Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
ComunicareMarketingProtectia munciiResurse umane


Capacitatea potentiala a pietei unui produs

Marketing+ Font mai mare | - Font mai micCapacitatea potentiala a pietei unui produs

NatureColor este o companie privata infiintata in 1992, cu sediul in Bucuresti . Managementul firmei este asigurat de trei asociati cu indelungata experienta in domeniul industriei cosmetice.Compania produce si comercializeaza cosmetice naturale de cea mai buna calitate, in linii complete pentru ingrijirea si infrumusetarea parului.

Prezentul proiect analizeaza obiectivele firmei NatureColor de producere a vopselelor de par, privind lansarea unui nou produs, vopseaua Lumia, pe piata romaneasca.

Sortimentul productiei firmei noastre este format din:

- Vopsea - Crema Coloranta

- Tratament Colorant Direct

- Pudra Decoloranta

NatureColor crede in puterea naturii. Am strans aceasta putere, care este o sursa de creativitate, eficacitate, blandete si placere.

Am combinat experietele stiintifice cu elemente ale naturii pentru a crea produse cu ingrediente naturale care sunt in acelasi timp eficiente si usor de folosit.

NatureColor crede in respectul fata de mediul inconjurator. Produsele noastre sunt intotdeauna testate de experti inainte de a fi puse pe piata.

Efectul de protectie este asigurat de lecitina, keratina si vitamina C combinatie originala ce reface structura firului de par si il acopera cu o pelicula protectoare, dand stralucire si stabilitate culorii in timp.
Lecitina vegetala din soia, contine fosfolipide si acizi grasi, substante esentiale pentru sanatatea firului de par. Hraneste radacina parului si regleaza functiile pielii capului. Parul devine mai sanatos.
Keratina naturala, substanta constituenta a firului de par patrunde in fibra capilara si ii reface structura, dand parului stralucire si rezistenta.
Vitamina C este recunoscuta pentru proprietatile sale antioxidante si nutritive. Protejeaza parul si culoarea de agresiunea factorilor externi, asigurand o mai mare rezistenta a culorii in timp.

Aceste elemente, in asociere cu extractele de musetel si galbenele din emulsia oxidanta, hranesc radacina parului, refac structura fibrei capilare si protejeaza pielea capului in timpul vopsirii.

Noul tip de vopsea este un produs revolutionar, capabil sa surclaseze marcile concurente si sa ocupe locul intai in cerintele consumatorilor. Calitǎtile sale speciale ii asigurǎ o pozitionare de top pe piata de specialitate.

Un prim obiectiv urmarit este acela de a gasi un echilibru intre ceea ce ne propunem noi si ceea ce cauta consumatorul. Pentru aceasta va fi nevoie de o cercetare riguroasa a pietii. Vrem sa oferim consumatorilor bunuri de cea mai buna valoare posibila, sa ne atragem cat mai multi clienti.

Ne propunem ca in primul an de producere a noului sortiment de vopsea sa ne creem o clientela stabila, sa ocupam un loc in frunte in ceea ce priveste cota de piata si sa realizam o cifra de afaceri lunara de cca 500mil. lei si un profit brut de 150mil. lei pe luna. De asemenea, firma urmareste ca in timp sa devina liderul incontestabil al pietii vopselelor - crema colorante.

Cap1. ANALIZA PIETEI (a produsului)

1. Identificarea pietei (a produsului)

In Romania, cererea de vopsele si produse pentru ingrijirea parului a crescut odata cu schimbarea sistemului politic si patrunderea femeilor in domenii din ce in ce mai diferite.

Femeile doresc sa arate din ce in ce mai bine si sunt constiente ca trebuie sa se ingrijeasca.

Vopseaua Lumia adreseaza in primul rand femeilor tinere si active care nu au timp sa mearga la saloane de infrumusetare pentru a-si schimba culoarea parului. Statisticile arata ca o femeie din trei se vopsesc acasa.

In zona Transilvaniei piata este reprezentata de firma Wella motiv pentru care credem ca impunerea pe aceasta piata este o solutie, urmand ca dupa ce obiectivele de a atrage cat mai multi clienti si de a satisface pe deplin nevoile consumatorilor nostri vor fi satisfǎcute, vom incerca sa ne extindem si in celelalte zone ale tarii.

2. Caracterizarea pietei

Piata produselor de colorare a parului: vopsele, pudrelor decolorante, tratament colorant direct, se caracterizeaza prin concentrare, stabilitate si concurenta intensa.

Piata vopselelor a inceput sa se structureze, treptat. In prezent, exista cativa mari producatori interni, atat straini, cat din tara, dar si importatori.

Majoritatea consumatorilor 62% prefera sa cumpere vopsele cu nume de marca impus pe piatǎ, in timp ce restul consumatorilor, 38% prefera alte mǎrci .

Piata vopselelor nu este fragmentata si are niste marci majore care sa polarizeze vanzarile. Din punct de vedere al cererii, in cazul vopselelor este important atat pretul cat si calitatea si ambalajul. In continuare, totusi piata va pune din ce in ce mai mult accent pe calitate, fiind dispusa in timp, chiar sa plateasca mai mult pentru a obtine un produs superior din punct de vedere al durabilitǎtii, nuantei,protectiei. La randul lor, producatorii vor incerca sa ofere produse mai sofisticate care sa aduca un plus privind caracteristicile celorlalte categorii de vopsele .

Conform statisticilor criteriile care stau la baza cumpararii vopselelor sunt prezentate in urmatorul tabel:

- au incercat si alta data si au fost satisfacuti - 23%

- pretul - 27%

- aspect ambalaj - 4%

- componente - 6%

- nume marca/producator - 11%

- mod folosire - 7%

- calitate - 22%

Schimbǎrile economice si politice care au marcat Europa Centralǎ si de Est in anii '90 au creat piete competitive acolo unde anterior existau doar economii planificate. In timp consumatorii decid asupra marcii lider. Concurenta se da intre mǎrcile disponibile: Policolor, Dfa, Kõber, Conex si prin structurarea pe criteriul cantitatii.

Firma depune eforturi considerabile pentru asigurarea unei pozitii clare in cadrul pietii pentru marca sa in vederea prevenirii confundarii marcii noastre cu marcile concurente.

Pana in prezent cea mai buna solutie in acest sens s-a dovedit a fi marcile cu caracter de unicat, opuse asa numitelor marci de protectie.

Ne propunem sa atragem cotele firmelor de piata concurente:

Nr. Crt.

FIRMA

COTA DE PIATA (%)

Wella

Londa

Gerocossen

Garnier

Schwarzkopf

3. Segmentarea pietei

Organizatiile care opereaza pe pietele bunurilor de consum si bunurilor comerciale nu se pot adresa tuturor cumparatorilor de pe aceste piete sau, cel putin nu la toti cumparatorii in acelasi mod. Cumparatorii sunt foarte numerosi, foarte risipiti si foarte variati in ceea ce priveste nevoile pe care le au si tehnicile la care recurg atunci cand achizitioneaza un produs.

Firmele difera semnificativ in functie de capacitatea de a servi diferite segmente de piata. Decat sa incerce sa concureze pe o piata intreaga, uneori impotriva unor concurenti mai autentici, fiecare firma trebuie sa identifice partea de piata pe care o poate servi cel mai bine. Segmentarea este astfel un compromis intre presupunerea gresita conform careia toti oamenii sunt identici si cea neeconomica potrivit careia pentru fiecare persoana este nevoie de un efort special de marketing.

Deoarece cumparatorii au nevoi si dorinte unice, fiecare cumparator reprezinta in mod potential o piata separata. In mod ideal, un ofertant ar putea sa elaboreze un program de marketing pentru fiecare cumparator.

Segmentarea pietii se face in functiile de criteriile: sociodemografice, psihografice, geografice, economice si comportamentale.

Produsul firmei noastre se adreseazǎ pentru inceput segmentului de piatǎ: regiunea Transilvania. Conform statisticilor femeile din zona urbanǎ sunt consumatoare preponderente de vopsele.

Cel mai mare procent de nonconsumatori se afla in randul respondentilor cu varsta intre 15 -17de ani, iar cel mai mic in categoria 17 - 40.In concluzie, segmentul de consumatori cu cel mai mare potential pentru piata vopselelor este cel al femeilor foarte active, cu o sensibilitate deosebitǎ la produsele originale si de marcǎ ,cu varsta cuprinsa intre 17- 40 de ani din mediul urban.

Din punct de vedere geografic vanzarile sunt concentrate in marile orase unde cererea consumatorilor este ridicata. Aici se evidentiaza municipiul Bucuresti unde competitia intre firmele producatoare poate fi numita acerba fara sa se exagereze catusi de putin.

In functie de criteriul comportamental se disting segmentarile dupa importanta cumparaturii, dupa presiunea timpului strans legate intre ele si dupǎ cantitatea consumatǎ.

Spre exemplu, pentru o persoana grabita importanta cumparaturii va fi medie in timp ce o persoana cu activitate zilnica redusa acorda o mai mare importanta cumparaturii, manifestand preferinte si exigente.

Cumparatorii cu venituri medii si mari prefera sau opteaza in timp pentru o anumita marca pentru care raportul pret - calitate este foarte important. El diferentiaza o anumita marca pentru care manifesta fidelitate atat timp cat producatorii mentin sau imbunatatesc standardele initiale pentru care consumatorii au optat pentru acel produs.

Firma noastra isi propune ca sa atraga, pentru inceput, din totalul consumatorilor un procent de 70% iar din totalul nonconsumatorilor - 20%.

4 Selectarea pietei tinta (a marcii)

Conform segmentarii existente pe piata romaneasca a vopselelor, firma noastra isi propune sa atraga cat mai multi consumatori iar segmentul de piata tinta vizat il reprezinta persoanele cu varsta cuprinsa intre 17- 40 de ani , femei active , din mediul urban, cu venituri medii .

Produsul nostru doreste a veni in intampinarea exigentelor consumatorilor, precum si accesibil in ceea ce priveste pret, ambalaj, marca si eticheta originale si distinctive.

Cap 2. Componentele de marketing al produsului

In urma unei analize riguroase a pietii prin sondaje de opinie (chestionar - anexa 1) concluzionam ca produsul trebuie sa actioneze psihologic si fizic asupra consumatorului.

2.1.Atributele produsului (caracteristicile fizice)

Produsul realizat de firma noastra in speta vopseaua va avea o compozitie care respecta normele in vigoare ale protectiei mediului. Lumia actioneaza prin infuzarea culorii in profunzimea fibrei capilare, colorand parul uniform in culori stralucitoare. Contine ceramide pentru restructurarea fibrei capilare, ulei de masline si ceara de albine pentru hranirea si stralucirea parului. Extractele de musetel si galbenele, prezente in emulsia oxidanta, protejeaza si hidrateaza parul in timpul vopsirii.Parul devine mai puternic, mai suplu, mai sanatos, capata volum, iar intensitatea culorii se pastreaza mult timp.

Paleta de culori cuprinde 15 nuante:

■ Culori pline de mister si seductie:

1 - Negru natural

1.1 - Negru violet

1.2 - Negru visina

■ Culori rafinate si delicate:

2 - Saten natural

3.1 - Maro havan

3.2 - Maro caramel

■ Culori arzatoare si pasionale:

4 - Rosu flacara

4.1 - Rosu arama

4.2 - Rosu rubin

4.3 - Rosu tropical

4.4 - Rosu violet

■ Culori luminoase si pasionale:

5 - Blond natural

5.1 - Blond titian

5.2 - Blond nordic

5.3 - Blond argintiu

Functiile produsului

Vopseaua pe care noi o propunem nu contine substante nocive, asigurand o acoperire perfecta a firelor albe. Se recomanda folosirea vopselei pentru vopsirea parului ton pe ton, descgiderea tonului sau acoperirea firelor albe.

◘ Sistemul de sustinere

Marca este alcatuita din :

- numele de marca, format din cuvinte sau cifre care joaca rolul unui stimul auditiv;

Numele de marca al vopselelor pe care le vom produce va fi Lumia.

-semnul de marca (emblema), format dintr-o imagine, un desen sau o reprezentare grafica care joaca rolul de stimul vizual;

Se doreste ca atat numele cat si emblema sa-i determine pe consumatori sa inteleaga ca prin cumpararea produsului ei vor fi cei mai buni. Cei mai buni in sensul ca vor fi constienti de calitatea vopselei, de culorile placute si durabile.

◘ Ambalajul

Ambalajul indeplineste o functie vitala pentru majoritatea produselor. El protejeaza bunurile, ajuta la mentinerea proprietatilor produselor .

- Tub vopsea 60 g.

- Flacon aplicator cu emulsie oxidanta 60 ml.

- Pereche manusi.

- Instructiuni folosire.

Tratamentul Colorant Direct cu multivitamine este destinat in special acoperirii primelor fire de par alb. Actiunea sa de acoperire rezista in medie la 5-6 spalari si permite de asemenea punerea in evidenta a culorii naturale si obtinerea unor reflexe deosebite. Nu contine nici oxigen nici amoniac si, amestecat cu alte produse colorante intareste reflexele, punand in evidenta mesele si suvitele. De asemenea, amestecat cu samponul Cristall pune in evidenta si invioreaza culoarea parului, atat cea naturala cat si cea artificiala.

Pudra decoloranta Datorita formulei sale pe baza de pulbere grea si non-volatila, pulberea decoloranta permite decolorari optime. Amestecata cu emulsii oxidante in crema este recomandata tuturor tehnicilor de decolorare: mese, suvite si decolorari complete. Pigmentul albastru violet evita modificarea culorii in nuante de portocaliu-galben, conferind o stalucire deosebita si uniformitate decolorarii.

Vopsea-Crema
Este o crema coloranta pe baza de lipozomi multivitaminizati care respecta structura firului de par rehidratandu-l si hranindu-l in timpul aplicarii. Avand pigmenti de inalta calitate, cu un continut scazut de amoniac, garanteaza o acoperire a firelor albe in totalitate si o durata indelungata
Ingredientii naturali cu un parfum delicat impreuna cu o formula echilibrata alcatuiesc un amestec usor de aplicat.

2.3. Ciclul de viata al produsului

Produsele se afla din punct de vedere a ciclului de viata relativ in faza de lansare. Aceasta etapa este caracterizata de existenta unei cereri latente considerabile Pentru produsele Lumia am identificat o serie de oportunitati si temeri.

2.4. Marci concurente

Concurenta se asteapta sa vina din partea marcilor mari, a marcilor private ale detailistilor si a celor care vor mai aparea in tara, in ceea ce priveste pretul. Principalele marci concurente sunt in special :Wella, Londa, Gerocossen, Garnier, Schwarzkopf. Primele doua sunt "nume de marca" cu prestigiu fapt care ii determina pe consumatorii interesati de calitate sa ramana loiali.

Capitolul 3 - Configurarea promovarii

3.1. Reclama

Promovarea produselor face parte din cele patru componente ale mixului de marketing. Acest lucru se datoreaza importantei pe care o are promovarea in vanzarea produsului. Afirmatia ca 'Promovarea este 99% inspiratie si 1% munca', descrie cel mai bine promovarea in marketing.

Deoarece produsul se afla in faza de lansare, vopseaua Lumia va utiliza reclama, urmarind sa construiasca cererea primara si sa informeze consumatorii asupra avantajelor pe care le pot obtine .

Obiectivul campaniei de reclama este urmatorul:

- mesajul reclamei se adreseaza pietii tinta care se suprapune cu auditoriul tinta-persoanele cu venit mediu, dar dornice de a utiliza o vopsea de c calitate cu proprietati unice.

- tipul de influenta exercitat asupra auditoriului este:

- la nivel cognitiv - sa cunoasca cel putin 3 sortimente de vopsea;

- la nivel comportamental - sa cumpere macar o cutie de vopsea- 30% din auditoriul tinta;

Ne propunem ca pana la 31 decembrie2005, 50% din auditoriul tinta sa asocieze utilizarea vopselei produsa de firma noastra cu efectuarea de lucrari de calitate.

3.2. Promovarea vanzarilor

Cel mai evident factor care determina succesul comercial al unui nou produs este diferentierea pe piata si valoarea la client. Dar clientul trebuie sa afle de aparitia noului produs. 'Clientul' nu este o numai o persoana; clientul este o piata, o arie geografica, o patura sociala, o tara, un continent sau chiar mai mult.    Acesta este rolul promovarii -de a anunta 'clientul' de aparitia produsului, de a-i crea o imagine, un renume, de a-l sustine pe toata durata vietii lui comerciale.

Promovarea produselor este un instrument la fel de important  in mana conducerii unei companii ca insasi produsul creat si introdus pe piata pentrui a-i aduce profit. Promovarea nu este o activitate singulara; este un ansamblu de activitati inovative si de creatie, integrandu-se la randul lor intr-un ansamblu de activitati manageriale, la fel de importante ca si cele de organizare a productiei de bunuri. Promovarea nu se face oricum ci dupa un plan strategic ce se incadreaza in strategia generala a companiei.

Armele de baza ale promovarii produselor sunt comunicarile de marketing si reclama comerciala. Competitia este din ce in ce mai acerba, iar piata gloabala este invadata de noi mijloace de comunicare tot mai performante. In acelasi timp, marketingul eficient si componentele de comunicare adecvate, ridicate la nivel de stiinta, s-au dovedit a fi  vitale atat firmelelor mici cat si marilor concerne internationale pentru a se mentine pe piata.

Reclama este cea care anunta si mentine produsul proaspet in mintea clientului. In spatele fiecarei reclame eficiente exista o idee mare, un concept de creativitate, care implementeaza strategia de publicitate astfel incat mesajul sa atraga atentia, sa fie memorabil si sa convinga.

Indiferent daca un cursant urmeaza un asemenea curs doar pentru a-si largi orizontul in acest domeniu dinamic sau pentru a face o cariera in publicitate, promovare sau alte ramuri ale merkentigului, cursul le asigura o privire din perspectiva rolului si importantei mijloacelor de comunicare in promovarea produselor. Mai mult decat atat, cartea se doreste a fi si un indreptar practic al utilizarii celor mai uzuale metode ale domeniului.

Promovarea vanzarilor pentru produsul pe care-l oferim se va realiza prin:

pachetul oferta care va contine o pensula la 2 cuti de vopsea cumparate;

vom organiza o tombola prin care consumatorii de vopsea vor trebui sa trimita pana la data de 20 decembrie 2004 trei coduri de bare de la cutiile de vopsea Lumia pentru a beneficia de o excursie in Insulele Caraibe.

Reduceri temporare de pret in perioada 1 iulie - 1 septembrie 2004 cu 25%.

3.3. Vanzarea personala

In ceea ce priveste vanzarea personala a firmei NatureColor aceasta are la baza un distribuitor general care va avea ca angajati un numar mai mare de distribuitori, acestia la randul lor creand posibilitatea ca produsele sa ajunga la consumatorii finali.

Numarul agentilor de vanzari va fi de 7 pe toata regiunea Moldovei, pentru inceput 3 ocupandu-se de distribuirea vopselei in zona Iasului.

3.4. Relatii publice

Firma NatureColor isi propune sa - si informeze clientii cu privire la lansarea noii vopsele, printr - un comunicat de presa adresat in special revistelor pentru femei.

La lansarea acestora vom realiza o conferinta de presa la care vor fi invitate principalele cotidiene, precum si canalele TV .

Capitolul 4 - Configurarea pretului si distributia

4.1.Analiza factorilor care influenteaza pretul

Pretul vopselei Lumia este de:

- 157 900 lei cutia de vopsea crema coloranta

- 80 900 lei plicul de pudra decoloranta

- 120 900 lei cutia de tratament colorant

- 50 000 lei flacon sampon Cristall

Este un pret care reflecta calitatea deosebita a acestui produs. De altfel, pretul care ar putea sa para prea ridicat, dar el are o acoperire in costurile de productie si nu ar trebui sa afecteze cererea acestui produs, care datorita calitatilor deosebite se spera a fi cel mai bine vandut dintre vopselurile comercializate la noi in tara. Oamenii isi vor da seama ca insusirile sale deosebite ating si chiar depasesc nivelul pretului.

Nivelul pretului vopselelor Lumia este influentat de factori precum: costurile ridicate datorate laboratoarelor de cercetare si dezvoltare, costurile compartimentului de marketing cu oameni competenti si bine instruiti, pretul componentelor produsului si ambalajul net superior, transportului si distributiei.

Dar aceste costuri merita sa fie facute, deoarece prin intermediul celor care lucreaza la 'nasterea' acestui produs este posibila crearea unor produse superioare, din toate punctele de vedere, celor existente de pe piata.

Adaosul intermediarului care distribuie produsele la consumatori este de 15%. Produsele fabricate de firma NatureColor, sunt recunoscute in intreaga tara ca oferind cel mai viabil raport calitate-pret.

Nota: preturile nu includ TVA,

Livrare: orice cantitate, la livrare de peste 1000 cuti se asigura transportul.

Termen de livrare: max. 3 zile de la data comenzii.

Plata: in numerar, fila CEC barat, ordin de plata, in max. 10 zile de la data livrarii.

4.2.Strategia de pret si nivelul pretului

Pe termen scurt firma noastra foloseste strategia pretului de penetrare, incercand sa atraga cat mai multi cumparatori, care sa devina loiali produsului dupa ce il vor testa. O alta strategie de pret pe termen scurt este strategia pretului-impar, plecand de la premisa ca oamenii cumpara mai usor un produs care costa, de exemplu 157900 in loc de 158000.

In cadrul strategiilor pe termen lung, apar abateri temporare ale pretului pentru a-l adapta la presiunile pe termen scurt datorate modificarii pietei, clientilor sau concurentei. Nivelul de baza al pretului poate fi redus prin acordarea de rabaturi si bonificatii.

Rabaturile promotionale sunt reduceri temporare, concepute pentru a stimula clientii sa incerce produsele noi. Astfel firma noastra cu ocazia diferitelor sarbatori va pune in vanzare pachete promotionale : un pachet format dintr-o cutie de vopsea + bonus un plic cu masca de par la un pret mult mai mic decat cel la care aceste produse ar fi cumparate separat si cu alta ocazie.

Bonificatiile pe care la care le intreprinde firma NatureColor se indreapta spre distribuitori pentru a compensa costurile lor facute cu prestatiile.

Astfel, ei pot cumpara produsele firmei noastre fara adaosul comercial de 15% care este folosit pentru clientii care nu sunt distribuitori. De altfel, in cadrul vanzarilor personale ei primesc si alte bonificatii in functie de numarul de numarul de noi distribuitori pe care ii introduc in afacere.

4.3 . Extinderea si intensitatea retelei de distributie

Experienta a demonstrat cǎ satisfactia clientului este mai mare dacǎ poate sǎ obtinǎ produsele de care are nevoie usor si rapid. NatureColor a inteles acest lucru si intre obiectivele noastre se aflǎ si imbunǎtǎtirea sistemului de distributie.

Reteaua de distribuitori de va extinde in urmǎtorii 3 ani la un numǎr de 60. Noi puncte de lucru si depozite vor fi infiintate in 6 orase principale din Romania.

Un Area Sales Manager si un depozit NatureColor va reprezenta compania in fiecare din cele 7 zone definite teritorial, oferind fiecǎrui client produsele, serviciile sau informatiile decare are nevoie. Acesti distribuitori vor promova si comercializa, in special, produsele destinate sectorului de larg consum. Produsele industriale vor fi livrate direct utilizatorilor finali.

4.4. Structura canalelor de distributie

Firma NatureColor utilizeaza pentru distributia produselor un canal cu o structura originala din dorinta de a satisface gusturi cat mai variate.

La inceput, in perioada de lansare firma NatureColor va apela si la vanzarile personale directe cu posibilitati de extindere, tocmai din dorinta de a face bine cunoscuta aceasta marca de vopsele. Un alt motiv ar fi si faptul ca reclama este greu de personalizat, dar in vanzarea directa marketer-ul reuseste sa observe care sunt preferintele unui potential client si pregateste o prezentare individualizata, lucru imposibil de realizat in reclama.

  Distributia produselor oferite de se va face atat prin reteaua proprie de magazine cat si prin reprezentantii zonali, pozitionati in toate marile orase ale tarii.

Cercetatorii au analizat mai multe marci si culori de vopsea de par, descoperind ca majoritatea contineau substante care ori pot provoca alergii grave, ori pot declansa, in timp, cancere (de altfel, americanii au avertizat inca din 2001 asupra cancerelor de vezica provocate de vopselele de par). In toate cele 36 de nuante de rosu si saten analizate s-a gasit amina aromatica, element cu potential alergen crescut, iar multe vopsele contineau si 2,5-toluilendiam, o substanta inrudita indeaproape cu 2,4-toluilendiam, factor declansator al cancerului si interzis de altfel de autoritatile medicale pentru folosirea in compozitia vopselelor de par. 23 dintre produsele studiate contineau si colorantul resorcin, responsabil de aparitia unor reactii alergice.

Nu este doar accesoriul esential al frumusetii fiecarei femei, este accesoriul cel mai important. Si da, ati intuit bine, ne referim la podoaba capilara a fiecarei femei, la acest detaliu care radiaza sanatate, care defineste temperamentul unei femei si desfata ochiul intr-un mod estetic. Privirile se intorc intotdeauna dupa un par ce vorbeste limbajul frumusetii. Ba mai mult, un par frumos are parca o personalitate proprie, aparte de cea a femeii careia ii apartine. 

Vinzarile de vopsea de par din Romania ar putea depasi anul acesta 22 de milioane de euro, in crestere cu 30% fata de anul trecut. Totusi, consumul de vopsea din tara noastra reprezinta doar 0.3% din cel mondial. vinzarile au inregistrat cea mai mare crestere din ultimii ani, de peste 20%, vamzarile pina la 17 milioane de euro (21 milioane de dolari). "Ne asteptam ca tendinta din ultimul an sa continue si sa se accelereze, respectiv o crestere, atit in volum, prin cresterea numarului de persoane care intra in aceasta categorie prin intermediul nuantatoarelor, dar in special in valoare, prin reorientarea consumatorilor spre marcile mai scumpe, de calitate superioara", a declarat marketing managerul Henkel Romania.

'Vopseaua de par este una dintre cele mai dinamice categorii din industria cosmetica, inregistrand an de an cresteri cu 10-15% si reprezinta circa 6% din valoarea pietei de cosmetice', a declarat Carmencita Sava, director cercetare-dezvoltare in cadrul companiei Gerocossen.

Vopselele de par sunt utilizate in continuare mai mult la domiciliu, din motive economice si din lipsa de timp. 'In marea majoritate a cazurilor, femeile din Romania opteaza pentru vopselele de par permanente, care ofera culori intense si rezistente pana la sase saptamani. In ultimul an se constata o tendinta de crestere a segmentului vopselelor semi-permanente, care rezista pana la zece spalari' Creste interesul consumatoarelor pentru marcile care ofera nuante si ingrediente naturale, tendinta urmata de catre toate brandurile importante, care au lansat astfel de game. De asemenea, consumatoarele tinere, care cauta schimbari radicale de look si care isi doresc sa fie mereu in pas cu moda si in ceea ce priveste culoarea parului, devin din ce in ce mai importante si pe aceasta piata.

Procesul de promovare a produselor de colorare a parului implica derularea campaniilor de imagine si implementarea campaniilor de promovare la punctele de vanzare.

Albirea parului este un fenomen firesc, mai ales dupa o anumita varsta. Cu toate acestea, numeroase

doamne au un soc atunci cand observa primul fir de par alb.

Primul fir de par alb apare la unele persoane la adolescenta, iar la altele abia dupa ce trec de 40 de ani. Acest fenomen de depigmentare mai mult sau mai putin rapid este fara indoiala legat de factorii genetici, dar exisa si altii care influenteaza aparitia parului alb: mediul inconjurator, alimentatia si modul de viata. Sunt si cazuri, foarte rare, cand acest proces este reversibil: in cazul in care albirea a fost provocata de o insuficienta renala cronica sau in urma sedintelor de radioterapie.

Puteti decide, indiferent de varsta pe care o aveti, daca acceptati firele de par albe sau incepeti sa va vopsiti, in cazul in care nu ati facut acest lucru pana acum. Cea mai mare parte a doamnelor care au ales sa nu ascunda firele albe s-au declarat multumite de alegerea facuta, considerand ca in acest fel si-au valorificat originalitatea. Acestea se concentreaza mai mult asupra accesoriilor, pentru a-si scoate in evidenta fata. Ele se obisnuiesc incet, incet sa foloseasca anumite clame, cordelute, ochelari de soare colorati sau alte accesorii, pentru a-si construi un stil unic.

Cateva fire de par alb nu sunt un semn evident de batranete. Pe masura ce timpul trece insa, ele devin mai groase, dar si mai poroase. Atunci cand sunt expuse prafului si diferitelor particule prezente in atmosfera, se ingalbenesc si se murdaresc imediat. De aceea, de indata ce parul alb isi face aparitia, obisnuiti-va sa il spalati o data la trei zile, cu un sampon care curata in profunzime.

Daca sunteti blonde sau roscate, sunteti norocoase, deoarece parul alb nu se va observa imediat si veti avea mai mult timp pentru a decide ce doriti sa faceti. Una dintre cele mai recomandate metode de vopsire este "ton pe ton". Aceasta metoda este de preferat deoarece nu contine amoniac, ofera stralucire parului si ii da mai mult volum fara sa-l agreseze. Daca aveti doar cateva fire albe, va puteti permite sa folositi un sampon nuantator. Daca, in schimb, parul alb este abundent, atunci va trebui sa apelati la o vopsea permanenta. In cazul doamnelor cu parul blond situatia este mai simpla, deoarece cresterea lui nu se va remarca imediat, asa cum se intampla, de exemplu, in cazul brunetelor. In cazul primelor fire de par albe, produsele naturiste sunt una dintre solutiile cele mai bune. Se pot folosi coloranti pe baza de compusi alimentari, un amestec de plante de tip henna si apa calda, care aduce reflexii si luminozitate.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2080
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved