Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AdministratieDrept


Recidiva postexecutorie

Drept

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
CONTRACTUL DE INCHIRIERE A SUPRAFETELOR LOCATIVE
Imparteala de ascendent
Diviziunile dreptului
LIBERTATILE FUNDAMENTALE
Jonctiunea posesiilor
Omorul deosebit de grav. Art. 176 C.pen.
CARTA DREPTURILOR BENEFICIARILOR - Dreptul pacientului HIV/SIDA
Dreptul afacerilor – test grila
TEORIA PSIHANALITICA A LUI SIGMUND FREUD
PROBELE SI MIJLOACELE DE PROBA


Recidiva postexecutorie

Potrivit art. 37 lit. b) C. pen., exista atunci cand dupa executarea unei pe depse cu inchisoarea mai mare de 6 luni, dupa gra­tierea totala sau a restului de pedeapsa ori dupa implinirea termenului de pres­criptie a executarii unei asemenea pedepse, cel condamnat savarseste din nou o infractiune cu in­tentie pentru care legea prevede pedeapsa inchi sorii mai mare de 1 an.a. Conditii cu privire la primul termen.

Prima conditie consta in aceea ca pedeapsa inchisorii mai mare de 6 luni la care a fost condamnat infractorul sa fie executata sau considerata executata ca urmare a gratierii totale sau a restului de pedeapsa ori ca ur­ma­re a prescriptiei executarii acelei pedepse, dupa cum poate consta si din pe­deap­sa detentiunii pe viata pentru savar­sirea unei infractiuni intentionate.

• O alta conditie este ca infractiunea pentru care s-a executat pedeapsa sa fie intentionata.

• Ultima conditie presupune ca hotararea de condamnare sa nu fie dintre cele prevazute de art. 38 alin. (1) C. pen. ori pentru aceasta sa nu fi intervenit reabilitarea sau sa se fi implinit termenul de reabilitare art. 38 alin. (2) C. pen.

Avand in vedere efectele reabilitarii, care fac sa inceteze pentru viitor in­ter­dictiile si decaderile, ca si incapacitatile ce decurg dintr-o condamnare, este firesc ca o astfel de condamnare, lipsita de efecte, sa nu mai poata constitui primul termen al recidivei.b. Conditiile celui de-al doilea termen:

Pentru existenta celui de-al doilea termen, infractiunea savarsita din nou poate fi de orice natura, insa trebuie sa fie savarsita cu intentie ori preaterin­ten tie, iar pedeapsa prevazuta de lege trebuie sa fie inchisoarea mai mare de un an.

Este indeplinita conditia gravitatii infractiunii savarsite din nou si atunci cand pedeapsa prevazuta de lege este detentiunea pe viata.

A doua conditie este aceea ca savarsirea infractiunii sa aiba loc dupa data terminarii executarii pedepsei, dupa data publicarii decretului de gratiere totala sau a restului de pedeapsa, respectiv dupa data la care s-a implinit ter­menul de prescriptie a executarii pedepsei anterioare.

Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1008
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2023 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site