Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


ArheologieIstoriePersonalitatiStiinte politice


James Trevisam

Personalitati

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Henry Forrest
Adam Wallace
James Abbeys
Ionel Teodoreanu
Ion I.C. Bratianu - Cariera politica si profesionala
John Leaf
IOAN SLAVICI (1848-1925) - biografie
Emil Garleanu
James Trevisam
Vicarul Thomas Forrest


James Trevisam      

James Trevisam era bolnav de moarte, neajutorat si schiop, atat de bolnav incat nu-si putea parasi patul. Intr-o seara, pe cand slujitorul sau John Small le citea din Biblie domnului si doamnei Trevisam, altor doi barbati si unei doamne, o persoana oficiala si-a facut aparitia si i-a luat pe toti la inchisoare, mai putin pe Trevisam, unde au trebuit sa ramana timp de doua saptamani. L-ar fi dus si pe Trevisam daca vecinii nu l-ar fi oprit, insa l-a facut pe bietul om sa fie legat cu doua legaturi, ca sa fie sigur ca se va prezenta atunci cand va fi chemat.      
Cateva zile mai tarziu, dl. Farthing, parohul bisericii, i-a facut o vizita lui Trevisam si vizibil satisfacut de raspunsurile primite, a parasit casa. Insa pe drum s-a intalnit cu un anume domn Toller care l-a acuzat pe Trevisam ca neaga sacramentul altarului, asa ca parohul s-a intors la Trevisam si a descoperit ca Toller a avut dreptate. El a raportat cele gresite episcopului Londrei.      

Duminica de 3 iulie 1555, Trevisam a murit de moarte naturala. Parohul a refuzat sa o lase pe d-na Trevisam sa-si ingroape sotul intr-un sicriu sau in cimitirul bisericii, silind-o sa care trupul sotului pe o masa pana la Moorfields, unde a fost ingropat intr-un cearceaf. In noaptea acelei zile, cadavrul a fost dezgropat, cearceaful a fost furat si trupul a fost aruncat gol pe pamant. Cand proprietarul pamantului a vazut cadavrul a doua zi, l-a ingropat din nou si peste doua saptamani a fost chemat sa raspunda unor acuzatii aduse impotriva sa. Nimeni nu stie ce s-a intamplat dupa aceea proprietarului respectiv.    
Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 716
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2022 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site