Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
ArheologieIstoriePersonalitatiStiinte politice


John Denley

Personalitati+ Font mai mare | - Font mai micJohn Denley      

In timpul prigoanei care nimicea turma lui Dumnezeu, s-au gasit multi care nu erau fete bisericesti ci erau laici care sprijineau prigoana. Unul dintre acestia era Edmund Tyrel, un avocat care era judecator de pace in Essex.      Intr-o buna zi se intorcea de la arderea pe rug a unor martiri si pe drum s-a intalnit cu doi barbati, unul din ei fiind John Denley, un gentilom si celalalt fiind John Newman. Cei doi mergeau sa-si viziteze niste prieteni evlaviosi. Gandind ca cei doi calatori arata suspect, Tyrel i-a oprit, i-a perchezitionat si a gasit asupra lor marturisiri de credinta scrise. Tyrel i-a trimis la comisionarii reginei, care la randul lor i-au trimis la episcopul Bonner. Denley a dat urmatoarele raspunsuri la acuzatiile care i s-au adus:

- Era din dioceza de Londra.      

Denley a afirmat ca este adevarat acest lucru.      

- Nu crede ca exista o Biserica Catolica a lui Hristos pe pamint.      

Denley a negat afirmatia si a aratat ca el crede ca exista o Biserica zidita pe temelia profetilor si apostolilor, Capul fiind Hristos. Aceasta Biserica predica cu adevarat Cuvantul lui Dumnezeu si administreaza sacramentele botezului si impartasaniei potrivit cu Cuvantul.      

- NU crede ca Biserica Angliei este parte a Bisericii Catolice.

Denley a raspuns ca Biserica Angliei in prezent nu face parte din Biserica. Biserica Angliei este acum biserica anticristului fiindca a schimbat Testamentul lui Dumnezeu si si-a impus propriul testament al hulei si minciunii.      

- Cred ca liturghia este plina de idolatrie, rea si impotriva Cuvantului lui Dumnezeu.      

Denley a raspuns ca asa cum stau lucrurile, liturghia este un act idolatru in care inchinarea este adusa painii si vinului. Trupul lui Hristos este in ceruri si nu in painea si vinul sacramental, asa ca nu trebuie sa ne inchinam lor.      

- Crede ca spovedirea este impotriva Cuvantului lui Dumnezeu.      

Denley a afirmat ca Biserica are puterea sa il pedepseasca pentru pacatele sale, dar nu are putere sa-l ierte; acest lucru il poate face numai Dumnezeu.      - Nu crede ca un preot il poate ierta de pacate.      

Denley a fost de acord cu aceasta afirmatie.      

- Nu crede in formele prezente ale botezului, confirmarii, utreniei, vecerniei, a ungerii celor bolnavi sau iertarea lor de pacate si in sfintirea painii si a vinului.       

Denley a raspuns ca Biserica a schimbat atat sacramentul botezului cat si celelalte sacramente prin adaugirile aduse la ele.      

- Crede ca Biserica are doar doua sacramente: botezul si cina Domnului.      

Denley a fost de acord cu acest enunt.      

- Crede ca Hristos este in ceruri si nu in paine si vin, si refuza sa primeasca impartasania la liturghie.      

Denley a recunoscut ca adevarat si acest punct.      

In ziua de 5 iulie Denley a fost condamnat si dat pe mana serifilor. Pe 8 august s-a dus la rug cantand un psalm plin de bucurie in timp ce flacarile cresteau in jurul sau. Unul din cei care il chinuiau i-a aruncat un lemn in fata si l-a lovit, lucru la care Denley a zis: "Chiar ca ai stricat o cantare asa de buna."      

Patrick Packingham a murit la Uxbridge in jurul zilei de 28 august, fiind acuzat ca a refuzat sa-si descopere capul in timpul liturghiei. Cand Bonner l-a indemnat sa se lepede de credinta sa, Packingham i-a spus ca Biserica Catolica este biserica lui Satan si ca niciodata nu se va intoarce in ea.      

John Newman a fost ars pe rug in 31 august la Saffron Walden iar Richard Hook si-a dat viata cam in aceeasi vreme.       
Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1243
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved