Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
ComunicareMarketingProtectia munciiResurse umane


Configurarea promovarii - Obiectivele politicii de promovare

Marketing+ Font mai mare | - Font mai micConfigurarea promovariiObiectivele politicii de promovare

Obiectivele politicii de promovare, in primul an de la lansarea produsului, sint urmatoarele:

40% din piata tinta sa cunoasca marca noastra;

obtinerea unei cote de piata absolute de 5%.

Aceste obiective pot fi reprezentate grafic astfel:

Piata

totala

60% nu cunosc marca

40% cunosc

marca

50% nu au incercat

marca

50% au incercat marca

75% nestisfacuti

25% satisfacuti

Reclama

Pentru realizarea obiectivelor politicii de promovare, am pregatit doua campanii de reclama, denumite "Lupta cu timpul", respectiv "Stress".

Campania de reclama "Lupta cu timpul"

Aceasta campanie de reclama va fi folosita in faza de lansare a produsului.

Obiectivul reclamei: in termen de un an 40% din piata - tinta sa cunoasca marca noastra, iar 5% din aceasta sa foloseasca produsul nostru.

Pentru realizarea acestor obiective majore, vom avea in vedere, in cadrul campaniei de reclama, urmatoarele aspecte:

Informarea pietei cu privire la existenta marcii noastre pe piata;

Diferentierea produsului nostru fata de cele concurente;

Informarea si atragerea consumatorilor;

Inducerea unei anumite frecvente de utilizare.

Atractia de baza va fi de natura emotionala. Prin campania de reclama vrem sa inducem speranta ca efectele imbatrinirii pot fi intirziate.

Alegerea media. Rezultatele studiului de piata cu privire la mass - media sint urmatoarele:

60% din piata tinta prefera televiziunea. Din acest procent, 45% urmaresc constant emisiunile de stiri, 30% urmaresc filme, 15% emisiunile de moda si 10% urmaresc alte emisiuni. Consideram ca cel mai bun raport cost - eficienta il reprezinta difuzarea reclamei in cadrul emisiunilor de moda. Dintre acestea, am ales emisiunile "Pro Fashion" (PRO TV) si "Fashion Style" (Antena 1) datorita faptului ca intrunesc 70% din preferintele pietei - tinta. Vor fi difuzate 12 spoturi/an in cadrul emisiunii "Pro Fashion" si 12 spoturi/an in cadrul emisiunii "Fashion Style" (cu durata de 30").

30% din piata - tinta prefera revistele lunare dedicate femeilor. Din acest procent, 35% citesc revista "Avantaje", 30% citesc revista "Cosmopolitan", 20% "Unica" si 15% "Elle". Am ales revistele "Avantaje" si "Cosmopolitan". Vor fi 6 pagini de reclama pe an in revista "Avantaje" si 6 in revista "Cosmopolitan".

7% prefera radioul. Datorita procentului mic de audienta si faptului ca, in domeniul nostru de activitate, imaginea este foarte importanta in cadrul reclamelor, acest mijloc de media nu va fi folosit.

3% prefera ziarele. Procentul mic si conditiile grafice precare nu recomanda folosirea acestui mijloc de media.

Macheta publicitara este prezentata la sfirsitul proiectului. Trebuie precizat ca in partea stinga - jos vor fi prezentate ambalajul si flaconul produsului. Din motive tehnice, acestea nu au putut fi inserate in macheta.

Exclamatia "In lupta cu timpul ai cistigat tu!" are rolul de a capta atentia cititoarelor. Diferentierea produsului are loc prin precizarea faptului ca "Trsor" anti - rid contine sistemul AHA cu factori activi de hidratare. Prin precizarea "folosita zilnic" se sugereaza modul de utilizare, precum si o anumita frecventa de utilizare. Intensificarea dorintei de a avea produsul se realizeaza prin: "in numai o luna, tenul tau va fi mai tinar, mai suplu.". Facilitarea trecerii se realizeaza prin: "Pentru informatii si comenzi..".

In partea dreapta - jos este prezentata marca firmei si sloganul firmei: "Frumusetea e pasiunea noastra".

Campania publicitara "Stress"

Aceasta campanie va fi lansata in faza de crestere a produsului.

Obiectivul reclamei: in termen de un an 80% din piata - tinta sa cunoasca marca produsului nostru si sa obtinem o cota de piata absoluta de 10%.

Obtinerea acestei cote de piata se va realiza atit prin atragerea de noi consumatori cit si prin marirea frecventei de utilizare a produsului.

Atractia de baza va fi tot de natura emotionala, dar diferita de cea din campania "Lupta cu timpul". Am constatat ca majoritatea persoanelor de sex feminin se simt nemultumite atunci cind nu arata bine. In noua campanie de reclama, am transformat acest sentiment de nemultumire in stress, o problema foarte actuala in zilele noastre. Prin reclama se va sugera ca achizitionarea produsului nostru este necesara pentru eliminarea stressului.

Media utilizata va fi aceeasi ca si in campania anterioara.

Macheta publicitara este prezentata la sfirsitul proiectului. Atragerea atentiei se realizeaza aici prin acea lista imaginara in care se enumera factorii de stress. Se observa ca in trunchiul machetei se sugereaza dublarea frecventei de utilizare a produsului ( "folosita zilnic, dimineata si seara" fata de "folosita zilnic" din campania anterioara). Celelalte elemente ale machetei sint asemanatoare cu cele ale machetei anterioare.

Promovarea vinzarilor

Principalele metode de promovare a vinzarilor pe care le avem in vedere sint urmatoarele:

Pachetul bonus. In perioada de vara, atunci cind creste cantitatea de produs utilizat, vom oferi o cantitate suplimentara de 10% de produs la acelasi pret. Datorita cresterii vinzarilor in aceasta perioada, oferirea cantitatii suplimentare la acelasi pret nu va atrage reducerea incasarilor firmei.

Pachetul cuplu. La cumpararea a trei produse din gama firmei va fi oferita gratuit o geanta cosmetica imprimata cu marca firmei. La fel ca si in cazul pachetului bonus, nu consideram ca aceasta metoda de promovare a vinzarilor va afecta incasarile firmei.

Oferirea de materiale publicitare intermediarilor de marketing. Cadourile oferite acestora vor fi materiale de birou, calendare, etc. imprimate cu sigla firmei. Rolul acestora este de a readuce aminte numele firmei noastre.

Participarea la tirguri si expozitii. Aceasta metoda de promovare are o importanta deosebita, fiind principalul mijloc de contactare a clientilor potentiali. In limitele bugetului disponibil vom incerca sa participam la cit mai multe manifestari de acest gen.

O metoda de promovare a vinzarilor foarte populara in aceasta perioada, si anume reducerea temporare de pret, nu va fi utilizata in primul an de la lansare. Motivul acestei decizii este faptul ca cererea pentru produsul nostru este o "cerere prestigiu", iar reducerile de pret in aceasta situatie pot avea efecte nefavorabile.

Relatiile publice

Strategia firmei de relatii publice cuprinde urmatoarele manifestari:

Organizarea unui cocktail la fiecare lansare importanta de produs. La aceste cocktail - uri vor fi invitate persoane cu pozitii sociale privilegiate (asa numitii lideri de opinie) precum si reprezentanti ai presei. Se va incerca, pe cit posibil, mediatizarea acestor petreceri.

Comunicate si conferinte de presa. Acestea au o importanta redusa pentru consumatorii produsului nostru. Din acest motiv, ele vor fi folosite numai pentru comunicarea unor decizii importante, cum ar fi: o eventuala fuziune a firmei, publicarea unor rapoarte financiare care ar putea atrage noi investitori, etc.

Un program amplu de relatii publice este prevazut in cel de al doilea an de la lansarea firmei, atunci cind veniturile firmei vor permite realizarea lui. Acest program se va numi "Esti puternica si, deci, frumoasa!" si va fi deschis tuturor persoanelor de sex feminin care au avut o experienta de viata deosebita si au trecut cu bine de ea. Mediatizarea programului se va face prin intermediul televiziunii iar votarea va fi facuta de catre public. Premiul acordat va fi impartit in doua: jumatate va reveni cistigatoarei, iar jumatate va fi donat de aceasta unui azil de batrini ales de catre ea.

Bugetul programului de promovare

Bugetul campaniei de reclama

Vom lua in calcul numai campania de reclama din primul an (campania "Lupta cu timpul").

Bugetul reclamei la televiziune (spoturi de 30"):

Denumire canal

Emisiune

Nr. Spoturi

Cost/spot

Total cost

Pro TV

Pro Fashion

330 USD

3960 USD

Antena 1

Fashion Style

250 USD

3000 USD

TOTAL BUGET

6960 USD

Bugetul reclamei in reviste:

Denumire revista

Tip reclama

Nr. de aparitii

a reclamei

Cost/reclama

Total cost

Avantaje

1 pagina, partial color

500 USD

3000 USD

Cosmopolitan

1 pagina, partial color

300 USD

1800 USD

TOTAL BUGET

4800 USD

Total buget de reclama: 11.760 USD

Bugetul de promovare a vinzarilor

Materiale publicitare: 1.000 USD

Participari la tirguri si expozitii: 3.000 USD

Total buget de promovare a vinzarilor: 4.000 USD

Bugetul programului de relatii publice (numai pe primul an, fara programul "Esti puternica.")

Organizarea a doua petreceri tip cocktail: 3.000 USD

Total buget de relatii publice: 3.000 USD

TOTAL BUGET PROGRAM DE PROMOVARE: 18.760 USD

Consideram ca acest buget este normal, avind in vedere obiectivele propuse, caracteristicile pietei si specificitatea afacerii noastre.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1812
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved