus redactata infatisam tainele trecutului, urmarim pas cu pas urmele Contelui.In urma unui chestionar am testat atractivitatea clientului fata de obiectivul nostru si am dat”startul” conceperi programului. Intradevar concurenta este destul de mare insa am incercat sa facem ceva cu totul diferit, dupa analizarea ofertelor, am ales unitatile de cazare si alimentatie cu cele mai bune conditii si am lansat comenzi de catre acestea. Am colaborat excelent cu unitatille prestatoare alese deoarece profesionalismul nu lasa de dorit. Programul turistic este un sejur de 6 zile, desfasurat excelent pe distanta parcursa, pretul este mediu pentru toate buzunarele fapt ce dovedeste si atractivitatea pe care o prezinta programul. Recomandari. Daca ceva nemultumeste clientul avem luata in vedere si nesatisfacerea nevoilor turistilor, contractul poate fi desfacut si se dau recomandari pentru alte agentii.

BIBLIOGRAFIE

Manual Tehnologia turismului cls. a-XII-a ,edit. Niculescu ,Gabriela Stanciulescu

I. Berbecaru ,Strategia promotionala in turism, edit. Sport Turism ,Buc. ,1996

C. Cristureanu ,Economia si politica turismului ,edit. Univ. Crestina D. Cantemir , Buc., 2002

C. Draica, Ghid practic de turism international si intern, edit. All Beck, Buc. 1999

V. Glavan ,Geografia turismului in Romania, edit. Institutului de Management- Turism Eden, Buc.1996

R. Minciu,Economia turismului ,edit. Uranus,Buc. 2000

Manual Tehnologia Hoteliera, edit. Niculescu

V. Neagu, Servicii si turism, edit. Expert,Buc.,2000

G. Stanciulescu ,Tehnica operatiilor de turism, edit. All Beck, 2000

O. Nicolescu, Marketingul in turism, edit.Sport Turism,Buc., 1975

G. Stanciulescu,G. Tigu, Tehnica operatiilor de turism,Studii de caz, edit.All Beck ,1999

G. Stanciulescu,Managementul agentiilor de turism,edit. ASE,2001

xxx,Meseria de comerciant,Inst. National „V. Madgearu”

A. F. Stancioiu ,Dictionar de terminologie turistica, edit. Economica,Buc., 1999

V. Olteanu, Economia intreprinderilor turistice , UIDC,Buc., 1993

ANEXE

ANEXA 1

Ministerul turismului     

S.C. Queen Tour S.R.L.      Nr.124.

Str. Prelungirea Bucuresti      Data 20.03.2006

Nr.103, Calarasi,jud Calarasi     

Tel/fax 0242/316649

Numar de inreg j51/10/04.12.2004

Cätre Pensiunea Bran-SOHODOL***,Bran

Va rugam a ne trimite oferta dumneavoastra in vederea studieri acesteia pentru elaborarea unui program turistic in perioada 03.06-08.06.2006

Va multumim anticipat.

Manager      Agent de turism

Ministerul turismului     

S.C. Queen Tour S.R.L.      Nr.125.

Str. Prelungirea Bucuresti       Data 20.03.2006

Nr.103, Calarasi,jud Calarasi     

Tel/fax 0242/316649

Numar de inreg j51/10/04.12.2004

Cätre Pensiunea BRADUL***,Bran

Va rugam a ne trimite oferta dumneavoastra in vederea studieri acesteia pentru elaborarea unui program turistic in perioada 03.06-08.06.2006

Va multumim anticipat.

Manager      Agent de turism

Ministerul turismului     

S.C. Queen Tour S.R.L.      Nr.125.

Str. Prelungirea Bucuresti      Data 20.03.2006

Nr.103, Calarasi,jud Calarasi     

Tel/fax 0242/316649

Numar de inreg j51/10/04.12.2004

Cätre Vilele SELECT HOLIDAY Bran

Va rugam a ne trimite oferta dumneavoastra in vederea studieri acesteia pentru elaborarea unui program turistic in perioada 03.06-08.06.2006

Va multumim anticipat.

Manager      Agent de turism

Ministerul turismului     

S.C. Queen Tour S.R.L. Nr.126.

Str. Prelungirea Bucuresti      Data 20.03.2006

Nr.103, Calarasi,jud Calarasi     

Tel/fax 0242/316649

Numar de inreg j51/10/04.12.2004

Cätre Hotel Rex*** Sighisoara

Va rugam a ne trimite oferta dumneavoastra in vederea studieri acesteia pentru elaborarea unui program turistic in perioada 03.06-08.06.2006

Va multumim anticipat.

Manager Agent de turism

Ministerul turismului     

S.C. Queen Tour S.R.L.      Nr.127.

Str. Prelungirea Bucuresti      Data 20.03.2006

Nr.103, Calarasi,jud Calarasi

Tel/fax 0242/316649

Numar de inreg j51/10/04.12.2004

Cätre Restaurant-Pensiune JOKER Sighisoara

Va rugam a ne trimite oferta dumneavoastra in vederea studieri acesteia pentru elaborarea unui program turistic in perioada 03.06-08.06.2006

Va multumim anticipat.

Manager      Agent de turism

Ministerul turismului     

S.C. Queen Tour S.R.L.      Nr.128.

Str. Prelungirea Bucuresti      Data 20.03.2006

Nr.103, Calarasi,jud Calarasi

Tel/fax 0242/316649

Numar de inreg j51/10/04.12.2004

Cätre Pensiunea VACANTA**,Hunedoara

Va rugam a ne trimite oferta dumneavoastra in vederea studieri acesteia pentru elaborarea unui program turistic in perioada 03.06-08.06.2006

Va multumim anticipat.

Manager      Agent de turism

Ministerul turismului     

S.C. Queen Tour S.R.L.      Nr.129.

Str. Prelungirea Bucuresti      Data 20.03.2006

Nr.103, Calarasi,jud Calarasi     

Tel/fax 0242/316649

Numar de inreg j51/10/04.12.2004

Cätre Hotel GAMBRINUS Hunedoara

Va rugam a ne trimite oferta dumneavoastra in vederea studieri acesteia pentru elaborarea unui program turistic in perioada 03.06-08.06.2006

Va multumim anticipat.

Manager      Agent de turism

ANEXA 3

Contract pentru desfasurarea

Serviciilor turistice

CAPITOLUL I. Partile contractuale

Intre:

S.c. Queen Tour S.R.L. cu sediul in Calarasi, localitatea Calarasi, strada Prelungirea Bucuresti, nr. 103, inregistrata la Camera de Comert sub numarul j51/10/04.12.2004, cod fiscal 2201170, licenta 04.11.2004, numarul de cont la Banca Comerciala Romana, ca agentie de turism reprezentata legal de ,manager.

Si,

Vasile Ion domiciliat in Calarasi, str. Rahova, nr.104, jud. Calarasi, telefon 0242/315889

CAPITOLUL II. Durata contractului

Acest contract a fost incheiat la data 22.05.2006

Pana la 08.06.2006

CAPITOLUL III. Obiectivele contractului

Desfasurarea in buna stare a activitatilor si serviciilor turistice pentru care s-a platit contravaloarea.

Respectarea intocmai a rutei specificate in program si urmarea acesteia fara abateri.

Pretul sa nu prezinte adaosuri nelegale.

CAPITOLUL IV. Tarifele

Cota agentiei este de 15%

Procentul corespunzator T.V.A.-ului este de 19%

Procentul corespunzator fondului de dezvoltare a turismului(Fd) este de 3%

T.V.A.-ul si Fd se calculeaza din Cota agentiei.

CAPITOLUL V. Modalitati de plata

Plata se face cu un avans de cel putin 20% din contravaloarea biletului.

In cazul in care clientul nu achita si cealalta parte sau isi retrage rezervarea acontul nu va mai fi restituit.

Plata se face prin cecuri cu acoperire, carduri, virament bancar sau cu bani jos.

CAPITOLUL VI. Penalitati

In cazul in care se va intarzia cu plata se aplica penalitati de 0,1% pe zi.

CAPITOLUL VII. Responsabilitatile clientului

In cazul in care nu se respecta clauzele contractului agentia va recurge la lege pentru a-si acoperi daunele

Contractul poate fi anulat cu acordul ambelor parti contractuante.

Acest contract nu poate fi modificat fara acordul ambelor parti.

CAPITOLUL VIII. Clauze finale

1.In cazul in care clientul nu este satisfacut de seviciile oferite acesta are obligatia sa faca o notificatie in scris cu deficientele pe care le-a observat si sa o inainteze agentiei.

2.Contractul a fost incheiat astazi 22.05.2006 si inregistrat sub numarul 3449 ,in doua copii, una a beneficiarului si una a agentiei.

Agentia      Beneficiar,

S.C. Queen Tour S.R.L. Vasile Ion

ANEXA 4

MINISTERUL TURISMULUI      Cupon de control

Unitatea de turism      00339

S.C. Queen Tour S.R.L.      data 22.05.2006

BILET DE EXCURSIE Nr. 234

S-a incasat de la      Vasile Ion

Din Calarasi,str. Rahova,nr. 104,jud. Calarasi.telefon

suma de lei 590 lei RON cinci sute nouazeci lei reprezentand

colaborarea a locuri la excursia cod

din pe itinerariul Bucuresti-Targoviste

Nr.loc in autocar 3

AGENT DE TURISM,

ANEXA 5

Harta programului turistic


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 946
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2022 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site