Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AdministratieDrept


RADIO DELTA RFI - CAMPANIE DE RELATII PUBLICE

Administratie+ Font mai mare | - Font mai micRADIO DELTA RFI - CAMPANIE DE RELATII PUBLICESLOGANURI:

Slogan vechi: 'Asculta ce mica e lumea!'

Slogan nou: 'Ne cunoastem!'

ISTORIC DELTA RFI

In 1990 Radio France Internationale (RFI) semneaza un parteneriat cu Facultatea de Electronica si Telecomunicatii din Institutul Politehnic Bucuresti privind infiintarea unui post de radio bilingv si bicultural. Radio Delta devine primul post de radio creat de RFI in afara Frantei.

De la 1 ianuarie Radio Delta emite zilnic programe locale in limba romana, produse la Bucuresti.

Consiliul National al Audiovizualului atribuie Universitatii Politehnica Bucuresti o licenta de emisie pe frecventa 93,5 Mhz pentru Radio Scoala Delta.

Radio Scoala Delta devine filiala Radio France Internationale sub numele Radio Delta RFI si obtine licenta de emisie pe 93.5 fm.

Demareaza un proiect amplu care vizeaza modernizarea structurii de functionare a radioului si modificarea grilei de programe.

Este construit un sediu modern in complexul Romexpo si este lansata o noua grila de programe.

Radio Delta RFI incepe sa emita la Iasi pe 97.9 Fm. Studioul de la Iasi realizeaza zilnic, intre orele 19-20, o emisiune de actualitate locala. In plus, programul matinal realizat in duplex cu sectia romana RFI de la Paris este redifuzat si la Chisinau pe 107.3 Fm.

Programele Radio RFI Romania pot fi ascultate la Craiova pe 94 Fm si la Cluj pe 91.7 Fm. In fiecare oras exista studiouri locale care realizeaza programe proprii intre orele 19-20.

PREZENTARE DELTA RFI (vezi anexa 1 - Prezentare Delta RFI)

Alcatuirea programelor Delta RFI rezulta din interactivitatea dintre cei 25 de redactori situati in cele doua capitale: Bucuresti si Paris (duplex via satelit). Bucurestiul urmareste actualitatea romaneasca, iar redactia romana de la Paris abordeaza marile subiecte europene (largirea UE si a NATO). Redactia franceza RFI trateaza, prin corespondentii sai din intreaga lume, informatia internationala - aceste buletine de stiri si radio-magazinele sale sunt retransmise in fiecare seara in direct.

Linia muzicala este de 'adult contemporary'. Se promoveaza muzica din ultimii 25 de ani (chiar si mai veche, insa numai personaje consacrate cum ar fi Beatles, Beach Boys, etc.), dar se pune accent pe muzica din ultimii 15 ani. Exista si o cauza pentru care se procedeaza in acest fel si anume obtinerea unui sound cat mai omogen. Trecerile de la vechi la nou sunt o variatie binevenita pentru ascultator, dar pentru a pastra un sound unitar s-a preferat difuzarea de piese muzicale incadrate intr-o perioada recenta (aproximativ 15 ani). Linia de adult contemporary este pigmentata si cu muzica de dans, in special de influenta britanica. RFI are o mare deschidere catre toate curentele noi, intr-o ora de program putandu-si afla locul o mare diversitate de genuri muzicale. O atentie aparte se acorda curentului french touch (muzica electronica franceza), foarte putin cunoscut si promovat in Romania. La capitolul muzica romaneasca radioul e interesat de scena electro si pop-rock.

Pe frecventa Delta RFI se regaseste in special populatia francofona (peste 85% din aceasta). Target-ul Delta RFI este cuprins intre 25 si 40 ani. Postul se adreseaza unui public cu o pregatire profesionala si culturala peste medie.

Punctul forte al postului de radio este matinalul 'Altfel Spus' pe care l-a promovat puternic in ultimul timp. Unele dintre rubricile acestuia sunt preluate de catre RFI - sectia romana si se aud oriunde in tara si strainatate, acolo unde este preluat acest jurnal, inclusiv la Paris, pe unde medii.

Programele RFI Romania

RFI Romania propune un nou mod de tratare a informatiei si de alcatuire a programelor muzicale, functionand ca o fereastra deschisa catre Europa si restul lumii. Se bazeaza in pregatirea magazinelor si a buletinelor de stiri pe doua redactii, la Bucuresti si la Paris. Alcatuirea programelor rezulta dintr-o autentica interactivitate intre cei aproximativ 25 de redactori situati in cele doua capitale europene, lucru care ii ofera unicitate in peisajul radiofonic romanesc. Aportul redactiei romane de la Paris completeaza si imbogateste comentariile si analizele jurnalistilor de la Bucuresti. Intensificarea interactivitatii dintre cele doua redactii face ca postul sa devina mai dinamic. Astfel, in grila de programe exista zilnic doua mari grupaje de stiri, numeroase magazine de actualitate si invitati de prestigiu. La acestea se adauga si programele locale realizate la Iasi, Craiova si Cluj.

Stirile: o fereastra deschisa catre lume

Ezista doua mari intalniri cotidiene cu stirile: in intervalele orare 06.30-10.00 si 17.10-19.00. Informatia este pregatita si prezentata de trei redactii: Bucurestiul urmareste actualitatea locala si nationala acordand o atentie sporita evenimentelor cu o semnificatie europeana si internationala. Intre 18.00 si 19.00, redactia romana din Paris abordeaza marile subiecte europene (extinderea UE, institutii europene, etc.). In fine, redactia franceza a RFI trateaza, tot de la Paris, dar si prin corespondentii sai din intreaga lume, informatia internationala. Buletinele de stiri si radio-magazinele sale sunt retransmise in fiecare seara in direct.

Radio-magazinele: Europa la zi

Radio-magazinele prezinta o selectie reprezentativa a actualitatilor romane, franceze si europene. Emisiunile tematice si cronicile revin asupra actualitatii culturale din Franta si Romania. De asemenea, in fiecare zi, un invitat raspunde la intrebari legate de actualitate: dimineata la 07.50 si 09.45, iar seara la 18.30.

Muzica: o adevarata emblema a radioului

Principalele tendinte ale muzicii internationale sunt la ele acasa in programele muzicale. Dorinta este sa se promoveze noul val al muzicii franceze si europene, dar si tinerele talente din Romania. Fiecare piesa muzicala se inscrie intr-un ansamblu de optiuni coerente care confera o adevarata culoare specifica postului de radio.

CAMPANIE DE POZITIONARE

Prin cele ce urmeaza se va incerca sa se inradacineze mult mai bine pe piata radiofonica romaneasca si sa se cunoasca cat mai pe larg elementele ce fac ca Radio Delta RFI sa se diferentieze de concurenta sa si sa i se faca cunoscuta publicului unicitatea sa din punct de vedere al tipului de media si al mesajului oferit.

Campania nu se intinde pe o perioada lunga de timp, maxim 2 luni de zile, insa va avea un continut consistent si va aborda o strategie proactiva prin care va prezenta atat opiniei publice, cat si posibililor parteneri, identitatea sa originala si produsele si serviciile de care dispune si pe care le ofera, elemente de altfel care o diferentiaza de concurenta sa pe piata.

Scopul campaniei este tocmai acela de a sublinia si de a atrage atentia spre anumite elemente de identitate ale postului de radio promovat, elemente ce ii ofera unicitate si care trebuie bine cunoscute de catre publicul vizat, tocmai pentru a realiza diferenta dintre acest post de radio si celelalte de pe piata romaneasca.

Publicurile tinta

Publicurile tinta sunt formate din ascultatorii postului, clientii si partenerii sai, dar si mass-media de concurenta indirecta (televiziuni, presa scrisa, agentii de presa).

  1. Primar
  1. Secundar
  1. Intern
  1. Extern
  1. Activ
  1. Inactiv

Analiza SWOT

STRENGHTS (Puncte tari)

WEAKNESSES (Puncte slabe)

OPPORTUNITIES (Oportunitati)

THREATS (Amenintari)

Analiza PEST

Politic

Economic

Social

Tehnologic

SLOGANUL CAMPANIEI

MESAJUL CAMPANIEI - mesaj de prestigiuPolitica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1495
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved