Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AdministratieDrept


Penitenciare spital

Drept

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
CONSIDERATII TEORETICE CU PRIVIRE LA DREPTUL PROPRIETATII INTELECTUALE
INCETAREA CONTRACTULUI DE LOCATIUNE
APARAREA DREPTURILOR DE AUTOR SI A DREPTURILOR CONEXE
Efectele posesiei
Filiatia fata de mama Maternitatea
PARTICIPANTII LA PROCESUL CIVIL
Declaratiile de reciprocitate - izvor al extradarii
Recidiva postexecutorie
DREPTUL BUNURILOR DREPTURI REALE
Elemente de drept penal


Penitenciare spital

Reabilitarea penitenciara a detinutilor nu poate din atinsa fara individualizarea pedepsei adoptarea tratamentului la nevoile individuale ale detinutului, prin aplicarea unor programe terapeutice speciale. Acestea nu exclud, ci se adauga la serviciile medicale general valabile ce se acorda detinutilor intr-un asezamant penitenciar. Programele terapeutice individualizate sunt in aceeasi masura un drept al detinutului si o obligatie a administratiei penitenciare si, in ultima instanta a societatii.
Regimul medical diferentiat aplicat anumitor categorii de detinuti este impus de navele speciale determinate de caracteristicile biologice si psihosociale ale acestora: minori, tineri, femei, mame cu copii mici, persoane in varsta, persoane cu handicap sau cu boli grave in stadiu terminal.

Pe de alta parte, anumite categorii de afectiuni (tulburari psihice, toxicomaniile) impun un regim diferentiat pentru detinutii care le prezinta.

In cadrul acestor regimuri diferentiate, programele terapeutice, inclusiv tratamentul medical, sunt individualizate, stiut fiind ca medicul trateaza bolnavul si nu boala.

Detinutii bolnavi au aceleasi drepturi ca si ceilalti detinuti, inclusiv la servicii medicale adecvate nevoilor lor, dreptul la sanatate fiind consfintit alaturi de celelalte drepturi fundamentale ale omului, in conventii, reguli si recomandari internationale.Prin privarea de libertate acelui condamnat la executarea unei pedepse cu inchisoarea, statutul isi asuma responsabilitatea de a se ingriji de sanatatea celor carora li se aplica regimul de detentie.

Unele boli sunt, mai ales prin frecventa, adevarate probleme de sanatate publica: boli infectioase (boli cu transmitere sexuala, HIV sau SIDA, hepatitele B si C), toxicomania si bolile mintale.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 721
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2022 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site