Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


ArheologieIstoriePersonalitatiStiinte politice


Traficul cu opium al casei regale engleze

Istorie

+ Font mai mare | - Font mai micTraficul cu opium al casei regale engleze

in secolul al XVIII-lea
Inainte de a descrie o serie de aspecte din Anglia, trebuie sa clarificam cateva situatii si notiuni.

Regina Angliei este capul familiei regale engleze si al imperiului colonial englez. Capitala este Londra, unde se afla sediul primului ministru si al cabinetului sau de ministri.

In Londra exista insa un stat independent, 'City'-ul, la fel ca statul Vatican de la Roma. City-ul, care este socotit cel mai bogat areal din lume, ocupa in inima Londrei 2,7 kilometri patrati.

Guvernul City-ului se numeste 'Coroana', compus din 13 barbati, iar regele Coroanei este 'Lordul Mayor'. Aici se afla cele mai bogate si cele mai influente institutii economice din lume ca: Banca Angliei controlata de Rotschild, Societatea londoneza Lloyd, Bursa de actiuni din Londra, birourile concernelor de comert, 'Fleet Street'-ul, inima lumii ziarelor si a editurilor etc. City-ul nu apartine Angliei.

El nu este subordonat monarhiei engleze, nici parlamentului, nici guvernului englez. City-ul este adevaratul guvern englez, regina si primul ministru sunt subordonati 'Lordului Mayor' de care asculta. La suprafata, guvernul englez se straduieste sa lase impresia ca el este suveran, dar in realitate este numai marioneta City-ului. Daca regina face o vizita in City, Lordul Mayor o intampina la 'Temple Bar', poarta simbolica a City-ului. Regina se inclina si cere permisiunea Lordului Mayor de a intra pe teritoriul 'statului' lui suveran. El ii da aceasta permisiune, inmanandu-i spada statului. Lordul Mayor straluceste in roba sa, poarta si un lant si paseste inainte, iar regina il urmeaza la o distanta de doi pasi.

Banca Angliei a luat fiinta datorita unui agent al lui Rotschild, William Paterson. Ea este si astazi controlata de imperiul Rotschild.

Aici, in City, in fiecare dimineata, se fixeaza preturile pentru toate bursele din lume la: cacao, cafea, aur, diamante, bumbac, canepa, porumb si absolut tot felul de marfuri.

In Anglia au existat doua imperii separate: unul era imperiul colonial britanic sub stapanirea casei regale, al doilea, imperiul sub stapanirea 'Coroanei' (City-ul).

Toate coloniile cu popoare de rasa alba (Africa de Sud, Australia, Noua Zeelanda, Canada) erau supuse autoritatii guvernului englez. Celelalte colonii (India, Egipt, Bermude, Malta, Singapore, Hong Kong, Gibraltar, coloniile Africii Centrale) erau coloniile 'Coroanei', proprietatea City-ului.Aceasta nu inseamna ca nu a existat o cooperare. East India Merchant Company (BEIMC) a adunat o avere fabuloasa din comertul cu opium. BEIMC a infiintat 'Misiunea Inland', a carei functiune a fost sa angajeze mana de lucru ieftina din China.

Acesti muncitori chinezi, consumatori de opium, au creat astfel societatii o piata de desfacere a acestui stupefiant. Casa regala engleza era atat de activa in acest comert cu opium, incat a infiintat un impozit aplicat producatorilor de opium din India. Imense cantitati de opium au fost transportate pe vasul 'China Tea Clippers' din India spre China.

Aceste transporturi au format 13% din venitul national al Indiei si s-au efectuat toate sub controlul 'Coroanei', in colaborare cu casa regala. Veniturile au fost astronomice, rezultate din vanzarea opiumului bengal in China. Bineinteles, casa regala engleza nu dorea publicitate in aceasta afacere, de aceea a mobilizat Serviciul secret englez, pe 'British Military Intelligence Department' si pe 'Secret Intelligence Service'.

Din anul 1791 pana in 1891, plantatiile de opium au crescut de la 67 la 663, toate concesionate de 'Coroana'. Anual se produceau in India 6.358.495 kilograme de opium, din care 6.144.132 importate in China. Acest trafic a durat un secol. In 1843 guvernul chinez a interzis importul de opium, ceea ce a dus la razboiul cunoscut sub numele de 'razboiul opiumului'.

In 1729, BEIMC a infiintat 'Comitetul celor 300'. Astazi, aceasta organizatie este una din cele mai influente din lume si are ca scop tot formarea unui 'guvern mondial', fiind asa-zisa 'elita' a City-ului.

Imperiul bancar Rotschild si bancile aliate au fost toate implicate in comertul cu opium: Banca Hong Kong si Shanghai, The British Bank of the Middle East, Midland Bank, National and Westminster Bank, Barclays Bank, The Royal Bank of Canada si Baring Brothers Bank.

Toate aceste banci sunt in 'Comitetul celor 300'. Mana de lucru ieftina din China a fost folosita la construirea caii ferate Harriman care a facut legatura intre California si Coasta de Est a Americii. Acesti lucratori chinezi erau consumatori de opium in America. Imperiul feroviar Harriman a fost finantat de N.M. Rotschild & Sons Bank din Londra.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 999
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2022 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site