Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
ComunicareMarketingProtectia munciiResurse umane

Atitudinea perfecta intr-o negociere

management+ Font mai mare | - Font mai micAtitudinea perfecta intr-o negociereMulti oameni ar prefera sa nu fi pusi in situatia de a negocia vreodata. Altii se arunca bucurosi in 'batalii' de acest gen. Cind vei cere colegilor sau sefului tau o intrevedere pentru modificarea unui proiect sau pentru a cere o marire de salariu, trebuie sa anticipezi reactiile si poate chiar prejudecatile pe care le pot avea referitor la a purta o negociere. Primele lucruri pe care le spui si le faci pot fi foarte semnificative pentru cursul discutiilor. Iata citeva chestiuni care te pot ajuta sa-ti stabilesti atitudinea de adoptat pentru a obtine un rezultat favorabil:

1. Clarifica scopul intilnirii.
Timpul este o resursa finita si pretioasa. Colegii iti vor aprecia abilitatea de a capta rapid si a mentine atentia auditoriului pe motivele invocate si beneficiile realizate (pentru toti) din rezolvarea propusa. Poti spune apoi, ca luarea unei decizii in sensul indicat este critica pentru termenele fixate, atingerea anumitor scopuri etc. Pentru aceasta decizie supui acordului tuturor participantilor ideile tale.

2. Pune totul sub forma unei probleme comune, de rezolvat in colectiv.
Poti intampina retineri de celalta parte, mai ales in negocierea unor chestiuni delicate. Eliminarea acestor retineri se poate obtine prin transformarea negocierii intr-o discutie pe marginea subiectului, acesta devenind o problema comuna pentru care trebuie gasita o solutie. Poti spune ' Am acesta problema si as aprecia sfaturile Dvs.' sau ' Nu stiu exact cum sa atac aceasta problema si apelez la ajutorul Dvs.' Apoi poti discuta pe marginea ei si ataca impreuna cu ceilalti rezolvarea.

3. Incepe cu nevoile si dorintele celeilalte parti.
Pentru a putea stabili o atmosfera cit mai buna in cadrul negocierii, incepe expunerea prin a vorbi despre nevoile si dorintele interlocutorului. Apoi invita-l sa-si expuna punctul de vedere. Astfel il vei face sa se simta integrat in discutie si iti va acorda aceeasi atentie. Dupa ce cealalta parte s-a simtit ascultata si inteleasa, este mult mai probabil sa asculte cu interes ce ai de zis si sa capete o deschidere mai mare la rezolvarea problemelor expuse de tine.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1857
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved