Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AdministratieDrept


SISTEM PENTRU EVALUAREA SERVICIILOR PUBLICE DIN ROMANIA ASISTAT PRIN TEHNOLOGII ALE INFORMATIEI SI COMUNICATIILOR (TIC) – SIES

Administratie

+ Font mai mare | - Font mai micSISTEM PENTRU EVALUAREA SERVICIILOR PUBLICE DIN ROMANIA ASISTAT PRIN TEHNOLOGII ALE INFORMATIEI SI COMUNICATIILOR (TIC) – SIES

Cuvinte cheie: Servicii publice, Sistem informational, eGuvernare. „best practice”
Rezumat:

Proiectul se inscrie in obiectivele cercetarii socio-economice si umaniste si se incadreaza in domeniul 1 de cercetare “Tehnologia informatiei si comunicatii”, Directia de cercetare 1.2 “Sisteme informatice avansate pentru eServicii”, Tematica de cercetare 1.2.5 Sisteme si tehnologii avansate pentru guvernare electronica si servicii pentru cetatean (e-government, e-citizen).

Proiectul se inscrie in obiectivele Uniunii Europene privind sistemul de eGuvernare la nivelul fiecarui Stat Membru. Totodata, proiectul poate asigura reducerea decalajelor tehnologice fata de Uniunea Europeana si alinierea Romaniei la standardele de eGuvernare comunitara.

In Romania nu exista un cadru de evaluare cantitativa si calitativa a serviciilor publice, in acest sens consortiul isi propune ca prin intermediul acestui proiect sa se construiasca un sistem informatic care sa permita evaluarea on-line a serviciilor din administratie (o varianta de “customer care” la nivelul serviciilor publice).

Intr-o societate bazata pe cunoastere calitatea serviciilor este strans legata de nivelul tehnologic de aceea stabilirea unor criterii obiective masurabile / indicatori obiectivi de evaluare a serviciilor publice si crearea unui sistem informatizat care sa asiste autoevaluarea si evaluarea institutiilor de un organism abilitat vor crea conditii noi de orientare a procesului de e-Guvernare si utilizare a celor mai bune practici.

Informatizarea administratiei publice este unul din obiectivele esentiale ale Strategiei Guvernului aprobata prin Hotararea de Guvern nr. 1007 / 2001. Ca urmare utilizarea atat intensiv, cat si extensiv a noilor tehnologii relative la informatie si comunicatie este esentiala pentru implementarea reformei guvernamentale.

Legea nr. 161/ 2003 cu versiunea consolidata din 28.05.2007, privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea autoritatii publice, functiilor publice si celor specifice mediului de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, stabileste obiectivele implementarii unei proceduri electronice de acces la informatiile si serviciile publice, obiective care vor fi considerate in cadrul proiectului in realizarea sistemului informatic suport pentru evaluarea serviciilor publice care este tinta urmarita.Proiectul isi propune sa contribuie la crearea unui cadru de lucru care sa permita monitorizarea continua a serviciilor publice, punand accent pe gradul de informatizare, in vederea cresterii calitatii serviciilor publice din Romania. Prin urmare, o gestionare on-line a serviciilor publice este solutia ideala pentru cunoasterea in orice moment a stadiului informatizarii la nivelul administratiei si pentru accelerarea acestui proces.

Scopul proiectului este crearea unui cadru de lucru inovativ care sa permita monitorizarea informatizata si continua a serviciilor publice, punand accent pe evaluarea gradului de informatizare a serviciilor oferite la nivelul administratiei centrale si locale, in vederea cresterii calitatii serviciilor publice din Romania si a unui sistem informatic suport pentru evaluarea calitatii serviciilor publice furnizate.

Avand la dispozitie un astfel de sistem informatic performant care se doreste a fi creat prin proiectul SIES, factorii de decizie din administratie vor putea planifica, cuantifica si monitoriza rapid rezultatele proiectelor si programelor de informatizare a serviciilor oferite la nivelul fiecarei organizatii in scopul cresterii calitatii lor si eficientizarii activitatilor proprii.

Realizarea unui sistem informatic unitar care sa permita evaluarea cantitativa si calitativa a serviciilor publice, in vederea accelerarii procesului de eGuvernare si descrierea fluxurilor de lucru si a fluxurilor informationale pe care le presupune traseul de furnizare al fiecarui serviciu in scopul facilitarii procesului de reinginerie al acestora cu evidentierea proiectelor de succes in domeniul informatizarii serviciilor si evaluarea stadiului de informatizare a celor 20 de servicii publice de baza, recomandate de Comisia Europeana, pe tipuri de institutii (centrale si locale) sunt cateva din tintele derivate din scopul urmarit pe care se va axa activitatea de cercetare.

Furnizarea de indicatori care sa permita prioritizarea serviciilor publice in functie de stadiul informatizarii si de posibilitatile de a le face vizibile prin servicii va fi de asemenea considerata prin activitatile de cercetare care vor fi efectuate.

Pentru realizarea sistemului se vor cerceta proiectele similare existente la nivelul statelor membre ale UE si se va construi o baza de “best practice” cu cele mai bune solutii la nivel european.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 901
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2022 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site