Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AdministratieDrept


INCHIRIEREA UNOR LOCUINTE CU DESTINATIE SPECIALA

Drept+ Font mai mare | - Font mai micINCHIRIEREA UNOR LOCUINTE CU DESTINATIE SPECIALA

. Locuinta sociala

Potrivit art. 2 alin. 1 lit. c din Legea nr. 114/1996, republicata, prin locuinta sociala se intelege acea "locuinta care se atribuie cu chirie subventionata unor persoane sau familii a caror situatie economica nu le permite accesul la o locuinta in proprietate sau inchirierea unei locuinte in conditiile pietii".Au dreptul la o locuinta sociala, in vederea inchirierii, "familiile sau persoanele cu un venit mediu net lunar, realizat in ultimele 12 luni, cu cel putin 20% sub nivelul venitului net lunar pe membru de familie sau, dupa caz, pe persoana, stabilit conform art. 8 alin. 2" (art. 42 alin. 1 din Legea nr. 114/1996, asa cum fost el modificat prin Legea nr. 145/1999).

. Locuinta de serviciu

Locuinta de serviciu este definita de art. 2 alin. 1 lit. d din Legea nr. 114/1996, republicata, ca fiind acea "locuinta destinata functionarilor publici, angajatilor unor institutii sau agenti economici, acordata in conditiile contractului de munca, potrivit prevederilor legale".

Contractul de inchiriere care are drept obiect o locuinta de serviciu se incheie ca un accesoriu al contractului de munca (art. 51 alin. 2 din Legea nr. 114/1996, republicata) si, in principiu, va inceta o data cu acesta.

. Locuinta de interventie

Potrivit Legii nr. 114/1996, republicata, locuinta de interventie este acea "locuinta destinata cazarii personalului unitatilor economice sau bugetare, care, prin contractul de munca, indeplineste activitati sau functii ce necesita prezenta permanenta sau in caz de urgenta in cadrul unitatilor economice" (art. 2 alin. 1 lit. e).

Conform art. 54 din Legea nr. 114/1996, republicata, locuinta de interventie urmeaza regimul juridic al locuintei de serviciu, contractul de inchiriere avand, si in acest caz, statutul de accesoriu al contractului de munca.

. Locuinta de necesitateConform art. 2 alin. 1 lit. f din Legea nr. 114/1996, republicata, locuinta de necesitate este acea "locuinta destinata cazarii temporare a persoanelor si familiilor ale caror locuinte au devenit inutilizabile in urma unor catastrofe naturale sau accidente sau ale caror locuinte sunt supuse demolarii in vederea realizarii de lucrari de utilitate publica, precum si lucrarilor de reabilitare ce nu se pot efectua in cladiri ocupate de locatari".

Durata pentru care se incheie un astfel de contract este nedeterminata, acesta incetand atunci cand au incetat cauzele care au facut inutilizabile locuintele (art. 55 alin. 3).

5. Locuinta de protocol

In sensul Legii nr. 114/1996, republicata, locuinta de protocol este acea "locuinta destinata utilizarii de catre persoanele care sunt alese sau numite in unele functii ori demnitati publice, exclusiv pe durata exercitarii acestora".

Atribuirea, ocuparea si folosirea locuintelor de protocol se fac in conditiile legii (art. 57 alin. 3), ele fiind proprietate publica a statului si, prin urmare, netransmisibile.

Locuintele de protocol sunt administrate de catre Regia Autonoma "Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat" (art. 57 alin. 2).
Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1191
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved