Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AdministratieDrept


TRAFICUL DE AUTOTURISME FURATE - O AFACERE INFLORITOARE PENTRU LUMEA INTERLOPA

Drept

+ Font mai mare | - Font mai micTraficul de autoturisme furate - o afacere infloritoare pentru lumea interlopa

Intr-adevar, furtul de autoturisme a devenit o afacere rentabila pentru infractori. In prezent costul unui autoturism, marca recunoscuta, este foarte mare - un autoturism Mercedes - 60.000 - 80.000 DM., un autoturism - BMW. - 50.000 DM., un autoturism Audi sau VW - 30.000 - 50.000 DM:

Pentru infractori riscul de a fi prinsi in momentul comiterii furtului, este mai mic ca de exemplu la spargerea unei unitati comerciale. Acestia, in cateva minute, cu chei confectionate fura autoturismul cu care se deplaseaza foarte rapid la unul din punctele de frontiera, de regula unde este cunoscut.Daca autoturismul este furat noaptea, reclamantul abia dimineata sesizeaza disparitia autoturismului, care deja a trecut granita in Ukraina sau Republica Moldova.

Ajuns la punctul de destinatie autoturismul este valorificat rapid, de obicei furturile fiind facute la comanda.

Iata cum, in 24 de ore infractorii obtin in jur de 20.000 DM. daca fura un singur autoturism si nu cate doua sau trei autoturisme in acelasi timp actionand in grup.

Acest gen de furturi este rentabil pentru infractori intrucat in termen foarte scurt intra in posesia unor sume mari de bani (20.000 = 160.000.000 mil. lei).

Oare cat timp i-ar trebui acestui infractor ca pentru echivalenta sumei sa fure, de exemplu, dintr-un depozit Cat timp si cu ce mijloace de transport ar putea cara marfa in valoare de 160.000.000 mil. lei Apoi apare riscul valorificarii, asemenea cantitate de marfa starnind curiozitatea organelor de control.Trebuie subliniat si faptul ca hotii profita de sistemul legislativ slab al unor tari care prevad in legislatia lor posibilitatea de a nu se mai restitui autoturismele furate si ca acestea sa ramana in proprietatea cumparatorilor de buna credinta (ex.: Bulgaria, Ukraina, Ungaria, Cehia, Rusia).

Acelasi lucru se poate vorbi si despre acei hoti de autoturisme care fura in scopul dezmembrarii si vanzarii ca piese de schimb.

Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1058
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2023 . All rights reserved