Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


ArheologieIstoriePersonalitatiStiinte politice


Previziuni despre marile evenimente ale epocii moderne

Istorie

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
John Frith
Daco-romani si barbari in Dacia
Latinitate si dacism - Teoriile genezei romanesti
Al doilea razboi dacic al lui Traian
John Hullier
Andrew Hewet
Izoarele istorice privitoare la razboaiele dacice
DE LA IALTA LA MALTA
Organizatia VRIL
CONTRIBUTIA INFORMATIVA A SSI


Previziuni despre marile evenimente ale epocii moderne

In 100 de catrene, Nostradamus a prezis evenimentele care aveau sa se intample pana in anul 3797. Pentru ca profanii sa nu le poata intelege, el si-a redactat oracolele folosind modalitatile sintaxei latine, cu inversiuni, antiteze, anagrame (Rapis pentru Paris, Nersaf pentru Franta, Norlaris pentru Loreni etc.), calambururi (Dort-léans pentru Orléans), metafore, cuvinte celtice, romane, spaniole, latine, grecesti si ebraice.
Interpretarile Centuriilor

Unul dintre cei mai importanti interpreti ai profetiilor lui Nostradamus a fost Vlaicu Ionescu, un roman emigrat in anii 1960 in SUA. Acesta a incercat sa demonstreze ca Nostradamus ar fi prevazut, printre altele, caderea regimului comunist, dezmembrarea Uniunii Sovietice, precum si puciul de la Moscova in 1991. Aceste interpretari au fost publicate in mai multe carti cu mult inainte de a se intampla, fapt ce i-a sporit lui Vlaicu Ionescu credibilitatea. S-a sustinut ca Nostradamus a prezis masacrul din noaptea Sfantului Bartolomeu a anului 1572, incendiul Londrei din 1667, instituirea Premiului Nobel, criza economica din 1929-1933, o intalnire Hitler-Franco-Mussolini, revolutia din Ungaria din 1956, asasinarea fratilor Kennedy, razboiul din Golful Persic, caderea comunismului si sfarsitul lumii, atentie, in anul 3755, dupa altii, 3797. Nu este data explicita a parjolirii planetei, ci doar presupusa data a incheierii previziunilor sale.

Nostradamus si-a prezis propria moarte

Deosebit de limpede este prezicerea de catre Nostradamus a propriei sale morti regasita in mai multe catrene. De obicei, exprimarea sa este impersonala, dar intr-unul din catrene, el trece dramatic la persoana intai:

,,Intors din misiune, dar al regelui, tinut in loc, nu va mai face nimic. Se va intoarce la Dumnezeu. Prietenii mei apropiati si cei din sangele meu. Ma vor gasi mort intre pat si masa de lucru.'

Nostradamus a fost gasit exact in locul indicat de el unde, incercand pesemne sa se ridice din pat, a cazut in noaptea de 1 spre 2 iulie 1566.

Romania, limita a frontului estic

Norneigre, Dacia si Insula Britanica vor fi atacate de fratii cei uniti.

Un cap la Roma nascut din sange Galic.

Si armatele lor vor fi respinse pana la paduri.

Aici este vorba de operatia numita 'metaplasma': din doua nume se ia cate o parte, se pun laolalta si se formeaza un nou termen, care exprima sinteza primelor doua.

Intelesul catrenului se deseneaza cu claritate limitele pana la care au ajuns Puterile Centrale, in Primul Razboi Mondial, pe cele trei fronturi: la apus Anglia, la sud Italia si regiunea nordica a Iugoslaviei, iar la rasarit Romania

Marile raiduri din 1944

Patruzeci si cinci de grade cerul va arde

Focul se va apropia de marea cetate noua:

Intr-o clipa, flacari mari vor izbucni si se vor intinde,

Atunci cand se va planui sa fie pusi la incercare cei din Normandia.

Orasul Ploiesti e indicat aici prin paralela 45, care trece, intr- adevar, cu o mare precizie pe langa aceasta localitate. Nici un alt oras de o anumita insemnatate din Europa nu se afla pe aceasta paralela.

Al doilea vers ne spune ca focul bombardamentelor se va apropia de 'marea cetate noua'. Expresia se potriveste bine cu cetatea lui Bucur, care e una din cele mai recente capitale din Europa. Ea devine capitala doar dupa ce, la 1600 (un secol dupa moartea lui Nostradamus), Targoviste e distrus de turci.

Sa remarcam acum exactitatea datelor acestui catren. Avioanele anglo-americane au bombardat, intr-adevar, mai intai Ploiesti, pentru a cobori apoi spre Bucuresti, unde au bombardat Gara de Nord: 'Focul se va apropia de marea cetate noua'.

Al treilea vers arata cum incendiul a izbucnit deodata (instant) si cum s-a intins subit pe o mare intindere (flamme esparse sautera).

In sfarsit, pentru a nu ramane nici o indoiala asupra circumstantelor istorice ale acestor atacuri, ultimul vers ne spune ca acestea se vor face cand se va planui tentativa din Normandia. Si intr-adevar, dupa cum am aratat, suprimarea sursei de petrol romanesc a fost printre principalele masuri strategice care trebuiau sa preceada invazia din Normandia.

Invazia sovietica din august 1944

Insula franca va fi poluata de Arnani,

Banda nesfarsita prin muntele Adrian:

Raul va fi trecut Hutin prin pod de plute,

Vor intra Bayonne toti strigand 'Bichoro'.

Romania, aceasta insula latina izolata in oceanul slav (isle franque), va fi intinata si profanata (tholoser) de sovietici (Arnani=Nanari), acesti descedenti ai prostitutiei revolutionare comuniste.

Hoardele nesfarsite (bande infinite) vor trece muntii Transilvaniei, tintind catre Germania de rasarit si Austria, regiunea muntilor unde s-a nascut Hitler (par le mont Adrian).Ele vor trece Nistrul (passer rivière) pe la Hotin (Hutin) printr-un pod de barci si scanduri (par pont la planque) si vor intra ca intr-o tara inamica, cu baionetele trase (bayonné entrer) si cu strigatul de lupta: 'catre Bucuresti!' (tous Bichoro criant).

Romania Mare si drama Regelui Mihai

In anul cand fratii crinului vor fi in varsta,

Unul dintre ei va detine Romania Mare:

Muntii sai se vor cutremura, trecerea Latina fiind deschisa,

Mahnit va fi pentru a fi admis marsul contra puternicului din Armenia.

Se stie ca intre dinastiile din Europa se stabilisera legaturi de rudenie in cursul secolelor. Astfel, Casa de Hohenzollern poate fi privita ca sora a Capetienilor, ea insasi de origine germanica si indicata in catren prin semnul ei heraldic: crinul.

Iata cum confirmarea acestei interpretari data printr-o enigma pe cat de ingenioasa, pe atat de neasteptata. Ea e continuta in expresia 'ouvers Latin passage'.

Ceea ce ne-a sugerat ca e vorba de un joc de cuvinte este schimbarea lui 't' final din 'ouvert' in 's' si, de asemenea, faptul ca 'latin' e scris cu litera mare, sugerand un nume propriu. Se vede astfel ca e vorba de o scurta anagrama: -s LATIN=STALIN.

Dar iata ca o noua confirmare ni se prezinta in ultimul vers. Aici Stalin e numit 'fort d’Arménie', e o varianta a expresiei 'le grand duc d’Arménie', cum e numit in extraordinarul catren V-94, a carui solutie in extenso se afla in paginile 504-510 din prima noastra lucrare (1976) si la paginile 303-310 ale celeilalte (1987).

In sfarsit, ni se spune ca regele Mihai va fi 'faché' (suparat), ceea ce in limbajul nostradamian implica o grea lovitura sau o nenorocire. Mihai a fost obligat, dupa cum se stie, sa abdice, de catre Stalin in 1947, dupa ce el este cel care, impotriva planului lui Antonescu, rupe alianta cu Germania si lasa libera trecerea fortelor sovietice prin tara. Faptul de a fi participat la agresiunea lui Hitler impotriva Uniunii Sovietice nu i s-a iertat totusi. Faptul de a fi 'marcher contre fort d’Arménie' a fost, dupa profet, cauza caderii sale.

Stalin si teroarea PCR

Toti aderentii care vor fi sustinut partidul

In favoarea celui al carui nume va fi dur si taios,

vor fi condamnati la moarte, striviti si distrusi.

Bunurile le vor fi luate prin confiscari publice,

pauperizare generala,

Niciodata poporul roman nu va fi fost atat de ultragiat.

Majoritatea aderentilor care vor fi sustinut 'Partidul': aservit lui Stalin (qui auront tenu party pour Rude en lèttres) vor fi condamnati la moarte (mis mort) si exterminati in inchisori si lagare de munca (saccagés).

Mai toate valorile vor fi distruse (grand neanty) si toate posesiile vor fi confiscate si 'nationalizate' (biens publiés par fisc).

Niciodata in trecutul sau poporul roman nu va fi fost atat de umilit si urgisit (onc Romain peuple ne fut tant outragé).

Colapsul blocului socialist dupa 1989

Inainte de conflict marele zid va cadea,

Un cap de stat va fi dat mortii, o moarte prea saubita si deplansa.

Noul nascut semi-perfect: caci majoritatea va inota:

Aproape de fluviu, pamantul va fi patat de sange.

Inaintea conflictului dintre seful reformator din Moscova si Ceausescu, ramas fidel totalitarismului stalinian (avant conflict), Zidul din Berlin va cadea.

Marele (tiran) roman va fi executat (le grand à mort). Moartea sa, dupa doar trei zile de la arestare (mort trop subite), va fi mult regretata (plainte).

Noul guvern (nay) va fi doar jumatate din ceea ce revolutia populara va fi voit (miparfaict), caci majoritatea activistilor de partid se vor mentine la putere (la plupart nagera).

La Timisoara si la Bucuresti, doua orase apropiate de Dunare (auprès du fleuve), va fi pamantul patat de sangele revolutionarilor romani (de sang la terre teinte).


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 935
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2022 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site