Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AdministratieDrept


Auditul strategic cu inmormatie incomplete si asimetrica

Drept

+ Font mai mare | - Font mai micAuditul strategic cu inmormatie incomplete si asimetrica
Aceasta lucrare examineaza valoarea informatiei preliminare pentru un auditor intr-un plan strategic. PLanul strategic este un joc informatic in care cel verificat (auditat) intocmeste un raport financiar in legatura cu performantele sale; audiditorul trebuie sa determine daca sa testeze sau nu raportul.

In cadrul procesului de audit, auditorul ( verificatorul) este cel care detine informatii preliminare, invers nu este valabil. Informatile preliminare au un rol foarte important. S-au dezvoltat 3 echilibre iar pentru fiecare dintre acestea s-a derivate si interpretat strategia optima. Datorita acestor echilibre s-a realizat un control asupra mediilor , un control cu intensitati diferite: slab, moderat si puternic. In cadrul celui slab– auditorul e mai tentat sa testeze, cel auditat sa fraudeze; cel puternic auditorul alege non testarea, cel testat allege non frauda; cel moderat – tendintele sunt intre extreme. In cadrul fortelor slabe si moderate informetia preliminara indica frauda, iar auditorul testeaza mai mult. Cu cat informatia preliminara este mai buna, cu ata testarea este mai putin necesara.

Procesul de audit este un process strategic in care auditorul si el auditat observa si raspund actiunilor fiecaruia pentru a determina rezultatul auditului si actiunile celui auditat. Acesta presupune conflicte de interese deoarece auditorii trebuie sa verifice auditatii pentru a detecta frauda.

Auditorii interni trebuie sa fie atenti la erori, omisiuni, greseli si sa ia in considerare posibilitatea neregulilor. In cadrul auditului exita greseli tip frauda care detemina relatii de tipul auditor- auditati si gresi mici, nevinovate, care determina relatii de tipul om-om.

Aceasta lucrare se refera la un joc in care auditarii si auditati cunosc:

a)     toti jucatorii;

b)     toate actiunile disponibile jucatorilor;

c)      toate rezultatele posibile ale tuturor jucatorilor si toate situatiile disponibile.

Jocuri cu informatie incomplete.

Auditarii si auditati nu se cunosc si nu stiu informatii unul despre celalalt. Auditorul vrea sa detecteze erori pentru a evita neplaceri de la un audit extern, iar cel verificat – auditatul este tentat la frauda.

Choi a fost cela care a dezvoltat un joc cu informatie incomplete. Scopuldezvoltarii acestui joc era ca strategia optima pentru auditul intern (informatie incompleta) sa fie diferita de strategia adoptata in jocurile cu informatie completa.

Strategia optima pentru jocul cu informatie incomplete este pura si la intamplarea pe cand pentru cel cu informatie completa este intodeauna la intamplare. In viziunea lui Choi, trecerea de la strategia jocurilor cu informatie incomplete la cele cu informatie completa se relizeaza prin adaugarea informatiilor asimetrice la informatiile incomplete.

Asimetrie informationalaAsimetria informationala oferta auditorului acces la informatii prliminare despre integritatea auditatului. Auditorul poate afla informatii despre auditat prin intrebari si analize, pentru a detecta eventualele fraude si erori si pentru a determina timpul, natura si extensia testului de audit. Cel verificat nu are nici o informatie asupra procedurilor de audit utilizate.

Accesul; la informatiile preliminare, reprezinta o caracteristica Bayesiana a procesului de audit. Auditorul foloseste informatiile preliminare ca dovezi suplimentare la informatiile obtinute prin audit si de asemnerea foloseste informatiile prliminare pentu a determina extensiunea testelor de audit ce vor urma.

Informatia preliminara contiine indicatori de risc si proceduri analitice care sunt detectori de frauda in auditul intern si extern.

In cadrul jocului cu informatii incomplete si asimetrice , auditatii sunt reprezentati de managerii de department din firmele mari cu mai multe departamente. Acestia au la dispozitie doua strategii: fara frauda sau frauda asupra valorilor materiale. De asemenea se Ia in considerare si posibilitatea de a gresi rezultatele financiare ale departamentului.

2.1. Informatia anterioara

Asimetria informatiei este introdusa intr-un joc in care auditorul cunoaste informatii anterioare despre cel pe care urmeza sa-l verifice, acesta din urma neavand la dispozitie nici o informatie despre auditor. Numai anumiti auditori pot utilize tacatica informatiei anterioara deaorece pentru acest procedeu este nivoe de experienta din partea auditorului.

3.Solutia jocului: 3 echilibre ( balante)

Fiecare echilibru e caracterizat de medii de control successive.

Echilibrul 1 -     se realizeaza inr-un mediu de control slab, penalitatea pentru frauda este mica iar probabilitatea de frauda este mare.

Echilibrul 2 - se realizeza intr-un mediu de control mediu ca si putere, iar penalitatea si probabilitate de frauda sunt medii.

Echilibtul 3 - se realizeza intr-un mediu de control puternic, penalitatea pentru frauda este mare iar posibilitatea de frauda este mica.

4. Discutii

In cadrul E1 si E2, auditorul este tentat catre o testare 100% mai ales daca informatile anterioare sugereata frauda celui verificat. In cadrul acestor echilibre informatile anterioare sunt foarte importante – cu cat informatiile sunt mai bune, acuratetea informatiilor cu atat acestea tind sa substitute testarea.

In cadru E3 datorita mediului puternic in care se intalneste, in cazul acestui echilibru se poate spune ca exista o testare pemanenta – motiv pentru care frauda este aproape inexistenta.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 674
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2022 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site